Klima Kullanırken Dikkat

25 Temmuz 2015 Cumartesi   08:00

Havaların giderek ısınmasıyla, klima kullanımında artış olduğunu ifade eden İşletme sahibi Bayram Düz; klima alırken ve kullanırken göz önünde bulundurulması gerekenlere dikkat çekti. 

Klima alırken öncelikle klima takılacak yere keşif yapılması gerektiğini hatırlatan Düz; oda büyüklüğü göz önüne alınmadan alınan klimaların ya odayı yeterince ısıtıp-soğutmayacağı veyahut fazla enerji sarfiyatında bulunacağını hatırlattı.
-"Klima yanlış kullanımda hasta ediyor"
Kullanıcılara duvar tipi klima almalarını öneren Düz; "Marka ve modelden çok işlevlerine bakmak gerekiyor. Mesela vatandaşlarda şöyle bir algı var, klimalar hasta ediyor deniliyor. Bu yanlış bir algı. Kullanıcının yanlış kullanımından kaynaklanan sebeplerle hastalık oluşuyor. Özellikle terliyken klimanın karşısına geçmek hastalık sebebidir. Bunun yerine klimanın uzağında ya da klimanın altında durmak hastalığı engelleyecekti" dedi.
- Klimanızı kapatmayın”
Vatandaşların klima kullanımında bazı yanlış algılarının olduğunu ifade eden Bayram Düz; Özellikle duvar tipi klimalar için, yaz mevsiminde evden çıktığımız zaman klimayı kapatmak yerine ilgili odanın kapısını kapatıp, mevcut değerden daha yukarıda bir değerde bırakmamız gerekiyor. Bu da enerji tasarrufu sağlayacaktır” dedi.
-Yılda iki kez mutlaka temizlenmeli
Klimanın verimli ve uzun ömürlü olabilmesi için klima alındıktan sonra mutlaka mevsim geçişlerinde (ilkbahar- sonbahar) yılda iki kez bakım yaptırılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kullanıcının kendisi de 15 günde bir filtre temizliği yapması gerektiğini belirtti. Düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılmayan, yanlış seçilen klimalar birçok hastalığı tetiklediği ifade edilirken, sağlık problemlerinin önemli kısmının nedeninin; klima sisteminde biriken ve çoğalan mantar ve bakterilerin ev içindeki havayı yoğun bir şekilde kirletmesinden kaynaklandığının altı çizildi.
Haber: Zeynep Kavaklı- Deniz Gül 



 



Sayfa Adresi: http://www.menemeninsesi.com.tr/haber/Klima-Kullanirken-Dikkat/1533