Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
2 Haziran 2015 Salı - 11:26

SAĞLIKÇILAR SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTI

Samsun`da Göğüs Hastalıkları Hastanesi`nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için dün tüm yurtta olduğu gibi ilçemizdeki sağlık kuruluşlarında da sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kın

SAĞLIKÇILAR SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTI

Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde bir araya gelen sağlık çalışanları tarafından öncelikle İstiklal Marşımız seslendirildi. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sonra da fatiha duası okundu. Vatandaşlar da katıldı.

Şifa veren eller kendilerini anlayan yürekler istiyor

Sağlık Bakanlığı'nın ortak kamuoyu duyurusunu okuyan Menemen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Deniz Ertem, Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız.

Sunduğumuz hizmetin hakkaniyeti, niteliği ve her şeyden önce sürdürülebilirliği için bu açıklamayı temsil ettiğimiz sağlık camiası adına medyamız aracılığıyla sizlerin takdirine sunuyoruz.

Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve Maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil FURTUN' un görevi basında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, Sağlık ve Şiddet” kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.

Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığımızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz.

Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olamayacaktır.

Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenmesi noktasına getirmiş durumdadır.

Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanları en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki;

Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor…

Ve 01 Haziran 2015 Pazartesi sabahı saat 09.00 – 09.15 saatleri arasında hastanelerinizden yükselen sese kulak vermeye çağırıyor. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz” diye ifade etti.

Amaç toplum farkındalık yaratmak

Aynı anlarda Menemen Devlet Hastanesinde de olay kınanarak basın açıklaması gerçekleştirildi. Hastane bahçesinde toplanan sağlıkçılara vatandaşlar da destek verdi.

Yakalarda Biz bir aileyiz şiddeti kınıyoruz” kokartları dikkat çekti. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

İlk konuşmayı yapan Menemen Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nusret Ayaz, Bu yası halkımızla beraber tutmak istedik. Bundan sonraki süreçte bu tip harekette bulunanlara vatandaşın da yaptırım uygulaması çok önemli. Sağlık çalışanına şiddet uygulandığı zaman önce ailesinden, sonra toplum önderlerinden, sivil toplum ve medyadan bunun doğru olmadığına dair tepki alması amacımız” ifadesini kullandı.

Ardından Sağlık Bakanlığı'nın ortak kamuoyu duyurusunu Menemen Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birim Sorumlusu Emriye Onaran okudu.

Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar…”

Sonrasında Yastayız  ve İsyandayız başlıklı basın açıklaması için söz alan İzmir Tabip Odası Menemen Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcisi Göz Hastalıkları Uzmanı Burcu Harç Kaya, Meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınıyoruz. Biliyoruz ki bu münferit bir vaka değil…

Acı ile doluyuz; yılların emeği ile yetişmiş, kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından çaldığı vakitlerle hastalarına faydalı olmaya çalışan ve halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakarca hizmet vermeye çabalayan çok kıymetli meslektaşlarımız için göz yaşı döküyoruz.

Öfke ile doluyuz; çünkü biliyoruz ki her geçen gün artan ve canımızdan can alan sağlıkta şiddet olaylarını önlemek için pek çok şey yapılabilir, yapılabilirdi… Niyetler, hedefler, planlar bu yönde olsaydı Ersin'imiz, Melike'miz, Kamil'imiz bugün bembeyaz önlükleri ile hastane koridorlarında halkımızın sağlığı için koşturmaya devam ediyor olabilirlerdi…

Uyardık, Artık Yeter!” dedik sağlıkta gün be gün artan şiddete karşı; duymadılar.

Acil taleplerimizi ilettik; görmezden geldiler. Türk Ceza Kanununa ek maddeler önerdik, yok saydılar. Açıklamalar, eylemler, toplantılar yaptık; Sağlık Bakanlığı'nın önünü aşındırdık, Meclis Komisyonu'nda sunumlar yaptık, dikkate almadılar.  Şiddete uğrayan sağlık emekçileri için acil şiddet hattı kurmak zorunda kaldık, yetkililer önemsemediler.

Hazırladığınız raporun gereğini yapın. Sağlıkta şiddeti önlemek için sahici adımlar atmaya başlayın. Yarın çok geç olmadan…” diye haykırdık; ciddiye almadılar.

Ve sonunda yine geç” oldu; bugün de Kamil Furtun arkadaşımız aramızda değil, aramızdan söküp alındı…

Biz, bu cinayetlere zemin hazırlayan faktörleri çok iyi biliyoruz.

Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar:

Ben doktora iğne yaptırmam, doktor bir iğne yapar, adamı felç eder icabında.” diyenlerdir.

Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar:

Doktor efendi dönemi bitti” diyenlerdir,

Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar:

Doktorların eli hastaların cebinde”, Doktor efendi money (mani) peşinde” deyip miting meydanlarında vatandaşa sağlıkçıları yuhalatanlardır;

Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar:

Mafya bozuntularını taşeron” adı altında hastanelere sokanlardır. Daha fazla kar hırsıyla sağlıkçıları zorla, tehditle ölesiye çalıştıran, özel sermayenin gözünü doyurmak için hastalanma garantisi veren ve bir yandan hekimleri sağlıkçıları her fırsatta kötüleyen, paragöz, tembel” diyen, SABİM'le terör estirenlerdir.

Sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz!

Bütün hekimleri, bütün sağlık çalışanlarını, tek bir eksiksiz, Doktor Kamil Furtun'un öldürülmesini protesto eylemlerine çağırıyoruz.

Bütün halkımıza, bütün hastalarımıza, hekimlere, sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya, 1 Haziran 2015 Pazartesi günü hastanelere, sağlık kurumlarına muayene olmak için değil, sağlıkçılara destek olmak için gelmeye çağırıyoruz” diye ifade etti.

 

 

 

 

 
Cevizoğlu'ndan Vatan” Mesaisi
 
Menemen Şoförler Odası Tarih Yazdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Cevizoğlu'ndan  Vatan” Mesaisi
Cevizoğlu'ndan Vatan” Mesaisi
Menemenli Sanayiciler Kahvaltıda Buluşuyor
Menemenli Sanayiciler Kahvaltıda Buluşuyor
Kız Meslekli öğrenciler hünerlerini sergiledi
Kız Meslekli öğrenciler hünerlerini sergiledi
MENEMEN'DE PAMUK ÜRETİCİSİ DE İŞÇİSİ DE DERTLİ
MENEMEN'DE PAMUK ÜRETİCİSİ DE İŞÇİSİ DE DERTLİ
İlçe Seçim Yoğun Mesaide
İlçe Seçim Yoğun Mesaide
Tandırda lavaş Menemen'de
Tandırda lavaş Menemen'de
Ramadan Yıldız Dualarla Uğurlandı
Ramadan Yıldız Dualarla Uğurlandı
       Menemen'de 56 Yeni Girişimci Sertifikalarını Aldı
Menemen'de 56 Yeni Girişimci Sertifikalarını Aldı
Şampiyon Menemen Belediyespor
Şampiyon Menemen Belediyespor
Foça Bağarası Cemevi Açıldı
Foça Bağarası Cemevi Açıldı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın