Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
19 Şubat 2016 Cuma - 08:00

Menemen´in kalbi Mermerli´de atıyor

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Mermerli Mahalle Muhtarı Müjdat Sökmen´i Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

Menemen´in kalbi Mermerli´de atıyor

Menemen´in kalbi Mermerli´de atıyor

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Mermerli Mahalle Muhtarı Müjdat Sökmen´i Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

 

S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

M.S: 1977 Menemen doğumluyum. Evliyim, iki çocuk babasıyım. İlkokul mezunuyum. 12 yaşında ilkokulu bitirince hemen çıraklığa girdim. Ustam berber Bahtiyar İnan´dı. Kulakları çınlasın, Allah uzun ömür versin ustama.

 

S.D.B: Muhtarlık görevini kaç dönemdir yürütüyorsunuz? Nasıl muhtar olmaya karar verdiniz?

M.S: Muhtarlıkta ilk dönemim. Muhtar olmaya 30 Mart seçimleri öncesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde arkadaşlarla karar verdik. Daha önceden planlanmış bir şey değildi. Birden ortaya çıktı. 30 Mart 2014´te halkın desteğiyle muhtar olduk.

 

S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?

M.S: Nüfusumuz ortalama 8 bin kadar. Metrekare olarak ilk ikiye gireriz. İki sanayi sitesi, pazaryeri, garaj Mermerli sınırlarında kalmakta. Bülent Ecevit  Bulvarı´ndan Beşli Köprü Gediz ve İtfaiyeye kadar ulaşan bir yarım ada şeklinde bir alanımız vardır.

 

S.D.B: Mahallenizde en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

M.S: Mahalle olarak en büyük sıkıntımız İZSU (kanalizasyon taşmaları) Buna rağmen buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek isterim. Ne zaman arasak en kısa zamanda gelmeye çalışıyorlar. Sorun var ama hemen sorunu çözmeye çalışıyorlar. Altyapı sanırım kaldırmıyor. En ufak bir yağmurda taşıyor. Yeniden yapılanmaya gidilse çok iyi olur. Bu konuda şifahen başvurumuz oldu.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizden en yoğun gelen talepler nelerdir?

M.S: Vatandaşın en çok sorduğu soru pazar yeri. Hem alışverişe gelen vatandaş hem de esnaf zor durumda kalıyor. Ne zaman yapılacak diye soruyorlar. Pazaryerinin düzenlenmesi, katlı pazaryeri isteniyor. Gerçi başkanımızın bu konuda bir projesi var. Sanırım daha netleşmedi.

 

S.D.B: Kentsel Dönüşüm konusunda düşünceleriniz nedir?

M.S: Açık söyleyeyim bu konuda hakkında hiçbir bilgim yok. Eski Mermerli tam mahallenin ortasında kalıyor. Bir orada bir sıkıntı var.  O da olur herhalde.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?

M.S: Sağ olsun başkanımız, yöneticiler ve belediye personeli ne zaman gitsek veya arasak yardımcı olmaya çalışıyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Hiçbir sorun yaşamadık ve yaşamıyoruz da.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi´nden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

M.S: Pazaryeri diyebiliriz. Aslında Mermerli Mahallesi bu kadar yoğun olmasına rağmen çokta sıkıntılı bir yer değil. Menemen´in kalbi Mermerli´de atıyor derim hep. Çok büyük sorunlarımız yok. Ufak tefek, biraz ilgi ve alakayla çözülebilecek şeyler diye düşünüyorum.

 

S.D.B: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?

 

M.S: Yeni Sanayi Sitesi´nin su basmasından oradaki esnaf ve sanatkarımız çok sıkıntılı. Bu konu İZSU´yu ilgilendiriyor. Menemen Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve İZSU işbirliğinde bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Ayrıca büyükşehirden süt kuzusu projesine bizi de dahil etmesini çok rica ediyorum. Süt verilmemesinin nedenini vatandaşa anlatamıyoruz. Büyükşehir´den süt istiyoruz. Çünkü çok talep var. Menemen üvey evlat muamelesi görüyor bu konuda. Menemen´in bir kısmına süt verilip bizlere verilmemesini vatandaşa açıklayamıyoruz. Bu sefer biz basiretsiz duruma düşüyoruz. Veriyorsan bu sütü bize de ver. Pazaryerinden sonra vatandaştan gelen ikinci yoğun istekte bu süt meselesi.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?

M.S: Mermerli öyle bir yer ki en lüksünden orta gelir kesimine kadar hepsi mevcut. İşçisi var, memuru var, üst gelir grubu var. Esnaf çok.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu spor kulübü, spor sahası ve spor tesisi var mı? 

M.S: Yok.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu bir dernek var mı?

M.S: Dernekte yok.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı var mı?

M.S: Merkezdeki sağlık ocağını kullanıyoruz. Bir sıkıntı yok. Kendi adıma doktorumuzdan da çok memnunuz. Bunun yanında Bergama Caddesindeki yeni konut alanında Toplum Sağlığı bünyesinde KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) yapılıyor. Ücretsiz kanser taraması yapılacak. Daha bitmedi. Ama sona yaklaştı. İç dizaynı yapılıyor. Bayrak ve tabela asıldı. Güzel bir hizmet olacak. Yakın zamanda faaliyete geçecek sanırım.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumu var mı?

M.S: Kubilay İlkokulu bizim mahallemizde. Aslında üç mahalleyi kapsıyor. Ana ağırlık Mermerli´de denebilir.

 

S.D.B: Mahallenizin ulaşım ile ilgili sorunları var mı?

M.S: Garaja çok yakın olduğumuz için bir sorunumuz yok. Bazı vatandaşlar şehir içi ring seferi istiyor. Özellikle İZBAN´a ulaşımda. Bir ara Menemen Belediyesinin böyle bir hizmeti vardı. Bence çok sık geçiyordu. Onun için de boş kaldı. Aslında çok güzel bir sistemdi. Bergama Caddesi´nin orada yeni bir yaşam alanı var ve İZBAN´a ulaşmak uzun mesafe.

Yarım saatte bir araç olabilir.

 

S.D.B: Mahallenizin altyapı ve üstyapı talepleri var mı?

M.S: Altyapıda İZSU´yu bekliyoruz. Üstyapıda çok büyük bir sıkıntımız yok. Zaten parke taşı anlamında Menemen kötü değil.

 

S.D.B: Eski meslekler ve ustaları var mı mahallende?

M.S: Var. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerde tenekeci Süleyman Fidan. 80 yaşına yakındır hala da mesleğe devam ediyor.

 

S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi? Geçmiş ve bugünkü muhtarlığı değerlendirin desek?

M.S: Samimiyetimle söylüyorum ki, bu işin hiç parasında olmadık. Bu iş gönül işi. Serbest meslek olarak sigortamız var ama bir muhtarın sigortası kesinlikle olmalı. Devlet yetkilisi ama sigortası yok. Tezat oluşuyor. Geçmişteki muhtarlığın bir ağırlığı varmış sanki. Şu an resmen budanmış bir muhtarlık yapıyoruz. Hiçbir yaptırım gücümüz yok. Vatandaş sizden o kadar uç şeyler bekliyor ki. Her şey ikili ilişkilerle yürüyor.  Gerçekte hiçbir yetkimiz yok. Yetkisizlik var. Adı büyük ama hiçbir şey yok. Bu da bizi üzüyor.

 

S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi) beklentileriniz nelerdir?

M.S: Gerçekten yerelde Menemen´in sesisiniz. Güzel bir olay. Biz sizden çok memnunuz. Başarılarınızın devamını diliyoruz. Yanımızda olduğunuz için de çok teşekkür ediyoruz.

 

S.D.B: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

M.S: Vatandaştan gelen şikayetlerin en başına sokak köpeği meselesini ekleyebiliriz.  Menemen Belediyesi veterineri ile de bu konuyu görüştük. Çiğli, Karşıyaka, Aliağa, Foça´dan toplanıp bize atıldığı söyleniyor. Barınaklar dolu deniyor. Tabii ki telef edilmesine karşıyız. Buna bir çözüm getirilmeli. İnsani boyutta neler yapılabilirin peşindeyiz. Örneğin ilk etapta artma olmaması adına kısırlaştırma yapılabilir. Sadece Mermerli´de değil, Menemen´in her yerinde bu sorun var. Biz de bunu buradan belirtmiş olalım. Belki çözümün bir parçası oluruz.

 

Büyükşehir´den süt istiyoruz. Menemen´in bir kısmına süt verilip bizlere verilmemesini vatandaşa açıklayamıyoruz.

 

 
En kısa zaman, NE ZAMAN?
 
SON TARİH 25 Mayıs 2016
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
En kısa zaman,  NE ZAMAN?
En kısa zaman, NE ZAMAN?
İlk Cemre YARIN düşüyor
İlk Cemre YARIN düşüyor
GUİNNES´E ADAYLAR
GUİNNES´E ADAYLAR
?Sosyal Proje´de buluştular
?Sosyal Proje´de buluştular
Kararlar Oybirliğiyle
Kararlar Oybirliğiyle
Şehitlerimiz için?
Şehitlerimiz için?
SIKINTIMIZ:  Yağmur Kanalı ve ESHOT
SIKINTIMIZ: Yağmur Kanalı ve ESHOT
Çöp´e 60 milyon frank
Çöp´e 60 milyon frank
Bu fuar İzmir´i uçurur!
Bu fuar İzmir´i uçurur!
Rüya gibi bir geceydi
Rüya gibi bir geceydi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın