Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
23 Haziran 2015 Salı - 09:52

OÇEM'den büyük yenilik

Avrupa'nın en büyük Otizm Eğitim Merkez olan Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar İş Eğitim Merkezi, çağın gereklerine ayak uydurarak otistik bireylerin tedavisi için yenilikleri bünyesine katmaya devam ediyor. Okul bünyesinde Hayırsever Hacı

OÇEM den büyük yenilik

Açılışa başta İzmir Valisi Mustafa Toprak olmak üzere Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı,57. Topçu Tugay Komutanı Yardımcısı Menemen Garnizon Komutanı Albay Ertuğrul Sağlam, Hayırsever Hacı Ali Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar ile Kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, AK Parti İlçe Başkanı Mithat Çetin ve yöneticileri, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim İş Uygulama Merkezi bahçesinde kapalı spor salonunun kaba inşaatı ile Hipoterapi Alanı Hayırsever Ali Akın; ikmal inşaatı ise İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca 271 bin 400 TL harcanarak tamamlandı.

Hayırsever Ali Akın; birçok alanda yapmış olduğu bu değerli katkıları nedeniyle Üstün Hizmet”e değer görüldü.

Merkezin konferans salonunda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Okulun tanıtım filmi sonrasında İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı söz alarak, merkez hakkında bilgilendirmede bulundu. Tesisin oluşmasında katkıda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür eden Bardakçı, konuşmasını tamamladı.

Bardakçı'nın konuşması sonrasında Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinden oluşan Mehteran takımı gösterilerini sergiledi.

Vali Toprak ve protokol tarafından mehteran gösterisi ilgiyle izlendi.

Okul öğrencilerinden Songül Özergönenli tarafından okunan Türk Sanat Müziği eserleri yine salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Bugün benim bayramım”

Sonrasında söz alan Hayırsever Hacı Ali Akın, kendisi için böyle açılışların bayram olduğunu ifade ederek, Bayramıma sizlerde iştirak ettiğiniz için teşekkür ederim. Hayır yaptığımız yerlere bizleri davet ediyorlar. Ben mutluluk içerisinde giriyorum. Benim Erzincan Kemaliye'de Fakültem, yüksekokulum, yurtlarım var. Her açılış benim için bayramdır. Büyükannem bana her zaman, doğan bir çocuk engelli olmazsa o gün bayram olur derdi. Ben de bu söz ışığında bayram ediyorum. Bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.

Sosyal Sorumluluk Bilinci

Törende son olarak söz alan Vali Mustafa Toprak, Hayırseverimiz gönlünden, yüreğinden koparak sosyal sorumluluğunun ve çözümün bir parçası olan ve bunun tüm ülke çapında yerine getirmeye çalışan Hacı Ali Akın Beyi değerli hayırseverimizi teşekkürlerle şükranlarla alkışlıyorum.  Kendisi şüphesiz ki gönlünden yüreğinden kopan katkılarla sosyal sorumluluk bilinciyle, destekleriyle bu paylaşım içerisinde bulunuyor. Sağlığımızı kaybettiğimizde artık beynimiz, tüm hücrelerimiz o konuyla alakalı oluyor. Ama burada bir çocuğumuzun dahi bir akli melekesini kullanmaması ya da akli melekesinde sorunu olmakla birlikte fiziksel yetilerini istediğini kadar yerini getirememesi hakikaten toplum içerisinde özellikle öncelikle ailelerimizin en sıkıntı çektikleri bir alandır. Devletimizin Bakanlıklarımızın bu konuda almış olduğu kararlar çerçevesinde son yıllarda çok önemli gelişmeler ortada. Hacı Ali Bey size ülkemizin üstün hizmet madalyasına ve belgesine sahip bir kişi olarak ve ülkemizin değişik yörelerinde hayırseverliğinizi sessiz sedasız yerine getirdiğiniz için ve bugünde burada hayırseverliğinizin timsalini ortaya çıkardığınız için Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına İzmir Valisi olarak size şükranlarımı sunuyor tüm emeğe geçenlere teşekkür ediyor bu merkezin ve yeni ünitelerinin spor salonunun atla terapi merkezinin hayırlı ve sağlıklı bir yaşam için kolaylaştırıcı olmasını diliyorum. Hepimizi en içten dileklerimle selamlıyorum dedi.

Konuşmalar sonrasında Hipoterapi (Atla terapi) Alanı ve 885 m2 kapalı spor salonunun açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi.

Vali Toprak, spor salonunda merkez öğrencileri ile masa tenisi oynadı.

 

 

 

 
Hastanede Çocuklara Tiyatro
 
Zeytinyağı 20 lirayı geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KEŞKE KÖY KALABİLSEYDİK
KEŞKE KÖY KALABİLSEYDİK
Hiç normal değil
Hiç normal değil
Çıkan yangın korkuttu
Çıkan yangın korkuttu
Kazımpaşalılar artık bıktı!
Kazımpaşalılar artık bıktı!
NİHAYET YENİDEN  RAMAZAN SOFRALARINDA BİRLİKTEYİZ
NİHAYET YENİDEN RAMAZAN SOFRALARINDA BİRLİKTEYİZ
SİYASİ BİR DÖNEM GİTTİ!
SİYASİ BİR DÖNEM GİTTİ!
Menemen Kaymakamı Şehit Kemal Bey Anıldı
Menemen Kaymakamı Şehit Kemal Bey Anıldı
MENEMEN'DE FUTBOL'UN GEÇMİŞİ
MENEMEN'DE FUTBOL'UN GEÇMİŞİ
Jandarma Teşkilatı`nın 176. kuruluş yıl dönümü
Jandarma Teşkilatı`nın 176. kuruluş yıl dönümü
İzmir`in tramvaylarının tasarımı belirlendi
İzmir`in tramvaylarının tasarımı belirlendi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın