Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
24 Haziran 2016 Cuma - 08:00

O GÜN!...

2016´da 1950´li yılların halk oyunları geri geldi. Köklü geçmişe sahip kültürümüzü yaşatmak adına çalışmalar yürüten Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği 12 Haziran Pazar Koyundere Kapalı Spor Salonunda

O GÜN!...

O GÜN!...

2016´da 1950´li yılların halk oyunları geri geldi. Köklü geçmişe sahip kültürümüzü yaşatmak adına çalışmalar yürüten Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği 12 Haziran Pazar Koyundere Kapalı Spor Salonunda Halk Oyunları yılsonu şenliğinde gelenek ve göreneklerimizi geri getirdi.

Menemen´deki çocukların halk oyunlarına yakınlaşmasını sağlamak amacıyla Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından Koyundere Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen yılsonu sezon şenliğinde 2016´da 1950´li yılları geri getirilerek köy düğünü gösterisinde ter döken gençler ile derneğin maskotu Kazım Şenol´un zeybek gösterisi renkli görüntülere sahne oldu ve kültürümüzü canlandırdı.

Halk oyunları yılsonu etkinliğine; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, veliler, iş ve cemiyet dünyasından davetliler katıldı.

Dernek Başkanı Ahmet Egeli, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, ?Kuruluşundan bu güne her türlü zorluğa göğüs gererek çalışmalarını sürdüren derneğimiz bu aşamaya gelebilmek için inanın çok çalıştı. Gerek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, gerekse hocalarımız evlerinden ayrı kalarak ilçemizde böyle bir oluşumun mimarları olmasına inanılmaz destek verdiler. Kültürümüzün, gelenek ve göreneklerimizin doğru bir şekilde aktarılması gerekiyordu. Herkes elinden geldiğince tüm bildiğini, gördüğünü aktarmaya çalıştı. Basından ve görsel medyadan gençlerimizin kötü alışkanlıkların pençesinde nasıl yok edildiğini, kültürümüz dışında saçma sapan şeylerle o tazecik beyinlerinin nasıl doldurulduğunu her gün izliyoruz.

Daha sonra derneğin çalışmalarından söz eden Egeli, ?Öğrenmenin yaşı yoktur. Bunun en büyük göstergesidir Kazım. Halkoyunlarına başlayacak tüm çocuklara rol model oldu. Buradaki bu ortamın bu birlikteliğin tek bir açıklaması var. Bizlere böyle güzel bir vatan bırakan, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Rahat uyu atam cumhuriyetim emin ellerde. Bu gösterilerin hazırlanması için inanılmaz çabalayan Erdinç Antika ve Yasemin Antika´ya, Volkan İçen, Kadir Şener ve Ozan İçen hocalarımıza teşekkür ediyorum? dedi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Tahir Şahin, ?Ege´nin incisi, İzmir´in coğrafi açıdan en büyük ilçesi ve gelişmeye en açık yerleşim bölgesinde sosyal belediyecilik anlayışıyla Menemen´i çağdaş bir kent kimliğine kavuşturmak üzere çalışmaktan asla yorulmayacağız. Menemen Belediyesi her türlü ırk, kültür-sanat ve insana açık bir kurumdur. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerini üstlenmektedir. Yapılan her hizmet bu kentte yaşayacak çocuklarımız içindir. Bu çalışmalarımızda sivil toplum kuruluşları ile her zaman iç içe olduk. Menemen Belediyesi olarak ilçemizdeki her türlü kültür sanat çalışmalarının yanında olmaya imkanlarımız ölçüsünde katkı koymaya çalışıyoruz? dedi.

Halk Oyunlarının gururunu paylaştılar

Davetlilere sosyal etkinlik kapsamında başlatılan Halk Oyunları Şenliği büyük ilgi gördü. 15 ekipten oluşan gruplar ile derneğin maskotu Kazım Şenol´un tek başına çok rahat zeybek oyunu ile köy düğünü, bale, karma zeybek ve daha bir çok gösterilerde ter döken minik, gençler ve büyüklere davetliler alkışları ile destek verdiler. Halk oyunlarının gururunu paylaşan davetlilerin gösterileri taktir ettiler.

 
Sevgi ve vefa?
 
?Amacımız Menemen´e Hizmet?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Şehit Kaymakam Bugün Anılıyor
Şehit Kaymakam Bugün Anılıyor
Menemen´i Bekleyen Büyük Tehlike?
Menemen´i Bekleyen Büyük Tehlike?
Yapmakla İş Bitmiyor
Yapmakla İş Bitmiyor
HARİKA GENÇLER?
HARİKA GENÇLER?
İnsanlık Irmak Mahallesinde Yaşıyor
İnsanlık Irmak Mahallesinde Yaşıyor
Ömür Boyu  Mutluluklar?
Ömür Boyu Mutluluklar?
Foça-İzmir Gemi Seferleri Başlıyor
Foça-İzmir Gemi Seferleri Başlıyor
RAHVAN ATÇILAR SEYREK ARENA´DA BULUŞTU?
RAHVAN ATÇILAR SEYREK ARENA´DA BULUŞTU?
?Esnaflar Odası´nda anlamlı sergi
?Esnaflar Odası´nda anlamlı sergi
Sevgi Yolu´nda Ahilik Bereketi
Sevgi Yolu´nda Ahilik Bereketi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın