Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
2 Temmuz 2015 Perşembe - 08:00

NEYDİ O GÜNLER

Menemen Liseliler Derneği (MELDER) tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Pilav Günü ve 3. Yüreğimizdeki Sensin” etkinliğinde 1983-1990 yılları arası Menemen Lisesi'nden mezun olmuş öğrenciler yıllar sonra temsili kep giymenin mutluluğunu y

NEYDİ O GÜNLER

Menemen Liseliler Derneği (MELDER)'nin geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirdiği 4. Geleneksel Pilav Günü etkinliği, 1981-1990 yılları arasında Menemen Lisesi'nde görev yapmış öğretmenlerle 1983-1990 yılları arasında Menemen Lisesi'nden mezun olmuş öğrencileri buluşturdu. Etkinlikten önce Menemen Atatürk Anadolu Lisesi'nde bir araya gelindi. Uzun yıllardır birbirini göremeyen öğretmen ve öğrenciler sınıfları gezerek birlikte anılarını tazelediler. Daha sonra davetliler topluca Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesislerine hareket etti.

Tepe Sosyal Tesisleri 2. kattaki salonda yerlerini alan konuklara, Menemen Liseliler Derneği üyesi Tekin Kansoy, etkinliğin programını sundu.

25 bin mezun var

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye gelen Menemen Liseliler Derneği Başkanı Özcan Güleç, etkinliğe katılan öğretmen ve mezun olmuş öğrencilere seslenerek, Bundan böyle bu etkinliği Mayıs ayının ilk haftası yapmaya karar verdik. Bizler çok yeni bir derneğiz. Dernekleşmek sosyalleşmek ve bir araya gelmektir. Lisemizin bu güne kadar 25 binden fazla mezunu var. Hiç olmazsa bunun 2-3 binini üye yapabilirsek Menemen'in en güçlü sivil toplum örgütü oluruz. İnanıyorum ki birbirimize daha çok faydamız olur ve ses getiririz” dedi.

Menemen Atatürk Anadolu Lisesi adını Okul Müdürü Mustafa Efe konuşmasında, Eski mezun ve şimdiki yönetici olarak huzurunuzda bulunmaktan kıvanç duyuyorum. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek lisenin kuruluştan bugüne geçirdiği aşamaları belirtti.

En renkli günlerim Menemen'de geçti

Ardından 1972-1979 yılları arasında Menemen Lisesi'nde Başyardımcı olarak görev yapan Muammer Gezginci öğretmenler adına yaptığı konuşmasında, Bugün benim için gerçekten çok önemli bir gün. Menemen Lisesi'ne 72 yılında 26 yaşında bir genç olarak geldim. Menemen bu anlamda benim için çok önemli. İzmir'e Menemen'de başladım. Gerçekten hayatımın en renkli günlerini Menemen Lisesi'nde geçirdim. Öğrencilerimizle çok yakındık. Sınıfta ve okulda öğretmen, dışarda arkadaştık. Yıllar sonra bana bugünü yaşatanlara çok teşekkür ediyorum ”  ifadesini kullandı.

Her şeyin başı eğitim

Konuşmasında ülkemizdeki eğitim sürecine de değinen Gezginci, Bir ulusu bozmak istiyorsanız eğitimini bozun, zaten bütün kurumları bozulur. Ve Türkiye'nin bugün geldiği nokta bu. 40 yılında kurulan Köy Enstitüleri 46 yılında maksimum seviyeye geldi ve insanlar bundan ürktüler. 46 yılında programını değiştirdiler. 52 yılında da kapattılar. Ondan sonra sırasıyla 73'de öğretmenler okulları, eğitim enstitüleri ve yüksek öğretmen okulları kapatılarak 80 sonrasıyla bugünkü durumu hazırlayan bir eğitim süreci başladı” dedi.

Öğrenciler adına söz alan Av. Metin Kızıldağ da, 68 yılında açılan lisenin ilk öğrencilerindenim. 70'li yılların mezunları bugün çok iyi yerlere geldi. Liseyi 7 sene de bitirmeme rağmen, mezun olduktan sonra herhangi bir dershaneye gitmeden, özel ders almadan önce Ziraat Fakültesini sonra da Hukuk Fakültesi'ni kazandım. Bu da eğitimin kalitesini gösteriyor. Bu etkinlikle yıllardır görmediğimiz öğretmenlerimizi ve öğrenci arkadaşlarımızı gördük. İnşallah bu toplantılar sürekli devam eder. Menemen Lisesi mezunu olmaktan guru duyuyorum” şeklinde duygularını ifade etti.  Ardından plaket dağıtım törenine geçildi.

İlk olarak 1981-1990 yılları arasında Menemen Lisesi'nde görev yapmış öğretmenlere plaket verilmesiyle etkinlik sürdü. Daha sonra anılan yıllarda görev alan Menemen Lisesi çalışanlarına da plaket takdim edildi. Emekli öğretmen ve emekli olan çalışan personel ödüllerini Dernek Başkanı Özcan Güleç ve Menemen Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Efe'nin elinden aldılar.

Konuklara tavuklu pilav, ayran ve lokma ikram edilmesinin ardından 1983-1990 yılları arasında Menemen Lisesi'nden mezun olmuş öğrencilere temsili olarak cüppe ve kep giyme ile plaket dağıtımına geçildi.

Menemen Lisesinde anılan yıllarda görev yapan öğretmen ve mezun öğrenciler 3. Yüreğimizdeki Sensin etkinliğine ayrı bir renk kattılar. Plaket almanın ve temsili kep giymenin mutluluğunu yaşadılar ve coşkulu bir görüntü oluştu. Etkinliğe katılan öğretmen ve öğrenciler hep yüreğimizde kalacaksınız sloganı ile helallik alarak duygulu bir şekilde ayrıldılar.

Haber: Ali Rıza KEMER

 

 

 

 
Gökyüzünün Fatihlerinden çağrı
 
İzmir`de tır şarampole devrildi 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Gökyüzünün Fatihlerinden çağrı
Gökyüzünün Fatihlerinden çağrı
   Kardeş Foça Ata Topraklarında
Kardeş Foça Ata Topraklarında
Maket Köyünü büyütmek istiyor
Maket Köyünü büyütmek istiyor
Seferihisar`da hayvan yuvası açıldı
Seferihisar`da hayvan yuvası açıldı
İzmir`de belediye otobüsü kundaklandı
İzmir`de belediye otobüsü kundaklandı
Ayhan Katipoğlu Dualarla Uğurlandı
Ayhan Katipoğlu Dualarla Uğurlandı
Bergama`da elektrik akımına kapılan genç, yaralandı
Bergama`da elektrik akımına kapılan genç, yaralandı
Çeşme`de bot ve sürat motorlarına yasak
Çeşme`de bot ve sürat motorlarına yasak
Fırlattığı terlikle torununun ölümüne neden olduğu iddiası
Fırlattığı terlikle torununun ölümüne neden olduğu iddiası
İzmir`de deniz zabıtası görev başında
İzmir`de deniz zabıtası görev başında
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın