Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
27 Ekim 2014 Pazartesi - 09:25

Menemen Belediye Başkanı Şahin: Önseçim olmazsa olmaz”

Menemen'de düzenlenen CHP İzmir İlçe Başkanları toplantısında konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, önümüzdeki genel seçimlerde önseçim yapılmasını, bu yapılmazsa genel merkeze karşı istifa kozunun kullanılması gerektiği

Menemen Belediye Başkanı Şahin:  Önseçim olmazsa olmaz”

Menemen’de düzenlenen CHP İzmir İlçe Başkanları toplantısında konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, önümüzdeki genel seçimlerde önseçim yapılmasını, bu yapılmazsa genel merkeze karşı istifa kozunun kullanılması gerektiğini ifade etti.

Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya; CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Yöneticileri, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir’de bulunan 30 ilçe başkanı, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri katıldı.

Tepe Sosyal Tesislerinde verilen öğlen yemeği sonrasında toplantı salonuna geçildi. Burada Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak tarafından kısa bir açılış konuşması gerçekleştirildi. Ardından Menemen Belediyesi’nin faaliyetlerini anlatan kısa bir tanıtım filmi katılımcılara izlettirildi.  

“Parti içi demokrasiye hep önem verdim”

Sonrasında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Tahir Şahin, kendisinin de 1999 yılında, parti içi önseçimden çıkıp belediye başkanı olduğunu hatırlatarak, “Parti içi demokrasiye hep önem verdim. Partiden demokrasi istiyorum diye atıldım. Mücadele ettim 2,5 ay aradan sonra döndüm. 2004, 2009’da da önseçim istedim. Gerçekleşmedi. Parti içi demokrasi için hep mücadele ettim. Merkezi atamaya şiddetle karşıyım. Belediye başkanlığı seçimleri öncesinde de Havagazı Fabrikası’nda da yine` önseçim` dedim. Ne yazık ki bir destek bulamadık. Milletvekilliği için her seferinde önseçim diyoruz. Herkes söylüyor. İmzalar toplanıyor. Genel Merkeze gidiyor. Bir türlü bu partide önseçim olmuyor. Hep ‘bu üyeyle bu delegeyle önseçim olmaz’ dediler. Hangi delegeyle olacak. Sizleri de seçen bu delege. Genel Başkanı da seçen bu delege. Bu bahaneyi söylemek samimiyetsizlik. Hepimiz söylüyoruz. Kimse yanlış anlamasın ama kabahat hepimizde” diye ifade etti.

 “Kafam kopacaksa kopsun”

Genel Merkez tarafından, seçilecek milletvekillerinin yüzde 15’inin atama usulüyle belirleneceğini hatırlatan Başkan Şahin, “Genel Merkez bunu nerede kullanacak. Belki kullanmayacak. Aldığım sinyaller doğrultusunda yüzde 15’in İzmir, Ankara ve İstanbul’da kullanacağını öğrendim. Buna karşı mücadele etmemiz gerek. Bana ne görev düşüyorsa yaparım. Parti içi demokrasi için kafam kopacaksa kopsun. Genel merkeze, ‘Biz önseçim istiyoruz. Yapmazsanız basının önünde il başkanı ve 30 ilçe başkanı olarak görev bırakıyorum’ denmesi gerek.  Genel merkez bunu göze alamaz. Ben belediye başkanlığı için de bunları söyledim. Önseçim olmasa hiçbirimiz belediye başkanlığı yapmayalım dedim. İlçe başkanlarının önemi büyük. Siz öncü olursunuz, Ankara’ya İstanbul’a örnek olursunuz. Tarihe geçersiniz. Sadece imzaları götürmekle kalmayım. Umarım ben yanılırım” dedi.

“Parti içinde kırılma olmaması lazım”

Sonrasında söz alan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise, “Gün geldiğinde önseçim talebini ben de dile getireceğim ilgili yerlere. Bugünkü görevimiz partiyi seçime hazırlamak, bir arada tutmak, yanlışları önlemek. Parti içi kırılma olmazsa İzmir’de genel seçimde büyük başarı sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.

“AKP, hayal âleminde yaşıyor”

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın 35 projesinin içinin boş olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Engin, “CHP İzmir’de seçime en hazırlıklı parti olarak görünüyor. AK Parti’nin boş projelerle karşısına geldiğini tüm İzmir gördü. Ben inanıyorum ki bu seçimlerde de örgütümüzle birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalar sonrasında oy oranlarımız çok daha yukarı çıkacaktır. AKP, hayal âleminde yaşıyor. Bu milletvekili seçimleri; AKP ile hesaplaşmak, yalanlarıyla hesaplaşmak, İzmir’i daha da zenginleştirmek, İzmir’in, devletin hazinesinden daha az faizle borçlanabildiğini, İzmir’in dünyanın en yaşanılır kentlerinden olduğunu anlatmak için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendireceğimizden ve seçimlere hazır olduğumuzdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
Esnaf Kefalet'ten Takipteki Borçlularına Ödeme Fırsatında Son Günler
 
İsmet Erdur Anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
CHP Parti Meclisi Üyesinden Örgüte Ziyaret
CHP Parti Meclisi Üyesinden Örgüte Ziyaret
Ekim Meclisi'nde Stratejik Plan, Bütçe ve Garaj görüşmeleri gergin geçti
Ekim Meclisi'nde Stratejik Plan, Bütçe ve Garaj görüşmeleri gergin geçti
Menemen AK Parti Kongreye Gidiyor Delege Seçimleriyle Start Verilecek
Menemen AK Parti Kongreye Gidiyor Delege Seçimleriyle Start Verilecek
CHP İzmir Milletvekili Susam'dan  İLÇE ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
CHP İzmir Milletvekili Susam'dan İLÇE ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Foça CHP'de 91. Yıl Coşkusu
Foça CHP'de 91. Yıl Coşkusu
Başkan Kocaoğlu'ndan  portatif tribün” açıklaması
Başkan Kocaoğlu'ndan portatif tribün” açıklaması
DEVLET, 15 AĞUSTOS'TAN BERİ ASKIYA ALINDI
DEVLET, 15 AĞUSTOS'TAN BERİ ASKIYA ALINDI
Başkan Şahin, Yeni Dönemin İlk Ders Zilini Çaldı
Başkan Şahin, Yeni Dönemin İlk Ders Zilini Çaldı
Sanatkarlarda Hijyen Eğitimi Seferberliği
Sanatkarlarda Hijyen Eğitimi Seferberliği
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın