Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
29 Nisan 2016 Cuma - 08:00

Tören Zirve Yaptı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Menemen´ de coşkuyla kutlandı.

Tören Zirve Yaptı

Tören Zirve Yaptı

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Menemen´ de coşkuyla kutlandı. Çocuklar, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün kendilerine armağan ettiği bayrama gururla sahip çıktı. Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen bayram etkinliği, 200 çocuğun katılımıyla gerçekleşirken, yöresel kıyafetli çocuk oyunları büyük alkış aldı. Cumhuriyet Meydanındaki etkinlikte çocukların rengarenk dünyası göz kamaştırdı.

 

Tören, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ramazan Uyanık´ın Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı ve göndere bayrakların çekilmesiyle devam etti.

 

Cumhuriyet Meydanı´nda yapılan kutlamalara; İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Yrb. Murat Tosun, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Gaziler, Resmi Daire Amirleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Birim Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Öğretmenler ? Öğrenciler, Veliler ve Aile Büyükleri ile 200´ ün üzerinde çocuk katıldı.

 

Protokole Çiçek Takdimi

9 Eylül Anaokulu ve hazırlık sınıfı kademesinde eğitim gören öğrenciler farklı model ve renklerde yeni kıyafetleri ile ellerinde çiçeklerle birlikte İlçe Kaymakamı, Alay Komutanı ve Belediye Başkanını ziyaret ederek çiçeklerini taktim ettiler. 9 Eylül İlkokulu ve Ortaokul Müdürü Özgen Hamarat, kürsüye gelerek günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; ?Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar, öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 96. yılını kutlamanın sevinci içerisindeyiz. Tarihin dönüm noktası olan ve unutulmaması gereken bu günün altı o kadar güzel çizildi ki daha anlamlı kılınabilmesi için Büyük Lider Atatürk bu önemli günü en değerli varlığımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hediye ederek anlamına anlam kattı. Sevgili çocuklar dünyada çocuklarına bayram armağan eden ve bunu dünya çocuklarıyla paylaşan ilk ve tek devlet bizim Cumhuriyetimizdir. Bizlerin sizden isteği ise; araştıran, düşünen, üreten, çok çalışan, ahlaklı ve insani değerlere sahip olmanızdır. Dileriz ki en iyi aydınlık yarınlar sizlerin olsun. Bu güzel etkinlikleri hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, hepinize sağlıklı, huzurlu, mutlu yarınlar diliyorum bayramınızı kutluyorum.? diyerek sözlerini tamamladı.

 

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Atatürk´ün çocuklara armağan ettiği bayram heyecanına 23 Nisan Maraton Koşu Yarışması da dahil oldu. Menemen Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün 23 Nisan Bayramı kapsamında düzenlediği koşuda ödüller sahiplerini buldu. Orman mevkiinden start verilen koşuya yaklaşık 50 ortaokul öğrencisi katıldı. Koşuda Asarlık 80. Yıl Okulu´ndan bayanlarda Güzel Beydüz birinci, erkeklerde yine aynı okuldan İbrahim Tunca birinciliği kazandı. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini İlçe Kaymakamı, Alay Komutanı ve Belediye Başkanı´nın elinden aldılar.

 

Unutulmaz bir 23 Nisan

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda rengarenk kostümleriyle dikkat çeken, yetenekli çocuklardan oluşan 9 Eylül ilkokulu ve ortaokulu öğrencilerinin dans gösterileriyle unutulmaz bir 23 Nisan yaşandı. Son olarak çeşitli skeçlerin ardından finalde çocukların renkli kıyafetleriyle oluşturulan topluluk Belediye Başkanı´nın halk oyunları ekibi ile halay çekmesiyle son bularak izleyenleri hayran bıraktı.

Terör saldırılarının yarattığı gerginlik nedeniyle bu yıl ki çocuk bayramında minikler yönetmedi.  Atatürk´ün çocuklara armağan ettiği bu bayramda geçtiğimiz yıllarda bütün idari makamlar ve komutanların makamları küçük öğrencilere devredilirdi. Bu yıl ise bu uygulama programda yer almadı.

Deniz GÜL

 
MENEMEN´DE FESTIVAL VAR
 
FOÇA´LI TAEKWONDOCULAR 3 ALTIN 1 GÜMÜŞ 1 BRONZLA DÖNDÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
MENEMEN´DE FESTIVAL VAR
MENEMEN´DE FESTIVAL VAR
CHP´den 23 Nisan Şenliği
CHP´den 23 Nisan Şenliği
Menemen´de Çocuk Bayramı
Menemen´de Çocuk Bayramı
Menemen´de 8.kez  ?Festival´ Var
Menemen´de 8.kez ?Festival´ Var
Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü Sanat Galerisi´nde ?Karikatür? Şöleni
Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü Sanat Galerisi´nde ?Karikatür? Şöleni
Menemen Tarihinden  FOTOĞRAFLAR
Menemen Tarihinden FOTOĞRAFLAR
Sesine güvenenler, haydi seçmeye!
Sesine güvenenler, haydi seçmeye!
Üşütükler Sahneye!
Üşütükler Sahneye!
Coşkun Gönültaş ile Türkülere yolculuk
Coşkun Gönültaş ile Türkülere yolculuk
2D SİNEMA TEKNOLOJİSİ MENEMEN´DE
2D SİNEMA TEKNOLOJİSİ MENEMEN´DE
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın