Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
7 Temmuz 2015 Salı - 08:00

Menemen'de olaylı meclis

Menemen Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz meclislere göre çok daha kısa süren meclis toplantısına AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran'ın meclisten çıkartılması damga vurdu.

Menemen de olaylı meclis

Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ile başladı.

Nea Menemeni kardeş kent oldu

Geçmiş tutanak ve özetlerin okunması ve kabulü sonrasında gündemin bir diğer maddesi olan Yunanistan'in Nea Menemeni şehrinin kardeş kent kabul edilmesi maddesi konuşuldu. Oy birliğiyle Nea Menemeni'nin kardeş kent olması kabul edilirken, protokolün imzalanması için buraya bir gezi düzenlenmesi kararlaştırıldı.

İmar komisyonu raporu gerginlik yarattı

Komisyonlardan gelen raporlar bölümünde Kazımpaşa Mahallesi 5341-5342-5343 ada 1 parselde yapılan nizam değişikliği tartışıldı. İmar Komisyonunda CHP'li üyelerin kabul ettiği AK Partili üyeleri ret ederek şerh koydurduğu rapor mecliste de tartışma konusu oldu.

Konu hakkında söz alan AK Partili İmar Komisyonu Üyesi Levent Kutluay, yapılan düzenlemenin planlı alanlar tip imar yönetmeliğine aykırı olduğunu ifade ederek, Önerilen imar planı değişikliği şahsımızı ve meclis üyelerimizi yasal yükümlülük altına sokmaktadır. Bu yüzden imar değişikliğine ret oyu veriyoruz” dedi.

İlçe menfaatine bir değişiklik yapmak istedik”

Konuya bizzat müdahil olduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin, Burada dikine bir yapılaşma oluşuyor. Fakat vatandaşın 100 dairelik alanı varsa yine 100 daire yapacak. Bir daire bile fazla yapmayacak. Enine olacağına dikine olacak. Adı geçen bölgeye önemli ölçüde bir yatırım gerçekleştirilecek. Proje gerçekleşince dikine yapılaşma sayesinde bölgede yeşil alanlar da korunmuş olacak. 200 milyona yakın bir yatırım olacak. 850'ye yakın konut yapılacak buraya. 4-5 bin insan yaşayacak. İlçe menfaatine olan bir değişiklik yapmak istedik. Olaya pozitif yaklaşmak lazım” dedi.

Yapılan oylama sonrasında imar değişikliği oyçokluğuyla kabul edildi.

Bir diğer gündem maddesinde Koyundere Cumhuriyet Mahallesi 136 sokağa taşıt üst geçici projesi görüşüldü. Madde imar komisyonuna gönderildi.

Dilek temennilerde gerginlik yaşandı

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Meclis Üyesi Veli Çaylak, gündeme dair konuları değerlendirerek Hükümete eleştirilerde bulundu. Eleştiriler üzerine söz alan AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran, Çaylak'ı eksik bilgiyle yorum yapmakla suçladı. Kuran'ın konuşması esnasında AK Parti Meclis üyelerinin bulunduğu sıralardan ‘Çaylakça bir yorum' sözü duyuldu. Duruma müdahale eden Başkan Şahin, sözleri sarf eden AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Koç'tan üslubuna dikkat etmesi uyarısında bulundu. Yorum yapan Veli Çaylak'ın soyadıyla dalga geçilemeyeceğini ifade etti. Arif Kuran'ın tekrar söz istemesi üzerine dilek temennilerde tüm üyelerin bir kez söz alabileceğini hatırlatan Başkan Şahin bu isteği geri çevirdi. Bu sırada Başkan Şahin'in sözünü kesen Kuran, Şahin tarafından uyarıldı. Uyarıyı dikkate almayan AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran, Başkan Şahin'in talimatıyla meclis salonunun dışına davet edildi. Durumu protesto eden AK Partili diğer meclis üyeleri de salonu terk etti.

Yaklaşık bir buçuk saat süren meclis dilek ve temenniler sonrasında tamamlandı. Bir sonraki toplantının 3 Ağustos 2015 saat 18.00'de yapılması kararlaştırılarak meclis sonlandırıldı.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
KIRATLI AİLESİ YASTA
 
Menemen'de İz Bırakan Kaymakamlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
   ŞİMDİ TEŞEKKÜR ZAMANI
ŞİMDİ TEŞEKKÜR ZAMANI
 DEVLETİ YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ”
DEVLETİ YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ”
 Erdoğan Amigoluk Yapıyor Yargılanacak”
Erdoğan Amigoluk Yapıyor Yargılanacak”
CHP'den Savcı Sayan'a tepki
CHP'den Savcı Sayan'a tepki
SAADET'E GEL
SAADET'E GEL
Menemen CHP'de Ön Seçim Heyecanı
Menemen CHP'de Ön Seçim Heyecanı
'Milletvekilliği seçimini 5 yıla çıkaralım' çağrısı
"Milletvekilliği seçimini 5 yıla çıkaralım" çağrısı
 Tecrübeme güveniyorum”
Tecrübeme güveniyorum”
Necmettin Erbakan Menemen'de de  Dualarla Anıldı
Necmettin Erbakan Menemen'de de Dualarla Anıldı
AK Parti'de Temayül Yoklaması Yarın
AK Parti'de Temayül Yoklaması Yarın
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın