Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
4 Temmuz 2020 Cumartesi - 15:23

Menemen Belediye Meclisinde Faaliyet raporu 16 red 10 kabul oyu aldı !

Menemen Belediye Meclisinde Faaliyet raporu 16 red 10 kabul oyu aldı !

Menemen Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı. Gündeme gelen 2019 yılı Faliyet Raporu CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinden veto yedi.

Meclis oturumunda 2019 Yılı Faaliyet Raporu ve Mali Yılı Kesin Hesabı görüşmeleri gerçekleştirildi.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan CHP’li Nursel Katipoğlu kendilerine sunuluna faaliyet raporlarında göremedikleri bazı hususlar olduğundan bahsederek” Belediye borçlarının elimizdeki faaliyet raporunda durumunu göremedik. Ayrıca bilgi ve değerlendirme kısımlarında Belediye şirketi olan META-SU bulunurken yine belediyeye ait olan MENAŞ hakkında hiç bilgi verilmemiştir” dedi.

Nasıl olsa hiçbir yerde imzam yok

AK Parti gurubu adına söz alarak konuşma yapan Yusuf Demircioğlu, Başkan Aksoy’un göreve geldiği günden itibaren yapılan ihalelerin piyasa değerlerinin çok üstünde rakamlar ile gerçekleştirildiğini iddia ederek, “Bu güne kadar hep Belediye Başkanını muhatap olarak konuştuk ama geldiğimiz noktada bu durumun faydasız olduğunun kanaatindeyiz. Belediye başkanını muhatap almama noktasına nasıl geldiğimizi izah etmek isterim ki tüm süreç sizlerin gözleri önünde yaşandı. Saygıdeğer meclis üyeleri bundan 1 yıl önce sizlere hak hukuk adalet nutukları atan Nazım Hikmet’ten şiir okuyan hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyen Serdar Aksoy ile yola çıktınız. Birileri güvenmek kabahat değildir tabiki. Bu gün geldiğimiz noktada şuan belediyeyi yöneten kişi yola çıktığınız kişimidir, soru aslında bu kadar açık ve net” dedi. Sözlerine Başkan Aksoy’u eleştirerek devam eden Demircioğlu gündeme Sevgiyolu yapım ihalesi, Dezenfektan alım ihalesi, hizmet araçları kiralama ihalesi, bilgisayar alım ihalesi, güvenlik kamerası ihalelerinden bahsederek şaibeli olduklarını ve Aksoy’un ihalelerde “ Nasıl olsa hiçbir yerde İmzam yok bana bir şey olmaz, olan imza atanlara olur “  dediğini iddia etti.

Menemen’e hizmet etmeyelim mi?

Başkan Aksoy, Yusuf Demircioğlu’nun sözlerine karşın sosyal medya da konuşulan dedikoduları meclise taşındığını söyleyerek yapılan tüm proje ve ihalelerin şeffaf olduğu herhangi bir usulsüzlük olmadığını söyleyerek sözlerine devam etti. Aksoy, “Ben en alt seviyeden anlatmaya çalışıyorum mümkün olduğunca. Arkadaşlar kendi trol hesaplarından okudukları için gerçekmiş gibi lanse ediyorlar. Araç kiralama ihaleleri sizlerin şikayetleri üzerine müfettişler inceliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının birim fiyatları ortadadır. Hak Hukuk Adalet benim partimin genel başkanının bir sloganıdır ben sonuna kadar arkasında dururum. Şeffaf olmayan hiçbir şey yoktur. Bir defa araç kiralama olaylarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının birim fiyatları nedir bilinmesi gerekir kaçak köçek yok. Biz ihaleye çıkmışız EKAP’tan girip bakabilirsiniz. Hiçbir Belediye EKAP’a giriş yapmazken biz giriş yaptık. Menemen’e hizmet etmek için çalışıyoruz projeler yapıyoruz, Menemen’e hizmet etmeyelim mi? “ dedi.

Faaliyet Raporuna meclis üyelerinden veto!

Menemen Belediyesi 2019 yılı Faaliyet Raporunun oylanması esnasında CHP’li bazı meclis üyelerinin red oyu kullandığı gözlemlendi. Red oyu veren AK Partili tüm meclis üyelerinin yanı sıra CHP’li Nursel Katipoğlu, Gürkan Develi, Koray Atasoy ve Deniz Karakurt red oyu vererek faaliyet raporunu onaylamadıklarını belli ettiler. İYİ Partili meclis üyeleri oy kullanılacağı sıra dışarı çıkarak çekimser kalmasıyla 10 kabul oyuna karşı 16 red oyu ile başkan Aksoy’un Faaliyet raporu meclis üyelerinden veto yemiş oldu. Kullanılan oyların dörtte üç çoğunluğu sağlanamadığından faaliyet raporu kabul edilmiş sayıldı.

2005 yılında yürürlüğe giren 5393 sayılı Belediye kanunu’nun 26. Maddesine göre “Belediye başkanınca meclise sunulan bir önceli yıla ait faaliyet raporundaki açıklamalar, meclis üye tam sayısının dörtte üç çoğunluğuyla yeterli görülmezse, yetersizlik kararıyla görüşmeleri kapsayan tutanak, meclis başkan vekili tarafından mahallin mülki idari amirine gönderilir. Vali dosyayı gerekçeli görüşüyle birlikte danıştaya gönderir. Yetersizlik kararı danıştayca uygun görüldüğü takdirde belediye başkanı, başkanlıktan düşer” ibareleri yer alıyor. Bu Maddeye göre Menemen Belediye başkanı Serdar Aksoy’un belediye başkanlığı düşürülmesi söz konusu olmamıştır.

Kedinin fareyle oynadığı gibi oynayacağım!

Meclisin ilerleyen zamanlarında tansiyonun iyice yükselmesiyle söz alan AK Partili Yusuf Demircioğlu, Aksoy’un kendisi hakkında AK Partili başka bir meclis üyesine WhatsApp üzerinden “yavuz hırsıza kedinin fareyle oynadığı gibi oynamazsam adam değilim bu yazıyı da o soytarıya göster” benim adıma bunu söylediniz. Bununla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundum Menemen kamuoyunun bir belediye başkanın nasıl ihtamlarda bulunduğunu bilmesi gerekiyor” dedi.

Trol hesaplarının tamamı AK Partili

Başkan Aksoy, Demircioğlu’nun sözlerine karşılık Menemen’deki trol hesaplarının tamamının AK Partili olduğunu dile getirdi ve isterseniz sizlere kimler olduğunu söylerim diyerek sözlerine devam etti. Aksoy, bu trol hesapların üzerinden Menemen Belediye Başkanının eşine kadar babasına kadar evlatlarına kadar laf etmesine onay vereceksiniz. Ama açıklık ve şeffaflıkla dem vurarak MHP İlçe Başkanının vergi borcuyla alakalı mevzuda ‘aman niye öyle oldu’. Ödesin o zaman ilçe başkanı borcunu bizde söylemeyelim vergi borcu nedir vatan borcudur” dedi.

Konuşmaların ardından bir sonraki meclis oturum tarihinin belirlenmesiyle mecliste kısa bir süre sahte hesaplardan atılan mesajlar hakkında tartışma yaşandı.

 




 

 
KIZILAY´DAN VEKALETLE KURBAN KESİM KAMPANYASI
 
Menemen Masterler Yemekte Buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KIZILAY´DAN VEKALETLE KURBAN KESİM KAMPANYASI
KIZILAY´DAN VEKALETLE KURBAN KESİM KAMPANYASI
O Kavşaklarda Belirli Saatlerde Geçiş Yasaklandı
O Kavşaklarda Belirli Saatlerde Geçiş Yasaklandı
DenizBank’tan Üreticilere 0.99 ile  36 aya kadar avantajlı Hasat Destek kredisi fırsatı
DenizBank’tan Üreticilere 0.99 ile 36 aya kadar avantajlı Hasat Destek kredisi fırsatı
Gölpark Çocuk Oyun Evi açıldı
Gölpark Çocuk Oyun Evi açıldı
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'a Terör Soruşturması!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'a Terör Soruşturması!
Menemenli Güvenlik Firması Toplu Şekilde Ateş Ölçme ve Maske Takın Uyarısı Veren Cihaz Geliştirildi
Menemenli Güvenlik Firması Toplu Şekilde Ateş Ölçme ve Maske Takın Uyarısı Veren Cihaz Geliştirildi
Karakılçık buğday hasadı Menemen’de gerçekleştirildi
Karakılçık buğday hasadı Menemen’de gerçekleştirildi
Şehit Kaymakam Kemal Bey Anıldı
Şehit Kaymakam Kemal Bey Anıldı
Siftah Ülkü Ocaklarından
Siftah Ülkü Ocaklarından
KAYNAKTAN SIÇRAYAN KIVILCIM 5 DÖNÜM TARLAYI YAKTI
KAYNAKTAN SIÇRAYAN KIVILCIM 5 DÖNÜM TARLAYI YAKTI
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın