Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
1 Temmuz 2016 Cuma - 08:00

Menemen´den Bir Su Perisi Çıktı

UTAEM Müdür Yardımcısı Mehmet-Birsen Yılmaz çiftinin kızları Serra Yılmaz, Ege Üniversitesi Yüzme ve Spor Kulübü sporcusu olarak katıldığı yarışlarda kazandığı sayısız madalyalarla yüzmede gelecek vadediyor.

Menemen´den Bir Su Perisi Çıktı

Menemen´den Bir Su Perisi Çıktı

UTAEM Müdür Yardımcısı Mehmet-Birsen Yılmaz çiftinin kızları Serra Yılmaz, 5 yıldır Ege Üniversitesi Yüzme ve Spor Kulübü sporcusu olarak katıldığı yarışlarda kazandığı sayısız madalyalarla yüzmede gelecek vadediyor.

?Hedefim: milli sporcu olarak olimpiyatlara katılmak?

İlk önce kısaca kendini tanıtmasını istediğimiz Serra Yılmaz (14), ?İlk beşi Kubilay İlkokulu´nda bitirdim. Bayraklı´daki Boğaziçi Koleji´nde bu yıl 8. sınıfı tamamladım. İlk yüzme ile 9 yaşında UTAEM havuzunda tanıştım. Yüzmeyi öğrenmek amaçlı burada açılan kursa katıldım. Öğretmenim yüzmeye yeteneğim olduğunu söyledi. Sonra Ege Üniversitesine gittik. Orada beni havuzda denemeye aldılar ve Ege Üniversitesi Yüzme ve Spor Kulübüne kabul edildim. 5 yıldır oranın sporcusuyum. Genelde serbest, bazı zamanlar kelebek ve sırt üstü yüzüyorum. Kurbağa dışında her stilde yarışma performansı gösterebilirim? diye ifade etti.

Başarılarından da bahsetmesini istediğimiz Yılmaz, ?İzmir ve bölgede birincilik ve ikinciliklerim var. Türkiye´de serbest sitilde ilk ona bazen de yediye giriyorum. Ege Üniversitesi Yüzme ve Spor Kulübü olarak takım halinde Türkiye yarışlarında dördüncülüğümüz var. Hedefim olimpiyatlarda yüzerek ülkemi temsil etmek, milli sporcu olmak, milli marşımızı çaldırmak? dedi.

?Azmi bize gayret verdi?

Veli olarak büyük fedakarlık gösterdiklerini belirten anne Birsen Yılmaz da, ?Çok meşakkatli bir çalışma. Aşırı emek veriyoruz. Öyle böyle değil. Sabahın 04.30´unda kalkıp Ege Üniversitesi´ne gitmek, çocuğu orada iki saat takip etmek, her gün protein, karbonhidrat, demir, çinko hesabı yaparak yemeğini hazırlamak o kadar ağır bir program ki. Tam dinlenmişken akşam tekrar antrenman. Akşam almak için tekrar İzmir´e gidiyoruz. Serra akşamları sekizde evde olabiliyor. O saatten sonra yemek mi yiyecek, ders mi çalışacak, dinlenecek mi. Bir de bu yıl TEOG yılıydı. Cumartesi tekrar antrenman bir tek cumartesi öğleden sonra ve pazar boş. O çalışma temposuyla Serra TEOG´da da çok iyi bir puan getirdi. Bazen sıkıldığı zamanlar da oldu. Haftada 2´şer saatten 9 antrenman yapmak, ortalama 10 km. yüzmek bu yaşta kolay değil. Her ne kadar biz destekte olsak kızımı tebrik ediyorum. Esas gayret onda. Biz bile bazı anlar da isyan ettik. Yüzmeyi bırakalım mı dediğimizde benim hayatımı mahvedersiniz, yüzme olmadan yaşayamam dedi. Azmi de bize gayret verdi? diye ifade etti.

?TEOG olumsuz etkiledi?

TEOG´un özellikle spor yapan çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine değinen Baba Mehmet Yılmaz ise, ?Eğitim sistemi özellikle 8. sınıfta sınava endeksli olduğu için sosyal, sportif, kültürel bütün aktiviteleri, yılların emeğini de götürüyor. Yüzmede antrenman çok önemli. Birine gitmemek üç antrenmanla telafi ediliyor. Biz eğer TEOG´da başarı hedefliyorsak, bunun için de antrenmanlardan fedakarlık yapmak zorunda kaldık. Bu yüzden de son yarışlarda başarı ivmesi biraz geriledi. TEOG´a rağmen İzmir´de il yarışlarında,  Çanakkale´de bölge yarışlarında birincilik ikincilik elde etti. Türkiye şampiyonasında da iki branşta dokuzuncu oldu. Ama antrenmanlı bir Serra burada kesinlikle ilk üçteydi. Bu da sistemin spora ne kadar duyarsız olduğunu, ne kadar sporu önemsemediğini gösteriyor. Bunların aslında değişmesi lazım. Bu ülkeye sporcu da akademisyen de lazım. Hem akademisyen hem de sporcu olursa tadından yenmez? ifadesini kullandı. 

Haber: Deniz GÜL

 

 
Canlılara Hayat Olsun Diye?
 
Fatma Mert Sonsuzluğa Uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemenspor Suat Kaya ile Anlaştı
Menemenspor Suat Kaya ile Anlaştı
?Kümeyi 3. Sırada Tamamladık?
?Kümeyi 3. Sırada Tamamladık?
?Amacımız Menemen´e Hizmet?
?Amacımız Menemen´e Hizmet?
?Sezonu 3. Sırada Bitirdik?
?Sezonu 3. Sırada Bitirdik?
Şampiyona Büyüksu´dan destek
Şampiyona Büyüksu´dan destek
MASTER HAKEMLER DERNEĞİ KURULDU
MASTER HAKEMLER DERNEĞİ KURULDU
Asarlık Gençlerbirliğispor, 1.Amatör Ligde
Asarlık Gençlerbirliğispor, 1.Amatör Ligde
Menemen´in Gururları
Menemen´in Gururları
İLK HAMLE 28 Mayıs´ta
İLK HAMLE 28 Mayıs´ta
?Halis´in hayali? gerçek oldu
?Halis´in hayali? gerçek oldu
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın