Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
29 Aralık 2014 Pazartesi - 09:34

ORGAN BAĞIŞI İÇİN ELELE

Geçtiğimiz hafta perşembe günü Bayraklı Tepekule'de gerçekleştirilen ‘1.İzmir Mahalle ve Köy Muhtarları Organ ve Doku Bağışı' etkinliğine 18 ilçenin yanı sıra Menemen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semra İPER ve ilçemizden

ORGAN BAĞIŞI İÇİN ELELE

Geçtiğimiz hafta perşembe günü Bayraklı Tepekule’de gerçekleştirilen ‘1.İzmir Mahalle ve Köy Muhtarları Organ ve Doku Bağışı’ etkinliğine 18 ilçenin yanı sıra Menemen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semra İPER ve ilçemizden mahalle muhtarları da katıldı.

İl Sağlık Müdürü Bediha TÜRKYILMAZ etkinliğe katılan duyarlı muhtarlara şükranlarını sunarak konuşmasına başladı. Organ bağışı bekleyen 28 bin kişinin olduğunu belirten TÜRKYILMAZ;  konunun dini ve sosyal yönlerine de değindi. Diyanet İşleri Başkanı’nın “Organ bağışı candan cana yapılan bir bağıştır” sözünü yineledi. Canlıdan canlıya organ bağışının daha çok beyin ölümü gerçekleşen kadavradan nakillerin az olduğunu; bu yüzden de hayati önem taşıyan organ nakillerinin gerçekleşmeden hastaların kaybedildiğini belirtti. Bu sayının artması için daha fazla farkındalık yaratılmasının bu ve bunun gibi etkinliklerin çoğalmasının önemini vurgulayan TÜRKYILMAZ organ bağışı konusunda muhtarlarımıza çok büyük görevler düştüğünü belirtti.

Ege Bölgesi Türkiye’de 1. sırada

 Organ bağışı ve beyin ölümü gerçekleşen donörden organ bağışlarında Ege Bölge Koordinatörlüğünün istatistiklere göre Türkiye’de 1. sırada yer aldığı bildirildi.

 Etkinliğin devamında trafik kazası sonucunda yoğun bakımda, 4 yaşındaki oğullarının beyin ölümü gerçekleştikten sonra organlarını bağışlayarak beş kişiye hayat kazandıran KESER ailesi; bu zor kararı her boyutuyla; özellikle dini boyutuyla düşünerek nasıl verdiklerini anlattılar ve salonda duygusal anlar yaşanmasına sebep oldular. Organ verdikleri kişilerle irtibatlarının devamlı olduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduklarını anlattılar.

Herkes kendine şu üç soruyu sorsun

           İzmir Valisi Mustafa TOPRAK,  evlat acısı daha tazeyken bile böyle bir bağışta bulunan aileye sabır ve teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı. Organ bağışının dini, etik, sosyal yanı olan bir olgu olduğunu ve farkındalıkların artarak bağışların sağlanacağını; muhtarların bu konuyu ve etkinliği halk ile paylaşarak canlara can katılarak katkıda bulunacağını belirtti. Vali TOPRAK herkesin kendisine şu üç soruyu sormasını istedi: “Ölünce organlarımın bağışlanmasını ister miyim?  Bir yakınım ölünce organlarını bağışlar mıyım? Kendim veya yakınım organ bekliyor olsak ne yaparım?”

Etkinlik Prof. Dr. Sait EĞİLMEZ’ in kornea nakli yaparak görmesini sağladığı, hastaların video gösterisi ve yine kornea nakli ile hastalarıyla oluşturduğu grubu KORNEA İKİLİSİ’nin konseri ile devam etti. Kornea İkilisi grubunda yer alan Eyüp Sultan AYLAR görme umudu ile EĞİLMEZ’ e gelir; fakat korneasının sağlam olduğunu, göz sinirlerinin dejenerasyonundan dolayı göremeyeceğini öğrenir. Sonrasında sağlam kornealarını bağışlayarak başkalarına ışık olmuştur. Prof. Dr. EĞİLMEZ kornea vücut bütünlüğünü bozmadığını, kadavradan 8-20 saat sonra da alınabileceğini ve doku uyumunun aranmadığını belirtti.

Düzenlenen konser ve etkinlik Aşık Veysel’in şu sözleriyle son buldu: “Mezarım toprak olsun. Yağmur yağar ot olur. Koyun yer süt olur. Kuzu yer et olur. Vatana hizmet olur”

Haber Merkezi

 
90'lık Çınar'dan Hayırlı Olsun Çiçeği
 
Foça'da Yardımlaşmanın Adresi Sosyal Market”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'de Radon Gazı Ölçümü
Menemen'de Radon Gazı Ölçümü
Kubilay Velilerinden Kızılay'a Destek
Kubilay Velilerinden Kızılay'a Destek
Kanser tedavisinde yeni umut
Kanser tedavisinde yeni umut
Şehit Kemal'den duyarlı kampanya
Şehit Kemal'den duyarlı kampanya
 Lösemiden Değil Geç Kalmaktan Korkun”
Lösemiden Değil Geç Kalmaktan Korkun”
Her evde en az 6 kutu ilaç var
Her evde en az 6 kutu ilaç var
‘Organ bağışı farkındalığı artırılmalı'
‘Organ bağışı farkındalığı artırılmalı'
İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden  ORGAN BAĞIŞINA ÇAĞRI
İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden ORGAN BAĞIŞINA ÇAĞRI
Menemen'e Yeni Sağlık Müdürü
Menemen'e Yeni Sağlık Müdürü
Menemen Devlet Hastanesi`nde Sağlığım İçin Okuyorum Projesi
Menemen Devlet Hastanesi`nde Sağlığım İçin Okuyorum Projesi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın