Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
13 Mayıs 2016 Cuma - 08:00

Menemen´de Barış Güvercinleri uçuruldu?

Menemen Belediyesi tarafından restore edilen Rum Kilisesi Agios Konstantinos, hizmete açılışının yıldönümünde bir kez daha Türk-Yunan kardeşliğine ev sahipliği yaptı. Bir yıl aradan sonra Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahi

Menemen´de Barış Güvercinleri uçuruldu?

Menemen´de Barış Güvercinleri uçuruldu?

            Menemen Belediyesi tarafından restore edilen Rum Kilisesi Agios Konstantinos, hizmete açılışının yıldönümünde bir kez daha Türk-Yunan kardeşliğine ev sahipliği yaptı. Bir yıl aradan sonra Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve İstanbul Rum Ortodoks Patriği 1. Bartholomeos, Menemen´de yeniden barış için beyaz güvercinler uçurdu.   

            Menemen Belediyesi tarafından restore edilen Mermerli Mahallesi´ndeki 19. yüzyıl eserlerinden Rum Kilisesi Agios Konstantinos, 9 Mayıs 2015´de, İstanbul Rum Ortodoks Patriği 1. Bartholomeos´un da katıldığı törenle hizmete açılmıştı. 93 yıl aradan sonra yenilenen Rum Kilisesi´nin hizmete açılışının yıldönümünde; Yunanistan, Belçika ve Türkiye´den Ortodoks Cemaati üyeleri Menemen´de buluştu.

            İstanbul Rum Ortodoks Patriği 1. Bartholomeos´unyönettiği ayin ve ardından Kilise avlusunda düzenlenen etkinliğe Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´in yanı sıra; Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argiro Papulia, Orta Makedonya Bölge Vali Yardımcısı Teofanis Pappas, Nea Menemeni Belediye Başkanı Lazaros Kyrizoğlu, Hortiati ve Plea Belediye Başkanı Kaytecidis İgnadyos, Delta Belediye Başkanı Eftinyos Fotopulos, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlar da katıldı.

            Başkan Şahin; ?İçimizde sevgi var?

            Menemen´de camilere de, cemevlerine de, kiliselere de hizmet verdiklerine dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ?Biz bu güzel, şirin ilçemizde camilerimize de hizmet veriyoruz, kiliselerimize de hizmet veriyoruz, cem Evlerimize de hizmet veriyoruz. Bu görevi yaptığım sürece ve yaşadığım sürece, görevlerim olmasa dahi bu hizmetlere katkı sunmaya devam edeceğim. Bizim anlayışımızda hangi dinden, hangi dilden olursa olsun hiçbir şey fark etmiyor, her iki anlayışı da kucakladığımızı bildirmek isterim. Türk olmuş, Yunan olmuş, Alman olmuş, Amerikan olmuş, İngiliz olmuş dünyanın hangi vatandaşıysa bizim için geçerli olan önce insanlıktır, biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Çünkü, içimizde sevgi var, sevgi var, sevgi var?diye konuştu.

            ?Barışa katkı koymaya devam edeceğiz?

            Rum Kilisesi´nin açılış töreninde İstanbul Rum Ortodoks Patriği 1. Bartholomeos ile birlikte barışın sembolü olarak diktikleri zeytin ağacının yeşerdiğini görmenin mutluluğunu yaşadığının ifade eden Başkan Tahir Şahin; savaştan, çatışma ortamından herkesin zarar göreceğine dikkat çekerek, ?Savaş yok, inadına barış var diyorum. Barışa katkı koymayan insan mutsuz insandır. Eğer hep birlikte mutlu olmak istiyorsak, hep birlikte barışa katkı koymak zorunda olduğumuzun altını da çizmek isterim. Barışa katkı koymak için bu hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Dün nasıl devam ettiysek bugün de, yarın da devam edeceğiz?dedi.          

            Geçtiğimiz yılgerçekleşen Rum Kilisesi´nin açılış töreninde beyaz güvercinler uçurulduğunu hatırlatan Başkan Şahin;?Patrik Hazretlerinin konuşmasından sonra geçen yıl barış güvercinleri uçurmuştuk, bu yıl da bunun geleneksel hale gelebilmesi için ve bundan sonrakiler de gelenekselleştirebilsin diye yine barış güvercinleri uçurmaya var mısınız?? sözleriyle katılımcılardan büyük alkış aldı. Daha sonra beyaz güvercinler gökyüzüne salınarak barış mesajları tüm dünyaya ulaştırıldı.

            Bartholomeos,  ?Elimizde oy olsaydı, size verirdik?

            Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´e teşekkür ederek konuşmasına başlayan İstanbul Rum Ortodoks Patriği 1. Bartholomeos,  ?Geçen sene burada yaşadığımız duygu dolu anlar, bu sene de sayenizde tekrarlanmış oluyor. Size müteşekkiriz. Burada hazır bulunan Yunanistan´dan gelen, hatta Belçika´dan gelen müminlerimiz adına, İstanbul´dan gelen katılımcılar adına sizlere ve sayın mesai arkadaşlarınıza en samimi şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Uzun senelerdir bu görevdesiniz, bu makamdasınız. Bu demektir ki Menemenliler sizi çok seviyorlar ve size her defasında oy veriyorlar, layıksınız. Bizler de elimizde oy olsaydı size verirdik, ama ne yazık ki yok? diye konuştu.

            Başkan Tahir Şahin´in barış dolu mesajlarına canı gönülden katıldığını ifade edenBartholomeos, konuşmasına şöyle devam etti; ?Bütün söylediklerinize canı gönülden katılıyoruz. Çünkü, söyledikleriniz insanlığın özlediği şeylerdir. Barış, dostluk, birlik, beraberlik, sevgi bütün bunlara katılıyoruz, bütün bunları paylaşıyoruz. Türk-Yunan ilişkilerinin çok ileriye doğru gitmiş olmasını ve geçenlerde İzmir´de iki ülkenin Başbakanlarının buluşmaları ve birkaç anlaşmaya imza atmalarını selamlıyoruz ve bundan umut alıyoruz. Geleceğimiz parlak olsun, barış içerisinde olsun.?

?Anadolu´nun Menemen´inde bulunmaktan mutluyuz?

            Nea Menemeni Belediye Başkanı Lazaros Kyrizoğlu ise, ?Anadolu´nun Menemen´inine gelme ve izlerimize yürüme şerefine nail olduk? sözleriyle Menemen´de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, örnek ev sahipliğinden dolayı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´e teşekkürlerini iletti. Karşılıklı hediye takdimlerinin ardından kilise bahçesinde kokteyl eşliğinde etkinlikler gerçekleştirildi.      

            Menemen Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Karma Zeybek Ekibi ile Nea Menemeni Geleneksel Dans Grubu´nun gösterileriyle devam eden program, Aya Kasyani Kilise Korosu´nun seslendirdiği şarkılarla son buldu. Rum Kilisesi´ndeki törenin ardından Menemen´deki tarihi Taşhan Çarşısı´nı ziyaret eden katılımcılar, Araştırmacı-Yazar Oktay Özengin´in Menemen Tarihi Fotoğraf Sergisi´ni dikkatle incelediler. Tepe Sosyal Tesisleri´nde düzenlenen yemekte ise sirtaki oynayıp gönüllerince eğlendiler.

Haber: S. Derya BOSUT

 
20 yıllık sorun çözüldü
 
MENEMEN EĞİTİMİNDEN BİR YAPRAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tören Zirve Yaptı
Tören Zirve Yaptı
MENEMEN´DE FESTIVAL VAR
MENEMEN´DE FESTIVAL VAR
CHP´den 23 Nisan Şenliği
CHP´den 23 Nisan Şenliği
Menemen´de Çocuk Bayramı
Menemen´de Çocuk Bayramı
Menemen´de 8.kez  ?Festival´ Var
Menemen´de 8.kez ?Festival´ Var
Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü Sanat Galerisi´nde ?Karikatür? Şöleni
Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü Sanat Galerisi´nde ?Karikatür? Şöleni
Menemen Tarihinden  FOTOĞRAFLAR
Menemen Tarihinden FOTOĞRAFLAR
Sesine güvenenler, haydi seçmeye!
Sesine güvenenler, haydi seçmeye!
Üşütükler Sahneye!
Üşütükler Sahneye!
Coşkun Gönültaş ile Türkülere yolculuk
Coşkun Gönültaş ile Türkülere yolculuk
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın