Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
23 Eylül 2016 Cuma - 08:00

?Onur Duydum?

Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alaniçi Mahallesi´ndeki Cami´ye, merhum babası Ramiz Şahin´in adının verilmesinden büyük onur duyduğunu ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Bana bu teklifi getiren Alaniçili h

?Onur Duydum?

?Onur Duydum?        

Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alaniçi Mahallesi´ndeki Cami´ye, merhum babası Ramiz Şahin´in adının verilmesinden büyük onur duyduğunu ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Bana bu teklifi getiren Alaniçili hemşerilerime şahsım ve ailem adına teşekkürler ediyorum" dedi.

         2014 yerel seçimleriyle birlikte köy tüzel kişiliğini yitirip mahalleye dönüşen Alaniçi´nde 1977 yılından bugüne hizmet veren caminin yerine yenisinin Köylere Hizmet Götürme Birliği döneminde yapımına başlandığını fakat tamamlanmadığını geçtiğimiz Ramazan Ayı´nda Alaniçi´nde kurulan Sokak İftarı´nda öğrenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kurban Bayramı´na kadar caminin kullanıma hazır hale getirilmeye çalışacağının sözünü vermişti. Bu kapsamda Kurban Bayramı´na ibadete hazır hale getirilen cami, cuma namazı öncesinde 9 Eylül günü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İlçe Müftüsü İsa Solmaz, Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri, muhtarlar, mahalle sakinleri ve Şahin ailesi katıldı.  

Açılış konuşmasını yapan Muhtar Mehmet İnce, Başkan Tahir Şahin´e hizmetleri nedeniyle mahalle sakinleri adına teşekkürlerini ifade etti.

İlçe Müftüsü İsa Solmaz ise şöyle konuştu, "Allah´a inanan kimseler, Allah´tan başka hiç kimseden korkmayan insanlar Allah´ın mescitlerini, camilerini inşa eder. İşte Allah´tan başka hiç kimseden korkmadığını ifade eden, Allah´a inanan, ibadetinde gayretli olan Başkanımız ve ekibi böyle güzel camileri, mescitleri inşa ettikçe bizim gönlümüz daha bir hoş oluyor. Bizi daha da çalışmaya teşvik ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum."

Menemen´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünde Şahin Ailesi olarak onurlu ve gururlu bir gün yaşadıklarını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "9 Eylül sadece Menemen´in ve İzmir´in değil, tüm Türkiye´nin kurtuluşu demektir. Atatürk Mayıs 1919´da Samsun´a çıkıp bağımsızlık ateşini yaktığı o gün olmasaydı 26 Ağustos´ta Kocatepe´den ?Ordular ilk hedefiniz Akdeniz´dir ileri´ komutu olmasaydı, bugün burada cami açılışında hep birlikte olmamız mümkün değildi. İşte öncelikle bizler bu günleri, bağımsızlığı yaşatan başta Başkumandan Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyoruz" dedi.

         Alaniçi´nde yapımını tamamladıkları camiye merhum babası Ramiz Şahin´in adının verilmesini öneren Alaniçi Muhtar ve azaları başta olmak üzere tüm hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Tahir Şahin, 1,5 yıl kadar önce kaybettiği babası Ramiz Şahin´in oğlu olmaktan gurur ve onur duyduğunu söyleyerek "Sevgili muhtarım ve Alaniçi hemşerilerim camiye babamın ismini vermek istiyoruz dediğinde, inanın 20 yıla yakındır burada görev yapıyorum, birçok şeyde gururlandım, yaptığımız hizmetlerden onurlandım, böyle bir teklif bile bu millete ne kadar hizmet ettiysem hepsi helal olsun. Bu onur şahsıma, rahmetli babam Ramiz Şahin´e, ailesine, sevgili anneme yeter. Ramiz Şahin ismine yakışır bir Belediye Başkanlığı yapabildiysem, inanın çok onurlu, gururluyum. Bana bu teklifi getiren Alaniçili hemşerilerime şahsım ve ailem adına sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

                  Solmaz´ın ettirdiği duanın ve kurban kesiminin ardından açılış kurdelesi kesildi.  Ardından törene katılanlarla hep birlikte cuma namazını kıldılar.

Haber: S. Derya BOSUT

Foto4: Başkan Şahin açılışın ardından, annesi Hatice Şahin´e camiyi gezdirdi.

 

 

 

 
CHP 93 YAŞINDA
 
?Gazi, destan yazan kahramanların adıdır?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
HALK OYUNLARI SEÇMELİ DERS OLSUN...
HALK OYUNLARI SEÇMELİ DERS OLSUN...
Kurtuluşun 94. Yılını Kutladık
Kurtuluşun 94. Yılını Kutladık
İKİ VEDA
İKİ VEDA
Bu zaferi kazandıranlara minnettarız
Bu zaferi kazandıranlara minnettarız
Menemen´de Kurban Kesim Yerleri
Menemen´de Kurban Kesim Yerleri
Menemen´den Manisa istikametine giden trenler
Menemen´den Manisa istikametine giden trenler
Usumu Ailesi´nin Mutlu Günü
Usumu Ailesi´nin Mutlu Günü
MENEMEN´İN  TARİH KÖŞESİ...
MENEMEN´İN TARİH KÖŞESİ...
ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR
ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR
Büyükşehir´den Menemen´e tarım aletleri
Büyükşehir´den Menemen´e tarım aletleri
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın