Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
16 Şubat 2015 Pazartesi - 09:13

SABRİ KURT İBRA ALDI

S.S. Menemen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Mali Kongresinde, Başkan Sabri Kurt ve Yönetiminin 2014 yılı çalışmaları oybirliğiyle ibra edildi.

SABRİ KURT İBRA ALDI

S.S. Menemen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Mali Kongresi, 14 Şubat cumartesi günü Menemen Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda yapıldı.

Kooperatifin mali yıl kongresine; Merkez Birliği Genel Başkan Vekili-Bölge Birliği Başkanı Salahattin Hünü, Bölge Birliği Başkan Vekilleri Ahmet Koreli ve Zeki Özgüner, Bölge Birliği Genel Koordinatörü Sebahattin İspir, AKP İzmir Milletvekili Aydın Şengül, AKP İlçe Başkanı Mithat Çetin ve yönetimi, AKP ve MHP Belediye Meclis Üyeleri, Halk Bankası Menemen Şube Müdürü Ramazan Uludağ, çevre ilçelerin kooperatif başkanları, ilçemiz meslek odaları başkanları ile 400 kadar kooperatif ortağı katıldı.

Başkan Sabri Kurt kürsüye gelerek, 48. Olağan Genel Kurul Toplantısının açılışını yaptı ve katılımcıları selamladı. Başkan Kurt, Genel Kurulu yürütecek divanı oluşturmak için kendisine iletilen önergeyi okudu. Divan Başkanlığına Ahmet Dere, divan katipliklerine ise Yaşar Tezcan ve Cem Pehlivanoğlu oybirliğiyle getirildi.

Divanın yerini almasının ardından divan başkanı teşekkür konuşması yaptı. Ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız seslendirildi.

2014 yılına ait yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporları, bilanço gelir-gider hesapları görevli personel İsmail Mamak tarafından okundu.

2014’te 31 milyon 621 bin TL kredi dağıtıldı

Okunan faaliyet raporuna göre, 2014 yılında 780 faal kredi kullandırıldığı belirtilerek, “Yapılandırma işleminden önce kooperatifimizin yapılandırmaya giren takipteki ortaklarımızdan 1.883.315,85.- asıl alacağı, 633.910,84.-sı gecikme faizi bulunmaktadır. Yapılandırma için kooperatifimize müracaat eden 88 ortağımızın 571.371,56 TL.-sı ana borcu defaten yapılandırıldı,22 ortağımızın 162.913,82 TL.-sı ana borcu %6 basit faizle 6 eşit taksitle yapılandırıldı,28 ortağımızın 252.369,33 TL.-sı ana borcu %12 basit faizle 12 eşit taksitle yapılandırıldı. 35 ortağımızın 896.661,14 TL.-sı anapara borcu %18 basit faizle 18 eşit taksitle yapılandırılmıştır. Yapılandırmanın sonucunda kooperatifimizin ortaklardan 2.162.611,48 TL alacağı olup 173 ortağımız yararlanmış ve 354.616,98 TL gecikme faizi silinmiştir. Bu olumlu çalışmaları ile Esnaf ve Sanatkârımızın daima yanında olan ve bizlerin daha iyi ve daha güzel şartlarda yaşamalarına ve ticaret yapmalarına katkı sağlayan en başta Merkez Birliğimiz Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’e her daim bizlerin gönlünde yer tutmuş, ufkumuzu açmış, Merkez Birliğimizin Genel Başkan Vekili ve Bölge Birliğimizin Genel Başkanı çok saygıdeğer Sayın Salahaddin Hünü başkanımıza, gerek kooperatiflerimiz, gerekse de tüm ulusal düzeyde esnaf ve sanatkarımıza yaptığı ve yapacağı tüm katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerin şahıs üst limitleri 35.000,00-150.000,00-TL arasında kooperatiflerin hesap durumlarına göre belirlenmektedir. Türkiye’de bulunan tüm kooperatifler içerisinde 1 .kademe kooperatif olarak yerimizi almış bulunmakta olup, 150.000,00.-sı kredi verebilen kooperatifler arasındadır. Bu konumda bulunmak ve 2014 yılı içerisinde de bu konumumuzu koruyor olabilmekten gurur duymaktayız. Bu başarı en başta siz saygıdeğer ortaklarımız olmak üzere, T.Halk Bankası Menemen Şubesi’nin değerli müdürü Sayın Ramazan ULUDAĞ ve değerli banka çalışanları ile kooperatif başkanımız Sabri Kurt ile yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile kooperatif çalışanlarının katkıları ile elde edilmiştir. Kooperatifimizin 31.900.000,00-TL sı plasmandan, toplam 31.621.272,12.-TL lık kredi dağıtılmıştır” şeklinde ortaklar bilgilendirildi.

 

 

Geleceğe yönelik beklentilere de değinilerek, “2015 yılında da her zaman olduğu gibi Merkez Birliğimizin güçlü desteğini arkamıza alarak esnaf ve sanatkârımıza bir önceki yıldan daha fazla kredi kullandırmayı ve daha fazla imkân sağlamayı umut ediyoruz ve bu konudaki çalışmalarımızı da ısrarla sürdüreceğiz” denildi.

Raporların okunmasının ardından söz verilen AKP İzmir Milletvekili Aydın Şengül, “Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Birbirimizi ötekileştirmeden ortak değerlerde birleşmeliyiz.

Bu konuda bize olduğu kadar sizlere de önemli görevler düşüyor. Neyi paylaşamıyoruz? Simgesel değerler, yaşam değerleri üzerinden değil de ülkemiz için daha iyi neler yapabilirizi tartışmalıyız” şeklinde konuştu.

Okunan raporlar üzerinden söz almak isteyen olmayınca okunan raporlar, hesaplar ve yönetim-denetim kurulu ayrı ayrı ibra edildi.

Başkan Sabri Kurt teşekkür konuşması için kürsüye gelerek, “Ekibim adına bundan sonra daha iyi çalışacağımıza söz veriyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

Dilek ve temennilerde söz alan çıkmayınca ve başka da bir madde olmadığından genel kurul toplantısı kapatıldı.

Haber: S. Derya BOSUT

 
Aras Kargo'dan Menemenli Sanatkarlara yüzde 25 indirim
 
Foça'da Sevginin Dili Dans Oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Aras Kargo'dan Menemenli Sanatkarlara yüzde 25 indirim
Aras Kargo'dan Menemenli Sanatkarlara yüzde 25 indirim
Mahkeme Camii Minaresine Bakım İsteniyor
Mahkeme Camii Minaresine Bakım İsteniyor
‘‘14 Şubat Sevgililer Günü'' Foça Demokrasi Meydanı'nda Kutlanacak
‘‘14 Şubat Sevgililer Günü'' Foça Demokrasi Meydanı'nda Kutlanacak
Merkez Bankası rezervleri yükseldi
Merkez Bankası rezervleri yükseldi
Kadına şiddete karşı 'akil insanlar' devrede
Kadına şiddete karşı "akil insanlar" devrede
 Sertel'e CHP İlçe Örgütü'nden tam not
Sertel'e CHP İlçe Örgütü'nden tam not
Menemen'e yeni kuyumcu
Menemen'e yeni kuyumcu
Menemen Esnaflar ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde Genel Kurul yarın yapılacak
Menemen Esnaflar ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde Genel Kurul yarın yapılacak
Menemen'e ikinci arıtma geliyor
Menemen'e ikinci arıtma geliyor
İzmir'in karla imtihanı
İzmir'in karla imtihanı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın