Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
11 Kasım 2015 Çarşamba - 08:00

SAYGI VE ÖZLEMLE?

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, dünyanın takdirini toplayan saygın devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle anıldı. Cumhuriyet Meydanı´nda çelenklerin su

SAYGI VE ÖZLEMLE?

 

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, dünyanın takdirini toplayan saygın devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle anıldı.  Cumhuriyet Meydanı´nda çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, Menemen Belediye Kültür Merkezi´ndeki Anma Programıyla devam etti.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı´nda

Cumhuriyet Meydanı´ndaki törene; Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Albay Özgür Nuhut,  Belediye Başkanı Tahir Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, askeri erkan, gaziler, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Menemen Kaymakamlığı, 57. Topçu Tugay Komutan Yardımcılığı, Belediye Başkanlığı, adliye, baro, siyasi partilerden AKP, CHP, MHP ve Vatan Partisi, sivil toplum kuruluşlarından ADD,  Türk Kadınlar Birliği ve Muharip Gaziler Derneği adına Atatürk Anıtına çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte şanlı bayrağımız göndere çekildi. Daha sonra yarıya indirildi ve buradaki program son buldu. Ardından Belediye Kültür Merkezi´ne geçildi.

Anma Töreni Kültür Merkezi´nde

Buradaki törene; Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, askeri erkan, resmi kurumların amirleri, sivil toplum ve siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Halide Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Şimşek; ?Bugün 10 Kasım, bütün ömrünü milletinin var olması için çalışarak geçirmiş bir devlet adamının sadece yüce Türk milletinin tarihinde değil, dünya insanlık tarihinde de eşine az rastlanır bir liderin ölümünün 77. Yıl dönümü. 10 Kasım bir yas günü değildir. Bilakis Atatürk´ü fikirleriyle idealleriyle anma ve bıraktığı eseri ebediyete kadar yaşama kararlılığını dile getirmek, emaneti ne kadar doğru sahiplendiğimizi anlamak için bir vesiledir. Milletler büyük evlatlarıyla soluk alır. Bitti denen bir milletin küllerinden doğarak tüm dünyaya ölmedik buradayız dedirten cesur bir kahramandır. Güzel vatanımızın düşmandan temizlenmesinin müteakip ülkemizin ve milletimizi muasır medeniyet seviyesine çıkarma gayretine düşmüş ve kısacık ömründe, kendi ifadesiyle az zamanda çok işler başarmıştır? ifadesini kullandı.

?Büyük Lider Atatürk?

 Konuşmasını sürdüren Nevzat Şimşek; ?Sanmayınız ki o sadece dahi bir askerdi. Mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk Türk Milletinin refahı ve mutluluğu için sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel fikirleri, insani değerleri ve özgürlüğe olan bağlılığıyla dönemin diğer liderlerinden ayrılmaktadır. Atatürk sadece milletimizin değil, bütün insanların sevgi ve saygısını kazanmış bir liderdir. Ömrü boyunca milleti için çalıştı, bunu bir görev saydı. O, millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır, demiştir. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri saygıyla selamlarken atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkacağımıza söz vererek, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi saygı rahmet ve şükranla anıyorum. Saygılarımla? dedi.

?Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk?

Konuşmasını, Atatürk´ün askeri kişiliğini anlatmak üzere kürsüye gelen 57. Topçu Tugay Komutan Yardımcılığı görevlisi Topçu Teğmen Ersel Akoğlan, Türkiye Cumhuriyetini kuran, Büyük Önder, Ebedi Başkomutan, Saygın devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk´ün askeri kişiliğini arz etmesinin ardından konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Onun doğru, isabetli ve hassas planlamaları, büyük imkansızlıklarla yapılan Kurtuluş Savaşı´nın kazanılmasını sağlamıştır. Mustafa Kemal, öngörülü ve planlamacı yeteneği sayesinde aynı zamanda dünyanın sayılı stratejistlerinden biriydi. Cephelerde; en ümitsiz anlarda, mutlaka bir aydınlık yol bulup, kesin karar ve cüretli icraatlarla; ümitsizliği ümide, çaresizliği çareye, mağlubiyeti zafere çevirmesini bilmiştir. Mustafa Kemal 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi boyunca, bir ara sakatlanmasına rağmen, orduyu yönetmiş, sayı, mühimmat ve askeri olanaklar açısından çok eksik olan Türk ordusu, batının bütün imkanlarını arkasına almış olan yunan ordusunu hezimete uğratmıştır. Çanakkale Muharebelerinde, dünyanın en büyük ve gelişmiş donanmasını ve ordusunu durdurarak, Çanakkale´nin geçilemeyeceğini Mustafa Kemal, adını tüm dünyaya duyurmuştur. ?Ya İstiklal, Ya Ölüm? parolasıyla, artık; Anadolu´ya geçerek Milli Mücadele bayrağını açmanın zamanı geldiğini anlayan Mustafa Kemal; o sıralarda kendisine teklif edilmiş olan 9´uncu Kol Ordu Müfettişliği görevini hiç düşünmeden kabul etmiştir. Mensubu olduğu Türk Milletini sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, Milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Bize bu güzel coğrafyayı vatan yapan, yüksek vatan ve insan sevgisi, doğa ve çevre aşığı, mümtaz insan, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Atatürk ve aziz şehitlerimizi şükranla anıyoruz. Vatan sana minnettardır? dedi.

?Sonsuzluğa Yolculuk?

Konuşmalarının ardından Atatürk´ün hayatı ve İnkılapları hakkında sinevizyon gösterisi yapıldı. Gösteri sonrası Halide Gencer Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencileri ? Sonsuzluğa Yolculuk? isimli oratoryo sergilediler. İzleyicilerden büyük alkış alan programda zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Katılımcılardan tam not alan gösteri büyük ilgi gördü.

Haber: Zeynep Kavaklı

 

 

 

 

 

 
Ezc. Zübeyde Yiğitalp Mezarı Başında Anıldı
 
ANIYOR, ARIYORUZ?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
SPOR SAHASININ ANILARI
SPOR SAHASININ ANILARI
?Sonsuza Kadar Emanetlerinin Bekçisiyiz?
?Sonsuza Kadar Emanetlerinin Bekçisiyiz?
?Fikirlerini Anlamak ve Anlatmak Zorundayız?
?Fikirlerini Anlamak ve Anlatmak Zorundayız?
 TERMİK SANTRAL ÇED DOSYASI  BAKANLIKTAN GERİ ÇEKİLDİ
TERMİK SANTRAL ÇED DOSYASI BAKANLIKTAN GERİ ÇEKİLDİ
Hayırsever´den okuluna ziyaret
Hayırsever´den okuluna ziyaret
Saraysız Başkan´dan Soma mesajı
Saraysız Başkan´dan Soma mesajı
Seferihisar´da mandalina şenliği düzenlenecek
Seferihisar´da mandalina şenliği düzenlenecek
İzmir´de uyku teknolojileri istasyonu kurulacak
İzmir´de uyku teknolojileri istasyonu kurulacak
VAKIF PROJELERİNİZİ BEKLİYOR
VAKIF PROJELERİNİZİ BEKLİYOR
?Haydi Bağış Yapmaya´
?Haydi Bağış Yapmaya´
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın