Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
10 Nisan 2020 Cuma - 12:09

“Şoför Esnafımız da Zor Durumda”

“Şoför Esnafımız da Zor Durumda”

Dünyada ve ülkemizde etkili olan korona virüs salgını sonrasında devletimiz tarafından alınan tedbirler kapsamında, yolcu taşımacılığında şoför esnafını da etkileyen önemli değişiklikler oldu. Yolcu taşıyan araçlara %50 kapasiteyle çalışma mecburiyeti getirildi. Okul servisi taşımacılığı yapan araçlar durdu. Nakliye sektöründe iş hacmi çok düştü. Konu ile ilgili Menemen’deki şoför esnafının sıkıntılarını Menemen Şoförler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu’ndan dinledik.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Menemen Şoförler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu “Covid 19 virüsünün hızlıca yayılması sebebiyle alınan tedbirler kapsamında araçlarımızın yolcu taşıma bölümünde de önemli değişiklikler oldu. Bu süre zarfında İç İşleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge çerçevesinde şehir içi araçlarımızda, İzmir’e yolcu taşımacılığı yapan araçlarımızda ve ticari taksilerde olmak üzere %50 yolcu kapasitesiyle çalışma mecburiyeti getirildi. Örneğin Menemen - İzmir  hattında çalışan araçlarımızın kapasite sayısı on beş, on yedi arasındayken alınan tedbirler kapsamında bu sayı yarıya düştü. Bir çok esnafımız bu sürede aracının çalışmasını durdurdu. Okul servisi taşımacılığı yapan şoför arkadaşlarımız okulların tatil edilmesinden sonra herhangi bir yere personel servisi çekmiyorsa onlarda bu süreçte araçlarını kapatarak çalışamaz hale geldi.” dedi.

“Esnafımız Para Kazanmadan Çalışıyor”

Günlük hizmetin devam etmesi için kooperatif üyelerinin hizmete devam ettiğini belirleten Kurtoğlu “ Kooperatif üyesi esnaflarımız, halkımızın mağdur olmaması adına günlük hizmetlerini para kazanmamalarına rağmen devam ettiriyorlar. Bu süreç diğer esnaflar gibi şoför esnafımız için de çok sıkıntılı geçiyor. Çünkü şuan yüzde 50 taşıma kapasitesiyle faaliyetlerine devam eden araçlarımızın yakıt masrafları aynı, İzmir garajı özel işletme olduğu için garaja giriş, çıkış beledi aynı. Her seferinde girerken 15₺ gibi bir para ödeniyor. Araç garaja giriş yapmazsa 500₺ cezası var. Bunlar gibi şoför esnafımız da bir takım sorun ve sıkıntıları var. Bizde Menemen Şoförler Odası olarak ilçemizde ki şoför esnafımızı biraz da olsa rahatlatmak adına Menemen Belediyesi’ne müracaatlarımız oldu. Müracaatlarımız doğrultusunda Belediye bize Menemen garajına girip çıkan esnafımızdan 3 ay boyunca Nisan, Mayıs, Haziran aylarında aylık paso ücreti alınmayacağı kararını bildirdi. Bizde konuyla ilgili bilgilendirmeleri şoför esnafımıza yaptık. Ayrıca bu süreçte İzmir Garajı giriş çıkış ücreti alınmaması için de girişimlerimiz oldu. İZOTAŞ talebimize olumlu yanıt vermeyince konuyu Valilik makamına taşıyarak gerekli başvurularımızı yaptık. Konuyla ilgili şuan sonuç beklemekteyiz. Korona virüs tedbirleri kapsamında belediye ile yapmış olduğumuz iş birliği içerisinde araçlarımız düzenli olarak Menemen garajında ilaçlanmaya dezenfekte edilmeye başlandı.” dedi.

“Yoğun Çaba İçerisindeyiz”

Menemen Şoförler odasına kayıtlı 50 ticari taksilerinin olduğunu ve günlük 25 taksinin günlük çalışma periyoduna devam ettiğini aktaran Kurtoğlu “ Nakliye sektörünün de durumu genel ekonomi ile eş değer. İş hacmi çok azaldı. Fakat esnafımız yine de kıt kanaat imkanlarla çalışmalarına devam ediyorlar.  Bu periyotta Cumhurbaşkanlığımızın ve hükümetimizin esnafımız için hazırlamış olduğu sıkıntıları giderici paketler var. Bu kapsamda sigorta ve bağkur ödemelerinin, kredi kefalet kooperatifine olan taksitlerin Nisan, Mayıs, Haziran aylarının ötelenmesiyle esnafımıza az da olsa bir soluk aldı. Fakat esnafa uygulanacak olan ilk 6 ay ödemesiz sonra 36 ayda ödenecek olan 25 bin ₺ kredi kullanılmasından esnafımız henüz faydalanabilmiş değil. Bu konu ile ilgilide yoğun bir talebimiz var. Zor durumda, iş yapamaz ve evine ekmek götüremez durumda olan bir çok  esnaf , sanatkar ve şoför esnafımız var. Bu konuda mağdur olan kişilere bir an önce krediler çıkarılmalı ve esnaflarımızın biraz olsun nefes almaları sağlanmaktadır. Konuyla ilgili de Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri KURT ile de bir çok görüşme yaptık. Kredi verilmesi kapsamında bizlere verdiği destekler için Kredi Kefalet Kooperatifi başkanına, yönetimine, personeline ve Halk Bankası Müdürü şahsında tüm çalışanlarına da teşekkür ederim. Esnaflarımızın sıkıntıları için odamız çalışmalara devam ediyor. Bize iletilen lokal sorunları çözmek için çaba sarf ediyoruz. Covid 19 virüsü ile mağdur olan esnafımızın sıkıntılarının giderileceğini umaraktan esnafımızın sorunları için bize ulaşmalarını istiyoruz. Ben de odamıza yada direk bana iletilen sorunları çözüme kavuşturmak için elimden gelen çabanın fazlasını sarf edeceğimi tüm üyelerimizin bilmesini istiyorum. Bu sıkıntılar çerçevesinde daha önce müracaat ettiğimiz konu da 3 nisan tarihinde resmi gazetede yayınlanmasından itibaren araçların fenni muayeneleri üç ay ertelendi. Sonraki süreçte muayenesini yaptırmayan araç sahiplerinin 45 gün daha muayene yaptırmak için vakitleri olacaktır. Aynı zamanda egzoz emisyon ölçümlerinin üç ay ötelemeleri oldu. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı çözmek için uğraşan herkese, Kamu kurum ve kuruluşlarına ve en önemlisi de bu süreç de en büyük çabayı sarf eden Sağlık Çalışanlarımıza büyük gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Toplumsal Destek İçin Farkındalık Yarattık”

Sözlerine devam eden Kurtoğlu “Menemen’de ki meslek odaları olarak korona virüs tedbirleri çerçevesinde hepimiz bir araya gelerek vazife paylaşımı yaptık. Bu çerçeve içerisinde  Ticaret Odamız, Esnaf Odamız ve Sanatkarlar odamız belediye ile bir emtia üzerine bir iş birliği yaptı. Ziraat odası, Kredi Kefalet Kooperatif ve Şoförler odası olarak biz de üç kuruluş dezenfekte ilaçları ve maske alarak Menemen Belediyesi ve Menemen Devlet Hastanesi ne teslim ederek toplumsal destek için farkındalık yaratmak istedik.” dedi.

Haber : Gökay ÖZALP

 
24 yıllık tecrübeyle - MENEMEN MERCEK ALTINDA..!
 
Başvurular Artık Online veya Telefonla Yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
24 yıllık tecrübeyle -  MENEMEN MERCEK ALTINDA..!
24 yıllık tecrübeyle - MENEMEN MERCEK ALTINDA..!
Yazlık Mahsuller Dikilmeye Başlandı
Yazlık Mahsuller Dikilmeye Başlandı
Başhekim Yalçın Yıldırım Gerçek Rakamı Paylaştı
Başhekim Yalçın Yıldırım Gerçek Rakamı Paylaştı
Türk Kızılay’ı Menemen Şubesi Yardımlarına Devam Ediyor
Türk Kızılay’ı Menemen Şubesi Yardımlarına Devam Ediyor
O Kişiler Hakkında Soruşturma Başlatıldı
O Kişiler Hakkında Soruşturma Başlatıldı
CHP’li Sertel’den yerel basına destek çağrısı
CHP’li Sertel’den yerel basına destek çağrısı
Menemen Hatundere Cezaevi Personeli Kendilerini İzole Ediliyor
Menemen Hatundere Cezaevi Personeli Kendilerini İzole Ediliyor
“Ekşi Mayayı Hediye Ediyor, Yardımcı Olmaya Özen Gösteriyoruz”
“Ekşi Mayayı Hediye Ediyor, Yardımcı Olmaya Özen Gösteriyoruz”
Menemen Emniyeti Tarafından Tarihi Eser Kaçakçısı Olduğu Öne Sürülen 2 Kişi Yakalandı
Menemen Emniyeti Tarafından Tarihi Eser Kaçakçısı Olduğu Öne Sürülen 2 Kişi Yakalandı
Menemen Adliyesi’nde 3 Boyutlu Resim Sergisi
Menemen Adliyesi’nde 3 Boyutlu Resim Sergisi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın