Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
10 Kasım 2020 Salı - 18:18

Saygı, Özlem ve Minnetle Anıyoruz

Saygı, Özlem ve Minnetle Anıyoruz

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de hasret ve minnetle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 82. yıl dönümünde düzenlenen 10 Kasım Anma Programı Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kaymakamlık, Belediye, Garnizon, siyasi parti başkanlıkları, dernek çelenklerinin sunumu ile başlayan anma programına Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Eray Ercan, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Gündoğdu, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, askerî erkan, gaziler, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Menemen Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, baro, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarından Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Kadınlar Birliği Derneği adına Atatürk Anıtına çelenklerin sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Menemen’de hayat 2 dakikalığına durdu. Kentin dört bir yanını saran siren seslerine sürücüler araçlarından inerek kornalarıyla eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirtmek için kürsüye gelen Menemen Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Adnan Güzel “10 Kasımların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini milletimize kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini doğru anlamak bakımından önemi büyüktür. Bu nedenle aramızdan ayrılışının 82. yılında Atamızı anmak için bir aradayız. Mustafa Kemal Atatürk savaşlardaki başarıları ile büyük bir asker, devlet yönetiminde gösterdiği büyük başarılarla büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik ve barışı savunması ile de evrensel bir kişidir. Manevi mirasım dediği bilim ve aklı, dünya işlerinin yürütülmesinde en gerçek yol gösterici olarak görmüş ve göstermiştir. Biliyoruz ki çağdaş uygarlığın temel felsefesinde, bireyin özgürlüğünü ve kendi geleceğini belirleme hakkı vardır. Bu temel felsefeyi özümseyen yüce önder, bireyin üzerindeki baskılardan kurtarılarak özgür olmasını ve yaratıcı gücünü, ülke ve insanlık yararına kullanmasını sağlayacak yapısal dönüşümü gerçekleştirmiştir.

Atatürk’ün en büyük başarılarından biriside tüm halkı aynı ülke etrafında toplayarak ulusal birliği sağlamasında din, ırk, mezhep, sınıf ve cinsiyet ayrımını ortadan kaldırmış olmasıdır.

Ulu Önder özgür düşünebilen, kendine güvenen, kararları kendisi verebilen, dogmaların etkisinde kalmayan, aklın ve bilimin ışığında yaşamını yönlendiren bireylerin oluşturduğu, çağdaş bir toplum yaratmayı amaçlamıştır. Atatürk, Türk toplumunun geri kalmasına yol açan, çağdaşlaşmaya ve gelişmeye engel oluşturan, katı ve tutucu kurum ve kuralları ortadan kaldırmış, laik demokratik bir toplum ve devlet düzeni kurmuştur. Aynı çağda yaşayan gerek kendi milletleri gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuşlardır.

Oysa Atatürk sadece ülkemizde değil, tüm dünyada sevgi ve saygı uyandırarak günümüze dek düşünceleriyle insanlığı etkilemeyi sürdürmüştür. Bu nedenle dünya liderleri arasında güncelliğini koruyan büyük Atatürk düşünceleriyle evrenselleşmiştir. Yüce Önder, ülkede umutsuzluğun egemen olduğu bir dönemde ortaya çıkarak içinde bulunduğu toplumun dinamiklerini yönlendirmiş, bağımsızlığı ve çağdaşlaşmayı amaçlayan kurtuluş hareketini ve Türk devrimini başarıya ulaştırmıştır. Ulusunun büyük özlemlerini gerçekleştirmiştir.

Ulusal birliği sağlayarak farklılıkları bütünleştirmiş, her kesimden yurttaşları aynı ülke etrafında toplamış, düşüncelerindeki eylem ve çözüm tasarılarını ulusuyla birlikte hareket ederek yaşama geçirmiştir. Atatürk’ün başarılarının temelinde çok iyi tanıdığı ve beklentilerini bildiği Türk Ulusu yatmaktadır.

Gelişen dünyanın, değişen koşullarını karşılayabilmek, bu koşullara ayak uydurabilmek ve her dönemde çağdaş kalabilmek, Atatürkçü Düşüncenin temelidir.

Hepimize düşen görev en büyük eserim dediği Cumhuriyeti korumak, düşüncesini ve felsefesini doğru bir şekilde anlatmaktır. Çünkü Atatürk’ü gerçekten tanıyanların onu sevdiğini de göreceksiniz. Türk Ulusunun yüce Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle aydınlattığı yolda ilerleyeceğinden Cumhuriyetimize, Ulusal Değerlerimize her koşulda sahip çıkacağından kuşku duymuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 82. Yılında Türk ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, gönül borcu ve şükranla anıyor sizleri saygıyla selamlıyorum.” şeklinde ifade etti.

Anma töreni Menemen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Koçlu’nun “

MUSTAFA KEMAL'E GİDEN YOL
Karşıda bir ışık, bir ümit yolu
Kollarımı yarına güvenle açacağım,
Karşıda bir ışık, bir ümit yolu
Bırakın, Mustafa Kemal'e varacağım.

Ellerimi uzatıyorum, daha ötede
Son duraktan biraz daha ötede
Gücümün kuvvetimin kesildiği yerde
Karşıda Mustafa Kemal'i görüyorum;

Gün geçer devir değişir
En olmaz istekler biter,
Bir ses bırakmaz kişiyi yerinde
Mustafa Kemal'in sesi, "İleri" der.

Boyuna yeniliğe, ileriye
Boyuna en yüce gerçeklere doğru!
Apaydınlık bir yoldasınız, bakın
Karşıda Mustafa Kemal, Mustafa Kemal yolu

Attığım her adımı biliyorum
Yarın daha güzel, daha aydınlık!
Nasıl durabilirim, Mustafa Kemal sesleniyor
Uzattım ellerimi varıyorum.

Yürüyorum, yılmadan yürüyorum
-Karşıda bir ışık, bir ümit yolu-
İşte, ışıklar içinde büyüyen
Mustafa Kemal'i görüyorum ” adlı şiiri okuması ile son buldu.  

Haber Erhan ÖZALP

 
Dayanışma rakamları her dakika büyüyor
 
Zübeyde Hanım için lokma hayrı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dayanışma rakamları her dakika büyüyor
Dayanışma rakamları her dakika büyüyor
Menemen'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Menemen'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
CUMHURİYET BAYRAMI RESMİ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
CUMHURİYET BAYRAMI RESMİ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Menemen’e Medya’da Yeni Soluk
Menemen’e Medya’da Yeni Soluk
Eşinin Hollanda’ya Götürdüğü Çocuğunu Göremiyor
Eşinin Hollanda’ya Götürdüğü Çocuğunu Göremiyor
AK Parti Menemen’de, CHP’li Ünal’ın istifası sonrası açıklama
AK Parti Menemen’de, CHP’li Ünal’ın istifası sonrası açıklama
Menemen'de Azerbaycan şehitleri için lokma hayrı yapıldı
Menemen'de Azerbaycan şehitleri için lokma hayrı yapıldı
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik Mazbatasını Aldı
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik Mazbatasını Aldı
Menemen’de Uyuşturucu Ticareti Yapan 3 Kişi Gözaltına Alındı
Menemen’de Uyuşturucu Ticareti Yapan 3 Kişi Gözaltına Alındı
ADM ve GDZ Elektrik WhatsApp’ta
ADM ve GDZ Elektrik WhatsApp’ta
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın