Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
14 Ocak 2021 Perşembe - 16:57

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Menemen Atatürk Anadolu Lisesini ilçe merkezinin dışında kullanılmayan başka bir okula taşıma kararına okul aile birliği, veli ve öğretmenler bugün Lise önünde toplanarak bir basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdiler. 

Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Menemen Atatürk Anadolu Lisesini ilçe merkezinin dışında kullanılmayan başka bir okula taşıma kararı aldı. Karara gerekçe olarak, Şehit Kemal Ortaokulu ile Dokuz Eylül ilkokulu ve ortaokulunun depremde zarar görmesinden kaynaklı buraya taşınacağı gösterildi.

“Ailelere Ek Olarak Aylık Masrafı 300-400 TL Olacak”

Okulun taşınma yazısının Milli Eğitim Müdürlüğünce taraflarına ulaştığını ve okulu 29 Ocak tarihine kadar boşaltılması gerektiği kararına tepki gösteren Menemen Atatürk Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Serkan Akkoç “ Otobüs ve toplu taşımanın olmadığı, öğrencilerimizin toplu taşıma ile vardıkları son duraktan itibaren okula ulaşmak için 1.5 kilometre yürümek zorunda olacağı, okula ulaşım yolunun kaza ve can güvenliği riski taşıdığı, ikili eğitime zorunlu tutulduğumuz, pandemi sürecinde zaten ekonomik olarak zor durumda olan ailelerin aylık en az 300-400 TL gibi servis ücreti ödemek zorunda kalacağı ve daha bir çok olumsuz koşulun bizleri etkileyeceğini düşünerek;  öğrencilerimiz için bugün basın açıklaması yapmak üzere toplandık.” dedi

“Öğrencilerimiz Sürgüne Gönderilir Gibi Kendi Okullarından Koparılmak İsteniyor”

Ulaşımın kolay olduğu, alt yapısının eksiksiz ve tam kapasite ile hizmet verebildiği okullarından koparılarak, akıllı tahtaların bile çalışmasına yeterli olmayacak internet hattına sahip, güvenliği olmayan bir okula gönderilmelerine anlam veremediğini dile getiren Akkoç

“1258 öğrencimizin eğitim gördüğü Menemen Atatürk Anadolu Lisesi, şehir merkezi konumunda, İzban’a yürüme mesafesinde, 38 dersliğinin hepsinde fiber internetli akıllı tahtalarının ve teknik altyapısının eksiksiz olduğu, laboratuvarları, konferans salonu açık ve kapalı spor alanlarıyla kusursuz olarak değerlendirilebilecek imkanlara sahiptir. Bizlerden yılların birikimiyle oluşturulan ve böylesi imkanları olan okulumuzdan ayrılmamız; toplu taşımanın olmadığı, şehir merkezinin dışında, güvenliği olmayan, akıllı tahtalar için gerekli olan internet altyapısının olmadığı, sadece 18 dersliği olan bu ve benzeri olumsuz özellikleri sebebiyle kimsenin tercih etmediği ve uzun zamandır boş/atıl bir durumda olan Gazi İmam Hatip Kız Meslek Lisesi’ ne taşınmamız istenmektedir. Depremde zarar gören Şehit Kemal Ortaokulu ve 9 Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerinin bizim okulumuza getirilip, depremden zarar görmeyen okulumuz öğrencilerini sürgüne gönderir gibi kendi okullarından koparmak kabul edilebilir bir durum değildir.” şeklinde ifade etti.

“Sorumluluğunu Taşıyabilecek misiniz? ”

İzmir’in her ilçesinden okullarında öğrenim gören öğrenciler olduğunu ve akşam derslerin bitiminde ulaşımın olmadığı bu okuldan öğrencilerin eve nasıl döneceklerini yetkililere soran Akkoç “Bu kararla öğrencilerimizin nitelikli bir eğitim alma hakları ellerinden alınmış oluyor. Öğrencilerimiz bakanlığımızın benimsediği tam gün eğitimde saat 8.30 dan 16.00 a kadar 8 ders görmektedirler. Şayet öğrencilerimize yönelik bu sürgün kararı gerçekleşirse; 38 şubesi olan okulumuz 18 şubeli bir okula sığmayacağı için ikili eğitime geçmek zorunda bırakılacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün ön gördüğü ikili eğitimde sabah 08.00 dan akşam 20.30 kadar eğitim sürecektir. Akşam karanlığında çocuklarımız dağ tepesindeki okuldan evine ulaşım olmadan nasıl dönecek? Bunları düşünmediniz mi? Böyle bir şeyi aklınız alıyor mu? Menemen dışından, Bornova’ dan, Yamanlar’ dan, Bayraklı’ dan çevre köylerden okulumuza kayıtlı olan azımsanamayacak sayıda öğrencimiz var. Bu çocukların gecenin kör saatlerinde evlerinde olmasını vicdanınız nasıl kabul ediyor? Bu öğrencilerin başına yollarda gece vakti bir şey gelirse bunun vebalini ve sorumluluğunu taşıyabilecek misiniz? Bunları söylediğimizde bizlere lise öğrencileri büyüktür her yere gidip gelebilirler diyor sevgili İlçe Milli Eğitim yöneticileri…” dedi

“Depremin Yıkamadığı Okulumuzu Sizin Yıkmanıza İzin Vermeyeceğiz.”

Konuşmasına devam eden Akkoç “Siz unutmuş olabilirsiniz biz hatırlatalım: 18 yaşından küçük olan her öğrenci çocuktur ve korunmalıdır… Ve bizler çocuklarımızın aileleri olarak onların can güvenliğini, eğitim hakkını, kazanılmış tüm haklarını korumaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Okulumuzda engelli öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimiz bizi sürgün ettiğiniz okula nasıl ulaşacak?  Bunları düşünmediniz mi? 

Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlara karşı yapılan bu uygulama, eğitimlerine ve psikolojilerine zarar verecektir. Bunları düşünmediniz mi?

Bütün bunları ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticilerine söylediğimizde bizlere yapacak bir şeyimiz yok bu şartları kabul etmeyen veli ve öğrenciler naklini alır gider açıklaması yaptılar. Eğitimci olmak bu mudur? Öğretmen olmak bu mudur? Hiç kusura bakmayın ne okulumuzu ne de öğrencilerimizden bir tanesini bile kaybetmeye tahammülümüz yok. İzin Vermeyeceğiz. Taşınmak istenilen okulda bu koşullarda yapılacak olan eğitimin çocuklara faydalı olmayacağını düşünüyoruz. Biz veliler olarak okulumuzun taşınmasını istemiyoruz.

Basın açıklamasının ardından 1258 öğrenci velisi adına idari mahkemeye müracaat ederek yasal hakkımızı arayacağız… Öğrencilerimizin puanla ve tercihle geldikleri okulumuzdaki kazanılmış haklarını vermeyeceğiz? "Mağduriyet bizden doğmadı, okulumuz depremde hasar görmedi, biz mağdur edilmemeliyiz." Depremin yıkamadığı okulumuzu sizin yıkmanıza izin vermeyeceğiz. Teşekkür ediyorum.” şeklinde ifade etti.

“Bölgenin Tek ve En Köklü Lisesi”

Menemen Liseliler Derneği her üyesinin bu liseye yıllarını verdiğini aktaran Menemen Liseliler Derneği Başkanı Özcan Güleç “Biz Lisemize mezun olduktan sonra bir şeyler katabilmek gayretiyle yıllardır çalışıyoruz. Şu anda 12 tane kız öğrencimizi okutmaktayız. Kız öğrencilerimize burs vermekteyiz. Lisemizden mezun olup üniversiteye geçen kız öğrencilerimize burslarımızı devam ettirmekteyiz. O yüzden biz Menemen Liseliler olarak hep el eleyiz. Bu zor günlerde de Menemen Lisemizi yok etmek istiyorlar. Daha önceden bir İmam Hatip Lisesi yapmaya çalıştılar. Yani gözler bizim Menemen Lisesi’nde. Bu lise buranın belli başlı en köklü, bölge lisesiydi. Lisemize yazık ediliyor. İnşallah buna müsaade etmeyeceğiz.” şeklinde ifade etti.

Haber Erhan ÖZALP

 
Menemen’de Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan görevine başladı
 
Menemenspor, Berkay Samancı’yı transfer etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
POMPALI TÜFEKLE AÇILAN ATEŞ SONUCU 7 KİŞİ YARALI
POMPALI TÜFEKLE AÇILAN ATEŞ SONUCU 7 KİŞİ YARALI
Üçyol Ailesi Yasta
Üçyol Ailesi Yasta
İzmir’deki Covid Poliklinik Hizmeti Veren Alanlar İçerisinde En İyisi Oldu
İzmir’deki Covid Poliklinik Hizmeti Veren Alanlar İçerisinde En İyisi Oldu
Yürütmeyi Durdurma Kararına İtiraz Reddedildi
Yürütmeyi Durdurma Kararına İtiraz Reddedildi
Kubilay Unutulmadı
Kubilay Unutulmadı
Mahkemeden Kritik Karar…  Yürütmeyi Durdurma
Mahkemeden Kritik Karar… Yürütmeyi Durdurma
Menemen’de uyuşturucu operasyonu 1 kişi gözaltına alındı
Menemen’de uyuşturucu operasyonu 1 kişi gözaltına alındı
Menemen’de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Gözaltı
Menemen’de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Gözaltı
Sigara ve Tütün Mamulleri Operasyonunda 3 kişi Gözaltına Alındı
Sigara ve Tütün Mamulleri Operasyonunda 3 kişi Gözaltına Alındı
Mahkeme Görüntü ve Ses Kaydı İstedi
Mahkeme Görüntü ve Ses Kaydı İstedi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın