Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
9 Ağustos 2016 Salı - 14:23

Umut imecesi

Kanser hastası kadınlara umut ışığı olan ?Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi´ törenle hizmete açıldı.

Umut imecesi

Umut imecesi

 

Kanser hastası kadınlara umut ışığı olan ?Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi´ törenle hizmete açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ?imece usulü? ile hayata geçirilen projeye katkı sağlayan destekçi kuruluşlara da ayrıca teşekkür etti.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin uzak yerlerinden ve şehir dışından tedavi için gelen kanser hastası kadınların  ücretsiz konaklaması amacıyla Sağlıkta Kalite Derneği (SAĞKAL), Çimentaş, Eldor ve Egepen´in katkılarıyla hayata geçirilen ?Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi´ni hizmete açtı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´nun yanı sıra İtalya Başkonsolosu Luigi İannuzzi, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, SAĞKAL Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Cüneyt Tuğrul, Çimentaş Yönetim Kurulu Başkanı Walter Montevecchi, Çimentaş Grubu Genel Koordinatörü Mustafa Güçlü, Egepen Genel Müdürü Ergün Çiçekçi ile Aileler ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay da katıldı.

 

İzmir imecesi

2005 yılında da buna benzer olan Hasta Çocuk Evi´ni Bornova´da hizmete açtıklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ?Hem Bornova´da hem de Balçova´da böyle projelerin yapılmasında en büyük pay, sevgili eşim Dr. Türkegül Kocaoğlu´na aittir? diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, ?imece usulü? ile hayata geçirilen projeye katkı sağlayan destekçi kuruluşlara da ayrıca teşekkür etti.

 

Radyoterapi hastalarına büyük destek

Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi´nin özellikle radyoterapi sürecinde maddi kısıtlılıklar yüzünden her gün İzmir´e gelip gidemeyen ya da hastane bahçelerinde yatmak zorunda kalan hastalar için faaliyet göstereceğini belirten SAĞKAL Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Cüneyt Tuğrul, ?Biz bu merkezi kurarken, Türkegül Kocaoğlu´nun desteğini aldık ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´da bize bu binayı tahsis etti. Umarım şehrimizdeki bu merkez birçok kişiye aydınlık, huzurlu ve mutlu günler getirir? dedi.

 

En büyük dilek

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise her proje kendi içerisinde doğru olduğunu ancak bu projenin çok önemli bir açığı kapattığını dile getirerek, ?Bu projede bizim de bir katkımız olsun istedik. Çorbada bir tuzumuz olsun diye burada kalacak her konuk için öğle ve akşam yemeklerini biz üreteceğiz. Umarım burada ağırladığımız hastalar, sağlıklarına kavuşmuş olarak evlerine döner. Biz burada konaklayacak her kişiyi ailemizden bir parça olarak göreceğiz ve tüm sorunlarını çözmek için destek vereceğiz? dedi.

Törende Sağlıkta Kalite Derneği (SAĞKAL) Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Cüneyt Tuğrul tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile destekçi kuruluş temsilcileri Çimentaş Grubu Genel Koordinatörü Mustafa Güçlü, Egepen Genel Müdürü Ergün Çiçekçi ve Eldor Operasyon Direktörü Andrea De Lellis´a birer şükran plaketi sunuldu.

 

Önce moral

Aynı anda 16 hastanın birden ağırlanabileceği Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi´nin amacı sadece ücretsiz misafirhane hizmeti vermek değil, onların hayatlarına yeni bir bakış açısı da kazandırmak. Konaklamaya gelen hastalara, bu hastalıkla mücadele etmiş ve bu savaştan zaferle çıkmış, profosyonel eğitim almış uzman gönüllüler tarafından psiko destek ve bilgilendirme eğitimleri verilecek. Ayrıca hobi çalışmalarının yanı sıra, iş ve meslek geliştirme eğitimleriyle kişilere moral kazandırılacak.

 
Bu onur İzmir´in
 
Menemenin Saklı Cenneti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Bu onur İzmir´in
Bu onur İzmir´in
Doğal Yaşam ailesi büyüyor
Doğal Yaşam ailesi büyüyor
İki fotoğraf arasındaki '30 bin' fark!
İki fotoğraf arasındaki "30 bin" fark!
Selçuk ve Menderes´te taşkın kabusuna son
Selçuk ve Menderes´te taşkın kabusuna son
Coffee Bron Snack House  YEREL BASININI  KAHVALTIDA AĞIRLADI...
Coffee Bron Snack House YEREL BASININI KAHVALTIDA AĞIRLADI...
YİTİRDİKLERİMİZ
YİTİRDİKLERİMİZ
KASIMPAŞA SPOR SON KUBİLAY KUPASINDA?
KASIMPAŞA SPOR SON KUBİLAY KUPASINDA?
İzmir´e ?Mavi Bayrak? bereketi
İzmir´e ?Mavi Bayrak? bereketi
Umut yuvası
Umut yuvası
İç turizmde İzmir hamlesi
İç turizmde İzmir hamlesi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın