Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
18 Ekim 2014 Cumartesi - 09:42

Türk Kadınlar Birliği Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi, yaz tatilinin ardından yeni döneme hızlı başladı. Günümüzün illeti kanser konusunda kadınların bilgilendirildiği kahvaltılı toplantıda İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardı

Türk Kadınlar Birliği Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi, yaz tatilinin ardından yeni döneme hızlı başladı. Tepe Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya; Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal’ın eşi Arzu Gürdal, Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla ve Güzelbahçe başkanları ile Foça’dan konuklar, dernek üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Sezonun ilk etkinliği

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şube Başkanı Müesser Kırımlı, öncelikle konuklarını selamlayarak, “Derneğimizin yaz döneminden sonraki bu ilk etkinliğimize hoşgeldiniz diyorum. Her zaman olduğu gibi birlikte olmamızdan büyük haz duydum. Böyle el ele verir ve bir adım atarsak ilerde güzel şeyler olacağına inanıyorum. Aynı zamanda toplum sağlığı ile ilgili çok önemli konulara parmak basmak istedik” diye ifade etti.

Ardından söz alan Menemen Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. İlknur İnanlı, Toplum Sağlığı Merkezi’nin görevleri ve çalışma alanları hakkında bilgilendirmede bulunarak sözlerine başladı.

Menemen Toplum Sağlığı Merkezi

Bağırsak, meme ve rahim ağzı kanserlerinin taramasını yapıyor

Kanser eğitim tarama biriminin ilçemizde henüz kurulmadığını ama en geç 1 yıl içinde kurulacağını belirten İnanlı, “Ama şu anda bu hizmeti biz Toplum Sağlığı Merkezinde veriyoruz. Bu bağlamda bağırsak kanseri, kadınlarda rahim ağzı kanseri, meme kanseri konusunda bire bir ilk elden işleri biz yürütüyoruz. Uygun yaş grubuna kanserle ilgili kitler dağıtıyoruz. Hedef gruplarına ulaşmaya çalışıyoruz.  Son 3 aydır hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı bu hizmeti vermeyi bizlere sağlıyor. Yaklaşık 850 kişiye gaitada gizli kan kiti dağıttık. 185 kişiden smear aldık. 70 kişiyi de Menemen Devlet Hastanesine mamografiye gönderdik. Test sonuçları ışığı gerekli yönlendirmeyi yapıyoruz. Verilmesi gereken bu hizmetlerden ücretsiz yararlanabilirsiniz. Her zaman sizleri kapımız açık bekliyoruz” dedi.

Erken teşhis için taramanın önemine işaret etti

Ulusal kanser tarama programı kapsamında ayrıntılı bilgi veren İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Uzman Dr. Canan Gülbayrak, “2008 yılından bu yana kanser kayıtçılığı adı altında çalışanlarımız var. Bu da halk sağlığı müdürlüğüne bağlı olarak çalışan bir kuruluş.

2008 yılından bu yana elde ettiğimiz sonuçlar doğrultusunda İzmir’de hangi kanser türü en fazla görülüyor şeklinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Kanserde erken teşhis ve tarama anlamında çalışmalar yürütmeye başladık. Önlemli olan kanser olmadan önce ne yapmalı ve kanseri nasıl erken teşhis etmeliyiz. Sigarayı bırakmak kanserle mücadelenin en önemli aşamalarından biri. Bu anlamda sigara bıraktırma polikliniklerimiz var. İzmir’de kadın ve erkekte en sık görülen kanser türü akciğer kanseri, ikinci sırada kolon kanseri.  Kadınlarda ikinci en sık görülen kanser türü meme kanseri. Ardından rahim ağzı kanseri. Meme kanseri taraması için 40-69 yaş aralığında her kadın iki yılda bir mamografi çektirmeli.

Ayrıca 20 yaşından sonra kendi kendine meme muayenesi de yapılmalı. Nasıl yapılacağı toplum sağlığı merkezlerimizde öğretiliyor. Her ayın bir gününde 10 dakikayı kendinize ayırın. 30 ila 65 yaş aralığında smear testi için yine toplum sağlığı merkezlerimize bekliyoruz. Kolon kanseri için gaitada gizli kana da bakıyoruz. Unutmayın çok geç olmaması için önce koruma sonra tedavi” şeklinde bilgi verdi.

Konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde toplantı son buldu.

Haber: S. Derya BOSUT

 
Foça'nın Ürünleri Uluslararası Pazarda
 
Menemen Belediyespor'da İstifa depremi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Türkiye insani yardımda dünyada üçüncü
Türkiye insani yardımda dünyada üçüncü
Nobel Ekonomi Ödülü`nün sahibi belli oldu
Nobel Ekonomi Ödülü`nün sahibi belli oldu
Kurtoğlu ve Taşkıntuna Ailelerinin MUTLU GÜNÜ
Kurtoğlu ve Taşkıntuna Ailelerinin MUTLU GÜNÜ
Menemen Perşembe Pazarı Tüketicinin Yüzünü Güldürdü
Menemen Perşembe Pazarı Tüketicinin Yüzünü Güldürdü
Kubbeli Bakkal'a 52 Mevlidi
Kubbeli Bakkal'a 52 Mevlidi
Kurban İçin Tavsiyeler
Kurban İçin Tavsiyeler
Dünyaca Ünlü Yayın Kuruluşu BBC, Foça'da
Dünyaca Ünlü Yayın Kuruluşu BBC, Foça'da
ENGELSİZ İZMİR, ENGELSİZ FOÇA
ENGELSİZ İZMİR, ENGELSİZ FOÇA
Menemen Minibüsçülerinin Umutları Gerçek Oldu
Menemen Minibüsçülerinin Umutları Gerçek Oldu
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın