Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
3 Aralık 2014 Çarşamba - 11:05

Menemen Belediyesi'nden Menemen'e Yakışır Proje

Ege'nin en büyük sosyal marketi Menemen'de”

Menemen Belediyesi nden  Menemen e Yakışır Proje

İlçemiz Çanakkale-İzmir Karayolu üzerinde (eski Tanşaş binası) Ege’nin en büyük sosyal marketi olması hedeflenen, ‘zengin yoksul el ele’ sloganıyla çalışacak Menemen Belediyesi Sosyal Marketi, faaliyete geçmeden önce Belediye Başkanı Tahir Şahin tarafından Belediye Meclis Üyelerine tanıtıldı.

Tanıtım toplantısına; CHP ve MHP Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak’ta katıldı.

Öncelikle Menemen Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında neler yaptığını anlatan sinevizyon gösterimi ve sosyal market projesi için hazırlanan reklam filmi izletildi.

“Ortak proje gerçekleştirmenin keyfini hep birlikte yaşardık”

Toplantıya katılmayan belediye meclis üyeleri için açıklamada bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “CHP’den gelmeyen arkadaşlarımız mazeretlerini bana ilettiler.  MHP grubundan Tanzer kardeşim de mazeretini beyan etti. Böylesi önemli ve ortak bir projede Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerini de görmek isterdim. Burada ortak bir proje gerçekleştirmenin keyfini hep birlikte yaşardık. Çünkü bu benim projem değil,  Menemen’in İzmir’in projesi bu” şeklinde konuşmasına başladı.

“3 aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz”

Başkan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü, “Bir işi yapmış olmak için yapmayı sevmiyorum. Eğitim anlamında açtığımız dershane de iyi bir örnek. Özel okul sıfatında bir dershane. İzmir bizden örnek alıyor. Burada da iki-üç yıldır aklımda olan böyle bir sosyal market projesi vardı.  İnsan yaşamında ne varsa biz var olandan alıp olmayana verme anlayışıyla çıktığımız bu yolda ciddi anlamda 3 aydır çalışıyoruz. Ege’nin en büyük sosyal marketi olarak hedef koyduk. Ege’de bu büyüklükte yok onu iyi biliyorum. Sloganını da zengin yoksul el ele, haydi Menemen el ele dedik. Daha da genişleterek bölgeye, Manisa’ya, İzmir’e hitap etsin istedik. Son vurgu da haydi İzmir el ele diyerek bu projenin büyüklüğünü, heyecanını anlatmaya gayret ediyoruz. Yerimiz hepimizin bildiği eski Favori Mobilya, eski Tanşaş denilen Çanakkale asfaltı üzerinde Aliağa’ya giderken sol tarafta kalan 2 bin m2’lik fiziki mekanı büyük bir yer. 2.5 katlı bir mekan. İzmir’den, Manisa’dan vatandaşlar gelip geçerken rahatlıkla buraya ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

“Bu projede, ilk seçildiğim 1999 yılındaki heyecanı duyuyorum”

“Bu işi yaparken yüzde yüz adaleti sağlamak istiyoruz” diyen Başkan Şahin, “Dağıtımda adil olmak için mutlaka otorite tam kullanılmalı. Fırsatçılara imkan verilmeli. Ama mutlaka eksiklerimiz ve hatalarımız olacak. Bu projeyi bir defa çok önemsiyorum ve ilk seçildiğim dönem olan 1999 yılındaki heyecanı duyuyorum. Var olandan alacağız olmayana vereceğiz. Her yıl en az 4-5 bin aileye ulaşmış olacağız. Çok zor ve büyük bir proje bu. Toplamak çok zor. Bunu ne kadar diri tutabilirsek. Kadınlara beş çaylarında ve erkeklere kahvelerde bunu konuşturabiliyorsak bu işi yürütmenin keyfini yaşayacağız. Apartman cümle kapılarına ve esnafa afişlerle ulaşacağız. Vatandaş sosyal market sorumlusuna isteğini belirtecek. Varsa hemen vereceğiz. Stokta yoksa sıraya alacağız. Muhtar getirecek, vatandaş getirecek veya biz bulacağız. Sanayicilere mutlaka gideceğiz. Başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Kira bedeli 2 bin lira

Burayı Migros’tan 2 bin lira karşılığı kiraladıklarını açıklayan Başkan Şahin, “Bunun karşılığında da kapattığımız Menemen Belediye Restoranını da 10 bin lira karşılığı Migros’a kiraya verdik. Kiralar mahsup olacak birbirine. Aylık 8 bin lira gibi kuruma da para kazandırıyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Soruları da cevaplayan Başkan Şahin, 15 Aralık’tan sonra eşya toplamaya başlanacağını ve başvuru telefonunun 832 24 24 olduğunu belirtti. Kullanılmayan büyük ebatlı eşyaların yerinden teslim alınacağını, giysi gibi eşyaların da muhtarlara bırakılabileceğini söyledi.  Aynı konuda bugün muhtarlarla, ilerleyen günlerde sivil toplum örgütleri-meslek odalarıyla, siyasi partilerin kadın ve gençlik kollarıyla toplantılar yapılacağı belirtildi.   

Buradaki toplantının ardından Menemen Belediyesi sosyal markete geçildi. Başkan Şahin, yapılanları yerinde göstererek, “Bu projeyi çok önemsiyorum. Burayı 3 aylık yoğun bir çalışmayla bu hale getirdik. Önemli olan toplamak ve adaletli bir şekilde dağıtımını gerçekleştirmek” ifadesini kullandı.

Haber: S. Derya BOSUT

 

 

 

 

 
Menemen'deki Engelliler Derneği Ordusu Büyüyor
 
Foça Çiçekleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Belediye Vezneleri Hafta sonu da hizmet veriyor
Belediye Vezneleri Hafta sonu da hizmet veriyor
Menemen Belediyesi'nden Ev kadınlarına gelir imkanı
Menemen Belediyesi'nden Ev kadınlarına gelir imkanı
Foça'da Bozuk Yollara Bakım Yapılıyor
Foça'da Bozuk Yollara Bakım Yapılıyor
Foça'da su drenaj kanalı yapımına başlandı
Foça'da su drenaj kanalı yapımına başlandı
Başkan ŞAHİN, Belediye Ailesiyle Bayramlaştı
Başkan ŞAHİN, Belediye Ailesiyle Bayramlaştı
FOÇA BELEDİYESİ ÇOCUK EVİ  23. EĞİTİM YILINA BAŞLADI
FOÇA BELEDİYESİ ÇOCUK EVİ 23. EĞİTİM YILINA BAŞLADI
  İzmir farkı”nı daha ilk adımda hissettiler
İzmir farkı”nı daha ilk adımda hissettiler
Zabıtaya Başkan desteği
Zabıtaya Başkan desteği
Anadolu Caddesi'ne 7 üst geçit daha
Anadolu Caddesi'ne 7 üst geçit daha
Seyyar ve işportaya karşı  kararlılık” mesajı
Seyyar ve işportaya karşı kararlılık” mesajı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın