Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
25 Aralık 2015 Cuma - 08:00

?Ülke genelinde ilk 20 içindeyiz?

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak meslek odaları ve birlik başkanlarımızla başladığımız ?Odanızın ve Birliğinizin Sesi? söyleşilerimizin altıncısını Menemen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt ile mak

?Ülke genelinde ilk 20 içindeyiz?

?Ülke genelinde ilk 20 içindeyiz?

 

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak meslek odaları ve birlik başkanlarımızla başladığımız ?Odanızın ve Birliğinizin Sesi? söyleşilerimizin altıncısını Menemen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt ile makamında gerçekleştirdik.

 

S.D.B: Öncelikle kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

S.K: 1956 yılında Menemen´de doğdum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Ticaret ile uğraşıyorum. Menemen´de rahmetli babam Nalıncı Ekrem´in oğlu diye tanırlar.

 

S.D.B: Kaç dönemdir bu görevi yürütüyorsunuz? Kooperatifle tanışmanız nasıl oldu?

S.K: Sağ olsun büyüklerimiz, Nazif Amca´nın çağrısı ile yönetime girdik ve o günden bu güne devam ediyoruz. Yönetim ve başkanlık olarak üçüncü dönem. Kendimi bildim bileli esnaf olarak yönetimdeyim.

S.D.B: Bize biraz kooperatifi tanıtabilir misiniz? Ne zaman kimlerin girişimiyle kuruldu?

S.K: Menemen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 1966 yılında kuruldu. Hepsini sizin vesilenizle rahmetle anıyorum kurucularımız Ali Peynirci, Mustafa Topgül, Hüseyin Özkeser, Erdoğan Anık, İsmail Ursavaş, Melih Tanyeri, Kemal Sönmez, Arif Akınç, Adnan Alpsoy´un gayret ve girişimleriyle esnaf kefalet ilçemizde kuruldu. Daha evvelden Menemen´de esnaf kefalet yok Karşıyaka´ya gidiyorlardı. O dönemde ulaşım zor. Karşıyaka´dan kredi kullanıyorlardı. Biraz önce saydığım isimler ilçemizde esnaf kefaletin kurulmasına karar veriyorlar. Büyüklerimizin sayesinde her şey oldu. Sen ben davası olmadan, çıkar gözetmeden birlik beraberlik içinde bu duruma getirdiler. Bizler de onlardan aldığımız şevk ve öğretilerle, ilçemizde odaların birlikteliğiyle bu duruma geldik. Önemli olan ben değil biz varız diyebilmek. Biz olunca her şey oluyor. Ben buna inanıyorum. Yönetim ve denetimimle bu yolda çalışıyoruz. En iyi şeyleri vermek istiyoruz.

S.D.B: Şu an üzerinde hali hazırda devam eden çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

S.K: Hali hazırda daha iyi ve güzel için çalışıyoruz. Memur gibi saatli çalışmasak da zamanımızı ortaklarımıza adıyoruz. Bazen onları dinlemek bile yetiyor. Biz de esnaf çocuğu olarak esnaflıktan geldiğimiz için aynı sıkıntıları kendi işyerimde yaşıyorum. Onların bir sorununu çözdüğüm zaman kendiminki kadar mutlu oluyor, olumsuz da aynı şekilde bana yansıyor. Bir nebze yardımda bulunduğum zaman çok mutlu oluyorum. Sonuçta aynı şeyleri yaşıyoruz.  Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Ortaklarımıza bir şeyler vermek, yanlarımda olmak için gayret ediyoruz. Menemen´in dışında Foça´ya da hizmet veriyoruz. Uzun süredir Foça´da kapalı. Orada da ortaklarımız var. Görev alanımız genişledi. Selahattin Başkan bu görevi de bize verdi. Bu görevi de memnuniyetle yapıyoruz. İzmir´e bağlı 50 kooperatifin içinde 150 milyar veren 15´i arasında Menemen de var. Bunlar hep puan ve başarı ile oluyor. Türkiye geneline bakacak olursak ülke genelinde aşağı yukarı 800 tane çalışan kooperatif var. Bunların içinde de ilk 20 içindeyiz. Takip sıfır. En üst sınıftayız. Biz de bununla gurur duyuyoruz.  Selahattin Başkan´ın talebesi olarak göreve devam ediyoruz.

 

 

S.D.B: Ortaklarınızın temel sorunları neler ve sizlere daha çok hangi konular için geliyorlar?

S.K: Bu bir gerçek ki, her geçen gün şartlar daha zorlaşıyor. Kendi işyerimde de bunu görüyorum. Daha evvelden bir şeyler alınma imkanı vardı. Şimdi borcu borçla kapatma zamanı. İnşallah bunlar da devletimiz sayesinde çözülecek. Devletimiz esnafımızın yanında. Dünyada faiz çıkarken Allah´a şükür bizim faizlerimiz yine aynı. Devletimiz esnafımıza sahip çıkıyor daha da sahip çıkacağına inanıyorum.

S.D.B: Ortaklarınızdan bugüne kadar sizleri çok şaşırtan, unutamadığınız bir talep geldi mi?

S.K: Bir gün bir ortağımız geldi. Vergi karnesi, oda kayıt belgesi, sicil istedik. Kardeşimiz de bunların yanı sıra kefilini de getirdi. Aşağı yukarı saat 10.00´da getirdi. Öğleden sonra saat 15.00 gibi hadi başkanım parayı verin dedi. Biz de dedik ki, iki dosya yapıyoruz, biri bizde kalıyor biri de Halk Bankasına gidiyor. Parayı banka veriyor. Aynı gün içinde olması imkansız. Zaman içinde oluyor. Yine de bunu en kısa zamanda çözmeye çalışıyoruz. Bunu unutamam.

S.D.B: Geçmiş yıllarla kıyaslarsak bugünkü kooperatif çalışma koşullarını nasıl buluyorsunuz?

S.K: Çok çok eskiye gittiğimiz zaman bizlere anlatılan ne bir masa ne bir imkan vardı. Şartlar şimdi ile kıyaslanmaz. Teknoloji çok gelişti. Zamana ayak uydurmak zorundayız.

 

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz nasıl? Gerektiği kadar işbirliği üretebiliyor musunuz?

S.K: Unutulmayacak bir şey yaşadık. Kaldırıma inşaat yapıyorlar diye şikayette bulundular. Binamızı mühürlediler. Sağ olsun başkanımız sayesinde bu sorun çözüldü. Bu binanın burada olmasına kendisine borçluyuz. Olmasaydı olmazdı bu bir gerçek. Bu da gösteriyor ki, esnafımızın ve ortağımızın yanında.

S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi) beklentileriniz nelerdir?

S.K: Her zaman bizim sesimiz, ışığımız oldunuz. Biz de sizlere elimizden geldiğince yardıma hazırız.

S.D.B: Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

S.K: Güzel bir tesadüf yaşıyoruz bu hafta kooperatif haftası. Bu vesileyle kooperatif ortaklarımızın haftasını kutluyor ve yine (röportaj gününe denk geldiği için) kandillerini de kutluyorum. Nice seneleri Allah nasip etsin diyorum.

Önemli olan ben değil biz varız diyebilmek. Biz olunca her şey oluyor.

 

 

 

 
En büyük sorunumuz: İMAR UYGULAMASI
 
?İŞİMİZ KONFOR?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
En büyük sorunumuz:  İMAR UYGULAMASI
En büyük sorunumuz: İMAR UYGULAMASI
Menemen Devlet Hastanesi´nde Eskiye Bakış
Menemen Devlet Hastanesi´nde Eskiye Bakış
4 kafadar okulu soydu
4 kafadar okulu soydu
Kubilay Menemen´de Anılıyor
Kubilay Menemen´de Anılıyor
Muhtarlıklara su indirimi
Muhtarlıklara su indirimi
Kubilay anısına koşacaklar
Kubilay anısına koşacaklar
Hedef 2030
Hedef 2030
Dünya Turizm Yazarları´ndan  Fuar İzmir övgüsü
Dünya Turizm Yazarları´ndan Fuar İzmir övgüsü
Başkan sürprizi
Başkan sürprizi
1296 ?fore kazık? çakılacak
1296 ?fore kazık? çakılacak
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın