Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
29 Haziran 2015 Pazartesi - 10:17

VARLIK SEBEBİMİZ…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB); Aliağa, Foça, Çiğli ve Menemen'de bulunan teşkilat mensuplarını Tepe Sosyal Tesisleri'nde iftar yemeğinde bir araya getirdi. İftarda ev sahibi olarak oda başkanlarına seslenen İESOB Başk

VARLIK SEBEBİMİZ…

İESOB'un her sene Ramazan Ayı'nda geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'nun ve Birlik yöneticilerinin ev sahipliğinde Tepe Sosyal Tesislerinde verilen iftara; Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, CHP eski İzmir Milletvekili ve İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, Foça Belediye Başkan Vekili Bahar Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nusret Ayaz, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Sevinç, Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, Denizbank Şube Müdürü M. Ünal Boztürk, Aliağa, Foça, Çiğli ve Menemen'deki meslek odalarının başkan ve yöneticileri katıldı.

Esnafların sorunlarını dinleyin”

Yemekten sonra yapılan duanın ardından kürsüye çıkan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, davete katılan tüm konuklara teşekkür ederek, Menemen, Aliağa, Foça ve Çiğli'den başkan ve yöneticilerimiz ayrıca kamu ve yerel yöneticilerimiz ve esnaf teşkilatıyla birlikte çalışan kurumların temsilcileriyle bu akşam bu güzel tesiste iftar sofrasında yine birlikte olduk.  İzmir genelinde 129 oda başkanıyla beraber çalışmaktan son derece memnunum. İyi ki sizlerleyim. Bizler burada yemeğimizi yerken hala bu saatte çalışan esnaflarımız var. Oda başkanları ve yöneticileri olarak varlık sebebimiz olan esnaf ve sanatkarları unutmayın. Esnafların sorunlarını dinleyin. O arkadaşlarımız olmazsa bizim makamımızın bir anlamı olmaz. Sorunları yetkili makamlara veya bizlere iletin. Kurumlarla iyi ilişkileriniz olmalı.  Aranızda saygı ve sevgiye önem verin. Birbirinizi kucaklayın ve birbirinize katkı koymaya özen gösterin. Empati yapmayı unutmayın. Onun yerinde ben olsaydım ne yapardım deyin. Kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız karşınızdaki kişiye de öyle davranın. Birbirinize dargın olmayın. Hayat dargınlığı götürebilecek kadar uzun değil. Biz bin yıllık gelenek olan ahilikten terbiye almış esnaf ve sanatkarlarız. Bulunduğunuz bölgede fakir fukara varsa onlara sahip çıkın, aç olanları kimse görmeden doyurun. Ananızı ve babanızı unutmayın.  Bu dünya kimseye kalmaz. Bu makamlar da gelip geçici. Bizim yöneticiliğe bakış açımız da böyle olmalı. Ardımızdan iyi adamdı Allah ondan razı olsun dedirtebilelim. Nice ramazanlarda yeniden beraber olmak dileğiyle” şeklinde oda yöneticilerine seslendi.

Sizlerin temsilcisi olmaya devam edeceğim”

Ardından CHP İzmir eski Milletvekili ve İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, Öncelikle hepimize hayırlı ramazanlar diliyorum. Bizler ahilik felsefesinden geliyoruz. Maalesef dünyada felsefe kapitalizmle birlikte değişti. Artık ne deniyor, daha çok kazanç için rakibini yok edeceksin, daha çok büyüyeceksin, pazarda tek olacaksın. Bu felsefe küçüğü tanımıyor. Dünyada mutluluk getirmediğini de çok net görüyoruz. Bugün dünyada fakir ülkelerde ve maalesef İslam ülkelerinde savaş varsa. Fakir ülkelerden zengin ülkelere kaçış varsa dünyadaki adaletsizlikten kaynaklanmaktadır. Adalet ve refah adil paylaşılmıyor. Anadolu'da oluşan ahilik felsefesi adaleti, dürüstlüğü, hakkaniyeti, iyi insan olmayı 1200 yıl önce bize vermiş ve uygulamıştır. Onun yanında bilimi ve fenni unutmayacaksın da demiştir. Onu kullanarak hem gelişmeyi hem de insanlığa hizmeti kendine ilke edineceksin. İşte ramazan ayı ile ahilik arasındaki en güçlü bağlardan birisi budur. Bu iftarlarda sadece yemek yemek için bir araya gelmemeliyiz ruhumuzun da açlığını gidermeye gayret göstermeliyiz.  Bu teşkilatın üyesi olmaktan, parlamentoda 8 yıl bu camiayı temsil etmekten ve bu akşamki yemeğe katılmaktan mutluluk duyuyorum. Allah izin verdikçe sizlerin temsilcisi olmaya devam edeceğim” dedi.

Toplumun belkemiği esnaf ve sanatkarlar”

Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal ise, 11 ayın sultanı olan bu ramazanda böyle nezih bir toplulukla siz değerli esnaf ve sanatkarlarla iftar açmaktan büyük bir onur ve kıvanç duymaktayım. Mübarek ramazanda bizleri bir araya getiren birlik başkanımıza, birliğimize teşekkür ediyorum. Esnaf ve sanatkarlar bir toplumun temel dinamiği, belkemiği. Toplumu oluşturan temel yapı esnaf ve sanatkardır. Bir toplumda eğer esnaf ve sanatkarlar iyi ve diri olmazsa, sağlıklı olmazsa, o toplumun çöküşü çok çabuk olmakta. Dolayısıyla bizler de esnaf ve sanatkarın ruhunu anlayan, yanında olan yöneticileriz. Bizim de temel görevimiz bu. Bizler sizlere hizmet için bulunmaktayız. Amacımız sizlerin işini kolaylaştırmak ve sıkıntılarınızı gidermek ” dedi.

Haber: Gökhan KANER

 

 

 

 
Rekabet Kalite Üretmeli
 
Bergama`da elektrik akımına kapılan genç, yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Rekabet Kalite Üretmeli
Rekabet Kalite Üretmeli
Biraz daha ilgi bekliyoruz
Biraz daha ilgi bekliyoruz
Menemen'de 1,5 ton at eti ele geçirildi
Menemen'de 1,5 ton at eti ele geçirildi
17 gündür kayıp çiftçi ölü bulundu
17 gündür kayıp çiftçi ölü bulundu
ESNAFI BULUŞTURAN İFTAR
ESNAFI BULUŞTURAN İFTAR
 Kentsel dönüşüm Menemen'de
Kentsel dönüşüm Menemen'de
Menemen'de Halk Oyunlarının Geçmişi
Menemen'de Halk Oyunlarının Geçmişi
OÇEM'den büyük yenilik
OÇEM'den büyük yenilik
KEŞKE KÖY KALABİLSEYDİK
KEŞKE KÖY KALABİLSEYDİK
Hiç normal değil
Hiç normal değil
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın