Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
4 Mart 2015 Çarşamba - 09:35

Menemen Belediye Meclisi'nden tarihi karar Cem Evleri ibadethane olarak kabul edildi

Menemen Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Şubat ayı meclisinde CHP Meclis Üyesi Veli Çaylak'ın Hukuk Komisyonuna gönderilen, Cem Evlerinin ibadethane sayılmasına yö

Menemen Belediye Meclisi nden tarihi karar Cem Evleri ibadethane olarak kabul edildi

Menemen Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran, salonda AK Parti Meclis üyelerine ayrılan sıraların önünde yazan ‘AKP’ yazısını kapatarak üzerinde ‘AK Parti Belediye Meclis Grubu’ yazan kağıdı koydu. Kuran, parti tüzüğünde partinin kısaltmasının ‘AK Parti’ olduğunu ifade ederek geçmiş meclislerde de belirttikleri gibi sıraların önünde yazan ‘AKP’ yazısı değiştirilene kadar bu yazıyı kullanacaklarını söyledi. Başkan Tahir Şahin ise mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle zabıtalar tarafından yazının kaldırılmasını istedi. Ortaya çıkan ufak bir gerginlik sonrası Kuran, yazıyı kaldırdı.

Meclis açılışı sonrasında AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Koç, geçmiş meclis tutanaklarına söyledikleri sözlerin yanlış yazıldığını iddia ederek, grup olarak geçmiş tutanak ve özetlere red oyu kullanacaklarını ifade etti.

Oylama sonucu geçmiş tutanak ve özetler oyçokluğuyla kabul edildi.

Belediyeye yeni araçlar alınacak

Gündem maddelerinden Başkanlık tarafından verilen önergeler maddesinde belediye meclisinden 5 adet servis aracı, 4 adet kamyon, 2 adet silidir ve 1 kepçe alınması için yetki istendi. Yetki oybirliğiyle kabul edildi.

Bir diğer gündem maddesinde Büyükşehir Yasası sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Menemen ve Kesik Mezarlıklarının üzerinde bulunan alanların İzmir Büyükşehir Belediyesine tahsisi oybirliğiyle kabul edildi.

Şubat ayı meclisinde CHP Meclis Üyesi Veli Çaylak tarafından verilen ve tüm CHP Meclis Üyelerinin imzasını taşıyan Cem Evlerinin ibadethane olarak tanınması önergesi hukuk komisyonunda görüşülerek meclise gönderildi.

AK Parti Meclis Üyesi Av. Hakkı Durmaz’ın kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle red oyu kullandığı ve oyçokluğuyla komisyondan geçen önerge mecliste uzun süren tartışmalara yol açtı.

“AİHM Türkiye’yi bu konuda mahkum etti”

Konu hakkın söz alan CHP Meclis Üyesi Veli Çaylak, Alevi Kanaat Önderleri tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Cem Evlerinin ibadethane sayılması amacıyla açtığı davanın başarıyla sonuçlandığını ifade ederek, “Ayrımcılığın yasaklanması ile ilgili 14’üncü maddenin ihlal edildiğine karar veren mahkeme, tek mezhebin insanların kişisel haklarına ve inanç hürriyetine aykırı olduğunu belirterek Türkiye Cumhuriyeti’ni mahkum etti. Bizler de bu karar ışığında Cem Evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

“Konunun çözüm yeri burası değil”

Ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran ise, konun hassasiyetine değinerek, “Hukuk komisyonunda arkadaşımızın red sebebi Anayasal bir gerekçedir. Bu sebepte ötürü bu konunun çözüm yeri burası değil Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir” dedi.

“Oybirliğiyle devrim niteliğinde bir karar alabiliriz

Son olarak söz alan Başkan Tahir Şahin, bu konuyu meclise getirirken toplumsal uzlaşıyı Menemen Meclisi’nde sağlama amacı taşıdıklarını ifade ederek, “Şubat meclisinde direkt olarak oylama yapabilirdik. Fakat komisyona havale ederek AK Partili meclis üyelerini de ikna edebileceğimizi düşündük. Menemen Belediyesi olarak Menemen Merkez ve Ulukent’te bulunan Cem Evlerimizin yapımını üstlendik. Asarlık’ta bulunan Cem Evimize ise yüzde 40 oranında bir katkı sağladık. Menemen Belediyesi’nin bütçesinde Cem Evi için ayrılmış bir bütçe var mı? Yok. Biz bu şekilde desteğimizi sağlıyoruz. Amacımız biz bu tarlayı sürelim, zamanı gelinde tohumlarımızı ekeriz. Şimdi yasaya karşı bir kararmış biz bu meclis kararımızı alırız. Yarın anayasa değişirse bu kararımız ile ilk adımı atmış bir zemin oluşturmuş oluruz. Vicdan hüviyetlerimizle oybirliğiyle devrim niteliğinde bir karar alabiliriz” dedi.

Yapılan oylama sonucu Cem Evlerinin ibadethane sayılmasına yönelik önerge AK Partili Meclis üyelerinin red oyuna karşı CHP ve MHP’nin oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde ise söz alan AK Parti Meclis Üyesi Bayram Görer, Asarlık ve Koyundere bölgesinde yaklaşık 50 bin vatandaşın yaşadığını ifade ederek, “Bu bölgedeki vatandaşlar olarak Asarlık ve Koyundere arasında biz İzban Durağı istiyoruz. İzban’ı kullanmak isteyen vatandaşlarımız çok uzun bir yol kat etmek zorunda kalıyor” diyerek Menemen Belediye Meclisi olarak konuyla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

Görer’in önerisi sonrası söz alan CHP Meclis Üyeleri İrfan Aras, Mehmet Ali Yıldırım ve Kenan Cengiz ile AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran ve MHP Meclis Üyesi Tanzer Sucu Asarlık ve Koyundere arasına bir İzban Durağı yapılması gerektiği ve bu konuda her türlü girişimi destekleyeceklerini ifade etti.

İzban Durağı konusunu, İzban’ın hizmete girdiğinden bu yana dile getirdiklerini belirten Başkan Tahir Şahin, “Bu konuda çok mücadele verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Ne gerekiyorsa yapılacaktır” dedi.

Nisan ayı meclisinin 1 Nisan Çarşamba saat 18.00’de yapılması kararlaştırılarak oturum sonlandırıldı.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
BİR BAĞIŞ BİR HAYAT”
 
İzmirli kadınlar festivalde buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
 BİR BAĞIŞ BİR HAYAT”
BİR BAĞIŞ BİR HAYAT”
 En Güzel Gökyüzü ve En Güzel Denizin Öykü Yarışması
En Güzel Gökyüzü ve En Güzel Denizin Öykü Yarışması
Menemen (İZBAN) Belen Köyü Köprüsü Korkutuyor
Menemen (İZBAN) Belen Köyü Köprüsü Korkutuyor
AKUT'tan deprem bilinçlendirme eğitimi
AKUT'tan deprem bilinçlendirme eğitimi
CHP Foça Gençlik Kolları'ndan  İç Güvenlik Paketi” Basın Açıklaması
CHP Foça Gençlik Kolları'ndan İç Güvenlik Paketi” Basın Açıklaması
Şevketi Bostan Bitkisi  Üreticisinin Yüzünü Güldürüyor
Şevketi Bostan Bitkisi Üreticisinin Yüzünü Güldürüyor
Gazeteci Sedat Peker 3 kişiye hayat verdi
Gazeteci Sedat Peker 3 kişiye hayat verdi
Ailesiz çocuk kalmayıncaya kadar çalışmaya devam
Ailesiz çocuk kalmayıncaya kadar çalışmaya devam
Polis alımında üst yaş sınırı 30`a çıkarıldı
Polis alımında üst yaş sınırı 30`a çıkarıldı
Google ‘kendi kendine öğrenen' bilgisayar programı yaptı
Google ‘kendi kendine öğrenen' bilgisayar programı yaptı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın