Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
3 Mart 2017 Cuma - 08:04

Menemen´de Halk Oyunları Efsanesi

?Bir ömür böyle geçti olamadık farkında?

Menemen´de Halk Oyunları Efsanesi

?Bir ömür böyle geçti olamadık farkında?

Başarılarıyla halk oyunlarında iz bırakanlar

14 Haziran 1998 tarihinde Antalya ilinde Türkiye Halk Eğitim Merkezleri arasında 18 bölge birincisinin katılımıyla yapılan halk oyunları yarışmasından İzmir ili Menemen ilçesi Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi Türkiye birincisi olarak ilçeye döndü. Bu yarışmadaki ekipte yer alan oyuncuların aileleri ile Menemen halkı da toplu olarak bu sevinci birlikte yaşadı.

            Tekrarı yok. Benzeri yok. Arşivimdeki eski fotoğraflara bakarken, yitik ve hiçbir zaman bulunmayacak bir anlamı vardır benim için. Bu insanlar yaşadı mı, bunlar oldu mu gerçekte diye mırıldanırım zaman zaman. Fotoğraflara baktığımda tarif edilmez bir mutluluk yaşanıyordu. Bu anın ölümsüzlüğünü paylaşmak üzere geçmiş dönemin emekli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nizamettin Karataş ve Halk oyunları eğitmeni Melih Damar ile birlikte yaptığımız çalışmada ?Bir ömür böyle geçti olmadık farkında? diyerek hatıraları canlandırdık.  Antalya´da yapılan Türkiye Halk Eğitim Merkezleri Halk Oyunları Yarışması için Menemen Halk Eğitim Merkezinin Tek Yumruk, Tek Yürek olarak kenetlendiğini hatırladık.

            Geçmiş dönemin Menemen Halk Eğitim Merkezi emekli müdürü Nizamettin Karataş, ?14 Haziran 1998 yılında Antalya Camlı Piramitte yapılan Halk Eğitim Merkezleri arası Türkiye Halk Oyunları Yarışmasına 18 bölge birincisi katıldı. Menemen Halk Eğitim Merkezi bu yarışmadan Türkiye birincisi olarak Menemen ilçesine döndü. Bu yarışmadaki 16 Erkek ve 16 Bayandan oluşan toplulukla sahne alan Halk oyunları ekibimiz ihtişamlı ve bindallı kostümleriyle Ege Yöresi halk oyunlarını sergileyerek jüriden en yüksek puan alarak Türkiye birincisi olarak ilan edildi. Bu başarımızda emeği geçen Menemen Halk Oyunları Derneği ve oyun eğitmeni çok emek vererek bu başarıya damga vurmuşlardır? dedi.

Dönüşü muhteşem oldu

Menemen´e ulaşan Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi, yöneticisi, ekibin aileleri, veliler gece davul zurna eşliğinde coşkuyla karşılandılar.

Ödüller peş peşe geliyor

?Menemen Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibinin Türkiye 1´incisi olması dolayısıyla dönemin İzmir Milli Eğitim İl Müdürü Zeki Bilgin İnanlı ekibi ve yöneticilerini İzmir´e davet ederek topluluğu takdirle ödüllendirirken Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nizamettin Karataş´ı da plaketle ödüllendirdi. İl Müdürü başarılı çalışmalar yapan İzmir´e bir birincilik getiren başta emeği geçen idarecilere, teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

            Öte yandan, İzmir halk oyunları birincisi ünvanını elinde bulunduran ekip yarışmaların ardından devlet tarafından Cumhuriyetimizin 75. Yılı nedeniyle ?Geçmişten Geleceğe? kültürümüzü tanıtmak amacıyla Kırgızistan, Gürcistan ve Kazakistan´dan davet alarak Türkiye´yi en iyi şekilde temsil etmiştir şeklinde ifade eden Müdür ve Eğitmen, kültürümüzün yaşadığını ve yaşatılmasının devamı için Milli Eğitim Bakanlığınca okulların müfredatına Halk oyunlarının alınması önerisinde bulundular.

 

Foto 1 -  Menemen Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi ve yöneticileri İzmir M. E. Müdürü Zeki Bilgin İnanlı ile toplu halde

 

Foto 2 -  İl M.Eğitim Müdürü´nün Menemen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nizamettin Karataş´a Plaket Takdimi

 

Foto 3 ? Menemen Cumhuriyet Okulu Müdürü Necati Çakırlar Türk bayrağı hediye etti.

 

Foto 4- Menemen Halk eğitim Merkezi Halk oyunları topluluğunun Kırgızistan´daki halk oyunları şenliğinde Resmi Geçit Töreni

 

Foto 5 ? Menemen Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları yarışmasında kardeş şehir olan Yunanistan´ın Yeni Menemen şehrindeki gösterilerde emeği geçen Eğitmen Melih Damar´a plaket verildi. Emeğinin karşılığı taçlandı.

 
Karşıyaka Tramvayı´nda son viraj
 
1935 YILINDA GAZETECİ GÖZÜNDEN MENEMEN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Karşıyaka Tramvayı´nda son viraj
Karşıyaka Tramvayı´nda son viraj
İZSU abonelerini uyardı Telefon dolandırıcılarına dikkat!
İZSU abonelerini uyardı Telefon dolandırıcılarına dikkat!
İzmir´de pedal devrimi
İzmir´de pedal devrimi
OYUN OYNAYAN SAYISI  30 MİLYONA ULAŞTI
OYUN OYNAYAN SAYISI 30 MİLYONA ULAŞTI
GELDİK YÜZE ÇIKTIK DÜZE
GELDİK YÜZE ÇIKTIK DÜZE
İMPLANT TEDAVİSİ
İMPLANT TEDAVİSİ
GEBEYİ ŞEHRİN GÖBEĞİNDE YERE OTURTTUM
GEBEYİ ŞEHRİN GÖBEĞİNDE YERE OTURTTUM
YUNT DAĞI
YUNT DAĞI
TÜRK HAVA KURUMU 92 YAŞINDA
TÜRK HAVA KURUMU 92 YAŞINDA
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU İMZALANDI
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU İMZALANDI
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın