Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
1 Eylül 2015 Salı - 08:00

Şanlı Tarihimizi Kutladık ?BU ZAFER HEPİMİZİN?

30 Ağustos Zafer Bayramının 93. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de her yaştan vatandaş tek yürek oldu. Gençler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Şanlı Tarihimizi Kutladık  ?BU ZAFER HEPİMİZİN?

İlk tören Cumhuriyet Meydanı´nda

İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramının 93. Yıldönümü kutlamalarına Cumhuriyet Meydanında Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, 57. Topçu Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Özgür Nuhut, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar, resmi kurum amirleri, ADD Başkanı, gaziler, TSK personeli, tören birliği, oda başkanları, sağ ve sol sahil sulama birliği başkanları, belediye birim amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tören; Menemen Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Reşat Aslan´ın, ?İlk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygu ve coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramının bugün 93. yıldönümünü. Başkomutan Mustafa Kemal´in önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlüğü ulusumuza hediye etti bugün. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu´da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Bizler böyle anlamlı bir günün kutlama programı içinde yer alan çelenk sunma töreni için burada toplanmış bulunuyoruz? şeklindeki sunumu ve programı arz etmesi akabinde Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Çelenk sunuşunu müteakiben saygı duruşu ve ardından Cumhurbaşkanlığı mesajı okundu. İstiklal Marşımız söylendi. Protokol Kaymakamlık makamına geçerek burada tebrikleri kabul etti.

Zafer Coşkusu top atışıyla başladı

Büyük Zaferin 93. yıldönümü kutlamaları için Atatürk Caddesi´ndeki Park Durağı´nda kurulan platformda protokol ve askeri erkan, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcilerinin yerlerini almasının ardından Kaymakam Yiğit, Alay Komutanı Nuhut ve Belediye Başkanı Şahin tören aracının üzerinde vatandaşların bayramını kutladı.

Menemen Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız okundu ve bayrağımız göndere çekildi.

Bu zafer bağımsızlık fikrinin ölümsüz bir anıtıdır

Günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye davet edilen 57. Topçu Tugay Komutan Yardımcılığında görevli Topçu Yzb. Ömer Ali Ordu, ?Bugün yüce milletimizin tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar onu yok etmeye çalışan zihniyetin, tarihte eşine az rastlanır bir galibiyetle mağlup edildiği, 30 Ağustos Zaferinin 93´üncü yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

Düşmanları tarafından, yok edilmek ve paylaşılmak istenen toprakları, işgal edilmiş milletimiz, doksan üç yıl önce bugün; 30 Ağustos Zaferi ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve unutamayacakları bir ders vermiştir. Türk milleti, işgal güçlerini Anadolu´nun sinesinde boğmuş, binlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür.

Bu zafer, her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiş, Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek gücünün ve kahramanlığının bir eseri, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölümsüz bir anıtıdır.

Bu zafer, vatanı ve bağımsızlığı elinden alınmak istenen ulusumuzun, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle birlikte, sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesidir.

Bizlere bu eşsiz zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan o büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz; Türkiye Cumhuriyeti´ni, onun temel değerlerini, bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır. Bu sorumluluğu yerine getirmek Türkiye Cumhuriyeti´nin sonsuza kadar var olmasının en önemli koşuludur.

Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de ulusunun emrinde, Türkiye Cumhuriyetinin bekasına, bölünmez bütünlüğüne yönelecek her türlü tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlılığı içerisindedir. Akıl ve bilimin rehberliğinde milli egemenlik ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürkçü düşünce sistemi, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerine yol gösteren ışık olmaya devam edecektir? şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından tören geçişi yapıldı. Gazilerin ardından Alay Komutanlığına bağlı tören birliğinin geçişine gençler ve çocuklar yoğun ilgi göstererek ayakta alkışladılar. Sonrasında askeri birlik araçları ile Menemen Belediyesine ait yeni alınan araçların geçişi ile kutlama töreni sona erdi.

Haber: Ali Rıza KEMER

 

 

 
Adliye´de Hizmet Ödülü
 
Menemen´in Fahri Hizmet Gönüllüleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Adliye´de Hizmet Ödülü
Adliye´de Hizmet Ödülü
Foça´da Mesaj Savaşları
Foça´da Mesaj Savaşları
ALT GEÇİT İYİ OLDU AMA...
ALT GEÇİT İYİ OLDU AMA...
Mevsimlik Tarım İşçilerine İyileştirme
Mevsimlik Tarım İşçilerine İyileştirme
İZMİR´İN KALBİ MENEMEN´DE ATACAK
İZMİR´İN KALBİ MENEMEN´DE ATACAK
Uyan Türkiye
Uyan Türkiye
?Vatan size minnettar?
?Vatan size minnettar?
?Kirli oyun´ bozulacak
?Kirli oyun´ bozulacak
93 yıl önce nasıl mücadele ettiysek?
93 yıl önce nasıl mücadele ettiysek?
Ticaret Odası dişlere iyi gelecek
Ticaret Odası dişlere iyi gelecek
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın