Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
11 Şubat 2022 Cuma - 13:42

NİCE YILLARA…

NİCE YILLARA…

Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi, kuruluşunun 98. yılını Tepe Sosyal Tesisleri’nde kutladı. Etkinliğe Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’nın eşi Filiz Pehlivan, Menemen Belediyesi Başkan Yardımcıları eşleri, Meclis Üyesi eşleri, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün eşi Seçil Gürbüz, ADD Başkanı Elif Orhan ve yönetimi, PAGEP Elele Derneği Başkanı Canan Bedük ve yönetimi, Siyasi Partilerin kadın kolları başkan ve yönetimi,  İzmir, Manisa, Bergama, Karşıyaka, Bornova, Güzelbahçe, Aliağa, dernek başkanları ve üyeleri. Menemen Sağlık Grup Başkanı Sayın Doktor Yıldıray Çılgır ve üyeler katıldı.

Programın sunuculuğunu Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Menemen Sesi Gazetesi köşe yazarı Melek Balseven yaptı. Balseven ayrıca 14 Şubat Sevgililer günü dolayısıyla yazdığı İlk Aşk yazısını da etkinliğe katılanlara okuyarak duygulu anlar yaşandı.

Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi’ne ayni ve maddi katkıda bulunan Murat Yüksel, Oktay Özengin, Semiramiz Hayuk, Ayla Okay, Esma Yolcu, Önder Kasapoğlu’na plaket verilerek teşekkür edildi.

Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi Başkanı Mevlüde Koç “öncelikle, yönetim kurulu arkadaşlarım ve üyelerimiz adına gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde salonun tahsisi ile bizlere ev sahipliği yapan. Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nin imkanlarını hizmetimize sunan Sayın Belediye Başkan Vekilimiz Aydın Pehlivan ve ekibine, yine bizi yalnız bırakmayıp etkinliğimize katılan herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Koç “98 Yıl önce Atatürk’ün önerisi, desteği ve dönemin gelecek vizyonunu oluştururken kadının değerini ve toplumsal hayattaki hak ettiği yere gelmesi için kurulmuş ve bu uğurda çalışmış olan derneğimizin üyesi olmaktan onur duyuyorum.

Derneğimizin kurucu üyesi ve İlk Genel Başkanı Nezihe Muhiddin’in aşağıdaki sözleri bu amacı ve mücadeleyi en iyi şekilde özetlemektedir:

“Biz Türk Kadınları toplumsal ve siyasal yaşamda hak ettiğimiz yeri almalıyız. Önce Türk Kadınlarını bilinçlendirmeli ve eğitmeliyiz. Onlara daha fazla şey istemelerini ve bunlara nasıl ulaşacaklarını anlatmalıyız. Amacımız Türkiye’de kadın ve erkeğin toplumsal, ekonomik ve siyasal eşitliğidir.”

Bu amaçlar ve günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda derneğimiz ekip olarak gönüllü ve özverili hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle bu pandemi döneminde artan ihtiyaçlar sınırlı imkanlara rağmen hizmetlerimizi kesintisiz sürdürebiliyorsak bu birlik ruhumuz ve sizlerin desteklerinizle mümkün oluyor.

Bu dönem içerisinde Eğitim bursu verdiğimiz genç kızlarımız, zor anlarında ellerinden tuttuğumuz kız kardeşlerimiz ve dokunduğumuz her yürek adına verdiğiniz destekler için varlığınıza müteşekkiriz.

"İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki; bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin. Mümkün müdür ki; bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin."  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ulu Önderimizin dikkat çektiği gibi bu amaçlarla önümüzdeki dönemlerde sosyal, kültürel, eğitim ve ayni nakdi katkılarımızla var olma amaçlarımızı gerçekleştirebilmek niyeti ve gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Hayırsever Murat Yüksel’in plaketini eşi Şükran Yüksel’e sunan Menemen Belediye Başkan Vekili eşi Filiz Pehlivan “öncelikle Türk Kadınlar Birliğimize nazik davetleri için, tüm konuklara da katılımlarıyla kadın dayanışmasına güç verdikleri için ayrıca teşekkür etmek isterim. Plaketi takdim etmeden önce sevdiğim bir sözü hatırlatmak isterim. “Hayattan kadını çekip alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz.” Gerçekten de öyledir. Kadın hayatın kaynağıdır. Kadın, yerinde evlat, yerinde sevgili, yerinde eş, yerinde annedir. Kadın, yerinde yoldaş, yerinde dayanak, yerinde sığınaktır. O yüzden kadının olmadığı her şey biraz yarım, biraz da eksiktir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm konuklarımızı bir kez daha selamlıyor” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi etkinliğinde, dernek üyesi Nilüfer Katipoğlu ve arkadaşları enstrümanları eşliğinde eşsiz bir Türk Sanat Müziği sunumu yaptılar.

Menemen Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi Genel Koordinatörü Araştırmacı Yazar Oktay Özengin, Menemen’in bilinen ilk ve en eski Kadın Hayırseveri Pakize Erdem’e ait çerçevelenmiş fotoğrafı Dernek Başkanı Mevlüde Koç’a  hediye etti.

İzmir Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Sayın Sevtap Şirin’in günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasından sonra katılımcılarla birlikte 98.yıl pastası kesildi.

 
CHP’den Basın Açıklaması
 
ÇUKURKÖY’ÜN YOLLARINA PARKE TAŞI DÖŞENDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
VELİ AKSOY VEFAT ETTİ
VELİ AKSOY VEFAT ETTİ
Sanatkrlar Odası’nda Yeni Dönem
Sanatkrlar Odası’nda Yeni Dönem
Uğur Mumcu Vefatının 29. Yıl Dönümünde Karanfillerle Anıldı
Uğur Mumcu Vefatının 29. Yıl Dönümünde Karanfillerle Anıldı
Hilmi Kurtoğlu Güven Tazeledi
Hilmi Kurtoğlu Güven Tazeledi
Okuma Bayramı Etkinliği Gerçekleştirildi
Okuma Bayramı Etkinliği Gerçekleştirildi
Doğa İle Doğa İçin eTwinning Projesi Tamamlandı
Doğa İle Doğa İçin eTwinning Projesi Tamamlandı
Menemen Esnafı Demir’e Güveniyor
Menemen Esnafı Demir’e Güveniyor
Siz Varsanız Biz Varız
Siz Varsanız Biz Varız
SAADET PARTİSİ MENEMEN İLÇE KADIN KOLLARI ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
SAADET PARTİSİ MENEMEN İLÇE KADIN KOLLARI ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
İl Başkanı Mehmet GÜLEÇ’ten Gazetemize Ziyaret
İl Başkanı Mehmet GÜLEÇ’ten Gazetemize Ziyaret
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın