Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
11 Mart 2016 Cuma - 08:00

REFLEKTÖR CAN KURTARIR

Menemen Ziraat Odası, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu işbirliğinde Musabey ve Yanık Mahallelerinde traktör vizesi yapılarak traktörlerde üçgen reflektör ve tepe lambası kullanımın önemine iş

REFLEKTÖR CAN KURTARIR

REFLEKTÖR CAN KURTARIR

Menemen Ziraat Odası, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu işbirliğinde Musabey ve Yanık Mahallelerinde traktör vizesi yapılarak traktörlerde üçgen reflektör ve tepe lambası kullanımın önemine işaret edildi.

Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl, Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinden polis memurları, mahalle muhtarı Seyhan Dönmez ve çiftçiler katılımcılar arasında yer aldı.

?Tepe lambasız traktör kalmasın?

Kesikköy Mahallesi´ndeki üreticilere seslenen Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl, ?Bugün buraya vize vesilesiyle toplandık. Bölge Trafik Denetleme Amirliği´nden polis memuru arkadaşlar nelere dikkat etmemiz konusunda bizleri uyaracak. Çiftçilerden istenen en önemli şeyler römorklarının arkasına mutlaka reflektör takması, lambalarının yanması. Şu gördüğünüz reflektör can kurtarır. Artık tepe lambasız traktör kalmasın. Çakmaklı ve direk bağlananı da var. Bunlar mutlaka gerekli. Geceleri büyük kazaların olmasını engeller? diye ifade etti.

?Fenni muayeneden geçemezsiniz?

Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği´nden polis memuru Ergun Büyükhan da , ?Traktörlerinizde kullandığınız römorklara arkadan çarpmalı kazaları bizler senelerdir yaşıyoruz. Bu kazaların hiçbiri de basit maddi hasarlarla sonuçlanmıyor. İşin içinde ölümler ve ağır yaralamalı çok kötü sonuçlarla karşılaşıyoruz. Oysa basit ve dışarda çok rahat bugünkü tabirle bir sigara fiyatına bulabileceğiniz bir reflektör hukuki sorumluluktan kurtarabiliyor. Römorkunuza arkadan çarpan bir sürücünün reflektörü yoktur kelimesini kullanması bile mahkemelerde sizin aleyhinize delil olarak kullanılabiliyor. Ayrıca traktörlerde kullanacağınız tepe lambası 250 metreden sizin görünmenizi sağlar. Gördüğüm kadarıyla sizin traktörlerinizde mevcut olmayan arkadaşlar da alıp takarsa yollardaki denetimlerde hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Araç muayenelerinde de zorunlu zaten. Yoksa fenni muayeneden geçemezsiniz? şeklinde üreticileri uyardı.

Sonrasında temsili olarak üçgen reflektör römork arkasına çakıldı. Ayrıca Menemen Ziraat Odası tarafından üçgen reflektörler de olmayanlara dağıldı.

Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl gazetemize yaptığı açıklamasında, ?Karayoluna çıkmadan traktörlerimizi mahallinde üç kurumun işbirliğinde vize yapıyoruz. Bölge trafik ile birlikte reflektör ve tepe lambası kullanımı konusunda üreticileri uyarıyoruz. Bu çalışmayı beş senedir yapıyoruz? dedi.

Musabey´in ardından ertesi gün de Yanıkköy´de traktör vizesi yapıldı. 28 Mart 2016 tarihinde ise Menemen merkezde traktör vizesi yapılacağı belirtildi.

Haber: S. Derya BOSUT

 

 
MENEMENLİ OTOBÜSÇÜLER EYLEME BAŞLADI
 
Sesine güvenenler, haydi seçmeye!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KUBİLAY KUPASI EFSANESİ
KUBİLAY KUPASI EFSANESİ
Kaymakam´dan Halk Günü
Kaymakam´dan Halk Günü
ÜÇ FARKLI FOTOĞRAF
ÜÇ FARKLI FOTOĞRAF
?Gerçek Sorumlu Siyasal İktidardır?
?Gerçek Sorumlu Siyasal İktidardır?
Egekent2´ye AB Makyajı
Egekent2´ye AB Makyajı
TARIM TOPRAĞINI  KORUMALIYIZ!
TARIM TOPRAĞINI KORUMALIYIZ!
Hep Söz Aldım Ama?     Alt Geçidi İZBAN´a  BAĞLATAMADIM
Hep Söz Aldım Ama? Alt Geçidi İZBAN´a BAĞLATAMADIM
Jandarma Eğitim Verdi
Jandarma Eğitim Verdi
Çanakkale Ruhunu Yaşattılar
Çanakkale Ruhunu Yaşattılar
OÇEM´de Çikolata Tadında Bir Gün
OÇEM´de Çikolata Tadında Bir Gün
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın