Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
4 Kasım 2016 Cuma - 08:00

YAŞASIN CUMHURİYET

Mustafa Kemal Atatürk´ün emriyle Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 29 Ekim 1923´te Cumhuriyet´in ilan edilişinin 93´üncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

YAŞASIN CUMHURİYET

 

YAŞASIN CUMHURİYET

Mustafa Kemal Atatürk´ün emriyle Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 29 Ekim 1923´te Cumhuriyet´in ilan edilişinin 93´üncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

İlk tören çelenk sunuş

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri 28 Ekim günü Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Atatürk Anıtına resmi çelenk sunma töreniyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen resmi törende Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Albay Murat Tosun ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin Atatürk Anıtı´na çelenk sundu. Çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla son buldu.

Protokol tebrikleri kabul etti

Sabah saat 10.00´da Kaymakamlık Makamında Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Murat Tosun ve Belediye Başkanı Tahir Şahin ileresmi ve özel kuruluşların daire amirleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri bayramlaştı.

 

Protokol tebriklerin kabulünün ardından resmi geçit töreninin yapılacağı Şehir Parkı karşısı Atatürk Caddesi Park Durağına geçti.Burada askeri araca binen Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Albay Murat Tosun Belediye Başkanı Tahir Şahin Atatürk Caddesi üzerinde yerlerini alan öğrencilerin, halkın ve askeri birliğin bayramını kutladılar.  

Protokolün platformda yerlerini almasının ardından sunucular Menemen Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmenleri Reşat Aslan ve Sibel Aktaş günün önemini belirten mesajları ilettiler.  Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız okunup bayrağımızın göndere çekilmesiyle programa geçildi.

 

 15 Temmuz Vurgusu

Günün anlam ve önemini anlatmak için kürsüye gelen Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, ?Bugün aziz milletimizin Atatürk´ün önderliğinde gerçekleştirdiği, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan , Cumhuriyet´imizin ilanının 93. yıl dönümünü gurur ve coşku ile kutlamaktayız.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ve onun kahraman silah arkadaşlarının, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin, biz kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Kahraman Türk Milleti, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş savaşımızı, tarihinde eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandırmıştır, bu zaferi muhasır medeniyet yolunda Cumhuriyet ile taçlandırdık.

Bundan ötürü Türkiye Cumhuriyeti dünyada ve bölgesinde, köklü büyük ve güçlü bir devlet olarak milletler ailesinin saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bizler bu devletin ve milletin ferdi olarak, bu gün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz, onu korumak ve kollamak için varlığımızı armağan ediyoruz, bunun içindir ki Cumhuriyetimizin ilanını her sene daha büyük bir coşku ile kutluyoruz ve her kutlamada Cumhuriyet değerlerinin milletimiz tarafından ne kadar özümsendiğini ve sahiplendiğini görüyoruz.

Tarih boyunca milletimize dayatılan esaret ve küçülme dağılma senaryolarını, yüksek bir irade ve kararlılıkla reddederek, dünyada hiçbir milletin başaramayacağı büyük gayret, fedakarlık, azim ve inançla, gösterdiğimiz destansı mücadele sonucu kurduğumuz Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Ne yazık ki dünyada ve bölgemizde ülkemizin ve milletimizin birliğine karşı 7 düvel ağız birliği yapmışçasına varlığımıza yönelik mütecaviz hamlelerin ardı arkası gelmemektedir. Ülkemize yönelik yaşanan üzücü olaylar, özelikle ülkemizi, milletimizi, kültürümüzü, güvenlik güçlerimizi kısaca varlığımızı hedef alan bu saldırılar karşısında, iri olmalıyız, diri olmalıyız, bir olmalıyız. Tıpkı Çanakkale´de, Sakarya´da Dumlupınar´da, Kocatepe de olduğu gibi bu günde Tendürek´te, Cerablus´ta, Musul´da, Kerkük´te ve Tela Fer´de, kısacası milletimizin doğal yaşam alanları içerisinde varlığımıza yönelik her türlü dahili ve harici tehlikeyi bertaraf etmek zorundayız.

Harici Şer güçler, milletimizi güçsüz düşürmek için şeytanın bile aklına gelmeyen her türlü oyun ve düzenbazlığın içinde iken. Onların işbirlikçileri Yerli hainler ise 15 Temmuz ihanetini sahneye koyarak "Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt etmeye, bütün tersanelerine girmeye, bütün ordularını dağıtmaya ve memleketin her köşesini bilfiil işgal etmeye çalıştılar."

15 Temmuz´da bu kahraman gazi millet ülkesine, devletine ve demokrasisine sahip çıkarak, her koşulda bağımsızlığını, kardeşliğini, birliğini ne kadar güçlü temellere dayandığını bütün dünyaya göstermiştir.

Bu necip milletin hürriyetine, devletine aşık birer ferdi olarak bizler toplumsal iş bölümünde üzerime düşen her türlü işin en iyisini yapmak zorundayız. Fırıncı isek en iyi ekmeği, sanatçıysak en iyi eseri ve çiftçiysek en iyi pamuğu üretmek zorundayız. Öğretmensek vicdanı ve fikri hür en iyi öğrenciyi yetiştirmek, öğrenciysek te bize milletimizin ve ailemizin tanıdığı imkanlar dahilinde en iyisini yapmak zorundayız ki toplum olarak, millet olarak ve devlet olarak ayakta kalalım ve bize gösterilen muhasır medeniyet ülküsüne gerçekleştirelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, başta Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilir ve onları minnet, şükran ve rahmetle anarken Yüce Yaratanın devletimizi ve milletimizi korumasını diler saygı ve sevgilerimi sunarım.? diyerek konuşmasını tamamladı.

Ödül Töreni

Cumhuriyet koşusu, 15 Temmuz demokrasi şehitleri konulu şiir ve mektup yarışmaları, satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Halk Oyunları Ekibi beğeni topladı

Sonrasında Menemen Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki halk oyunları karma ekibinin Anadolu´muza has zeybek gösterisi, protokol ve vatandaşlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Şiirlerde duygular dile geldi

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Son olarak Belediye Bandosu eşliğinde öğrencilerin, askeri birliklerin ve diğer kurum ve kuruluşların resmi geçit töreni ile tören sonlandırıldı.

 

Haber: S. Derya Bosut 

 
Menemen´in Muhteşem Briççileri
 
YAŞASIN CUMHURİYET
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen´in Muhteşem Briççileri
Menemen´in Muhteşem Briççileri
1 KASIM? YENİ TÜRK ALFABESİNİN KABUL EDİLDİĞİ GÜN
1 KASIM? YENİ TÜRK ALFABESİNİN KABUL EDİLDİĞİ GÜN
Zeytinci Yağmuru Bekliyor
Zeytinci Yağmuru Bekliyor
MEKANLAR VE İNSANLAR
MEKANLAR VE İNSANLAR
Aşure Servisi Başkan Çetin´den
Aşure Servisi Başkan Çetin´den
Aşure hayrına öncülük etti
Aşure hayrına öncülük etti
İletişim Yoluyla Dolandırıcılığa Dikkat Çekildi
İletişim Yoluyla Dolandırıcılığa Dikkat Çekildi
ACARSOY Ailesinin Mutlu Günü
ACARSOY Ailesinin Mutlu Günü
Başkan´a Teşekkür
Başkan´a Teşekkür
89 YIL ÖNCE MENEMEN´DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI
89 YIL ÖNCE MENEMEN´DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın