Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
29 Ocak 2016 Cuma - 08:00

?Uğur Mumcu´suz 23 Yıl

CHP Menemen ilçe örgütü, Ankara´da uğradığı bombalı suikastta hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve yitirdiğimiz Cumhuriyet aydınlarımız için anma etkinliği düzenledi.

?Uğur Mumcu´suz 23 Yıl

?Uğur Mumcu´suz 23 Yıl

CHP Menemen İlçe Başkanlığı´nca Belediye Kültür Merkezi´nde düzenlenen Uğur Mumcu ve Cumhuriyet aydınlarımızı anma etkinliğine; Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin, CHP İlçe Başkanı K. Hürol Taklak, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Yöneticileri, CHP Belediye Meclis Üyeleri ile Türk Kadınlar Birliği yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kadın Kolları Başkanı Berna Eyinç´in programı arz etmesiyle saygı duruşuna geçildi. Ardından İstiklal Marşımız okundu.

23 yıl öncesine göre değişen bir şey yok

Cumhuriyet aydınlarımız ile Uğur Mumcu slayt gösterisini takiben günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye gelen CHP Menemen İlçe Başkanı K. Hürol Taklak, ?Tam bağımsız bir Türkiye´nin gericiliğe karşı mücadelenin, cesur gazeteciliğin, laikliğin, demokratlığın simgesi olan Uğur Mumcu´nun hunharca katledilişinin 23. yılı bugün. Her yıl Ocak ayında olduğu gibi yine bir Adalet ve Demokrasi haftasındayız. Bu yıl da Uğur Mumcu ölümsüzdür diyerek devrimci gazeteci Uğur Mumcu´yu hasretle anıyor ve faili meçhul cinayetin işlendiği böyle bir günün 23.yılında ülkemizin o karanlık yüzü ile bir kez daha yüzleşiyoruz.

Faili meçhul cinayetler için parmak oynatmayanların; kitapları, sözcükleri, eylemleri, düşünceleri tutuklattığı bu günde aslında ülkemizde bundan 23.yıl öncesine göre değişen hiçbir şey olmadığını bir kez daha görüyoruz. Yazdığı her yazı bugüne ışık tuttu.

Kalemler vardır, sömürünün, vurgunun zırhıdır. Kalemler vardır, özgürlüğün ve barışın silahıdır. Dün aydınlara sistemli yapılan saldırılar, bu gün açıkça sisteme yönelik yapılıyor. Türkiye´de adalet ve demokrasi adına tehlikeli bir süreçten geçiyoruz. Kendi hakimiyetlerini, milletin hakimiyetinin üstünde tutanlar, ülkemizde korku imparatorluğunu yaratmaya çalışıyor. Bugün Mumcular, İpekçiler yaşasaydı hepsi içeride olacaklardı. Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Hrant Dink´i ve  daha nice aydınları unutmamak ve unutturmamak için mücadele etmeye kararlılıkla devam ediyoruz. Zaman aşımına uğrayan, açığa çıkartılmamış her faili meçhulden de tarihin elbet hesap soracağına, bütün gerçeklerin bir gün açığa çıkacağına yürekten inanıyoruz? şeklinde sözlerini noktaladı.

Her zaman Cumhuriyete karşı oldular

Gençlik Kolları Başkanı ve il yöneticisi Ömer Berk Gönençer de, ?Cumhuriyetin kurulduğu ilk günden bu yana gerici zihniyetler her zaman Cumhuriyete karşı gelmeye çalışmışlardır. Fakat biz Cumhuriyet Halk Partililer ve Cumhuriyeti sevenler hep bunların karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kaybettiğimiz şehitlerimizin ve aydınlarımızın ruhları şad olsun? dedi.

Hep aynı zihniyet

Belediye Başkanı Tahir Şahin ise yaptığı konuşmasında, ?Uğur Mumcu´yu katleden zihniyet ile Cumhuriyetin kuruluşundan henüz daha 7 yıl geçmeden yedek subay öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki hemşerilerimizi katleden zihniyet arasında hiçbir fark yok. Aynı zihniyet günümüze kadar uzanmış. Gericilik adına hızla ilerliyor. Kahramanmaraş´taki de aynı zihniyet, Sivas´ta canlarımızı diri diri yakan da aynı zihniyet. Gezi şehitlerimizi de öldüren bu zihniyetti. Bu gün baktığımızda yakın zaman sürecinde Suruç´taki, Ankara´daki, Sultanahmet´teki katliamları da yapan aynı zihniyetti. Biz artık hunharca katledişlerle anılmak istemiyoruz. Bugüne baktığımızda ülkenin ne halde olduğunu hep birlikte görüyoruz. Terörist artık şehre inmiş. Ülkeyi aldıklarında sıfır terörden ne hale geldiği şimdi ortada. Birileri başkan olacak diye Türk Kürt´e düşman olmuş şekle getirilmiş. Biz bu işlerin altından da elbirliğiyle kalkacağız. İnancım tam. Bu ülkenin güzel insanları her şeyin en iyisini hak ediyor. Çağdaş ve aydın insanlar olduğu sürece bu vatan her zaman tek vatan olarak kalacaktır. Tüm yitirdiğimiz aydın insanlarımızı buradan bir kez anarken önümüzdeki 3,5 yıllık süreçte eğer bizler inancımızı kaybetmeden çalışırsak bir daha bu ülkede faili meçhul cinayetler olmaz? diye ifade etti.

Konuşmaların ardından CHP Menemen Kadın Kolları ve Gençlik Kolları´nın hazırladığı ?Bu Yürek Susmayacak, Ocak Ayını Hiç Sevmeyiz? isimli toplu seslenişi sahnelendi. Anma etkinliği çerçevesinde MEBET Genel Sanat Yönetmeni Metin Güler´in sazlar eşliğinde seslendirdiği anlamlı şarkılara katılımcılar da yoğun ilgi gösterdi. Günün içeriğine uygun anlam taşıyan unutulmaz ezgilerle etkinlik son buldu.

Haber: S. Derya BOSUT

 

Foto3: ?Bu yürek susmayacak?

Ocak ayını hiç sevmeyiz

 

 

 
Menemen´de Yeşilçam Şarkıları
 
Foça Belediye Spor tek gol attı 3 puan aldı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
?Devrim Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz?
?Devrim Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz?
Menemen´de Futbolda Bir Tarih?  KESİKKÖY
Menemen´de Futbolda Bir Tarih? KESİKKÖY
Almanlar Fuar İzmir´e  iki büyük fuarla geliyor
Almanlar Fuar İzmir´e iki büyük fuarla geliyor
Akıllı trafikte bir adım daha
Akıllı trafikte bir adım daha
Tren Biletlerine Zam
Tren Biletlerine Zam
Menemen Askerlik Şubesi Başkanlığı´ndan:  96/1-1. ve 2. Grup Tertiplere Çağrı
Menemen Askerlik Şubesi Başkanlığı´ndan: 96/1-1. ve 2. Grup Tertiplere Çağrı
Kaymakam´dan Yardım Eli
Kaymakam´dan Yardım Eli
?Ana Gündemimiz Çöp Sorunu?
?Ana Gündemimiz Çöp Sorunu?
Menemen´de Kuraklıktan Yapraklar:  NE OLDU NASIL OLDU
Menemen´de Kuraklıktan Yapraklar: NE OLDU NASIL OLDU
EKİZ YUMURTA FOÇA BASKETBOL KULÜBÜ, BAŞKAN DEMİRAĞ´A TEŞEKKÜR ETTİ
EKİZ YUMURTA FOÇA BASKETBOL KULÜBÜ, BAŞKAN DEMİRAĞ´A TEŞEKKÜR ETTİ
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın