Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
2 Nisan 2021 Cuma - 23:05

2020 Yılı Faaliyet Raporu Çekimser ve 17 Ret Oya Karşın Onaylandı

2020 Yılı Faaliyet Raporu Çekimser ve 17 Ret Oya Karşın Onaylandı

Menemen Belediyesi Nisan Ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündemin 3-k maddesinde bulunan 2020 yılı Faaliyet Raporu yapılan oylama sonucu onaylandı.

Nisan Ayı meclis toplantısı Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşmeleri gerçekleştirildi. 2020 yılı Faaliyet Raporu’nda Cumhur İttifakı meclis üyeleri çekimser kaldı. Rapora 17 ret oyu çıkarken, rapora yönelik yetersizlik kararı için kullanılan oyların dörtte üç çoğunluğu sağlanamadığı için faaliyet raporu onaylanmış oldu.

Oylamaya geçilmeden önce Nisan Ayı meclis oturumunu yöneten Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan meclis üyelerinin arasındaki yerini alarak, meclisi yeni seçilen birinci Başkan Vekili Selahattin Yeşilkaya'ya bıraktı.

Daha sonra mecliste raporun okunmasına geçildi. AK Partili Yusuf Demircioğlu'nun yeterlilik önergesi vermesi üzerine Faaliyet Raporu’nun okunmasının yeterli görülmesi için oylamaya geçildi. Faaliyet Raporu’nun okunmasının yeterli görülmesi oy birliği ile kabul edildi. Ardından Faaliyet Raporu’nun oylanmasına geçildi.

Faaliyet Raporu’nun oylanmasına geçilmeden önce söz alan meclis üyeleri arasında karşılıklı atışmalar yaşandı.
Karşılıklı konuşmalar bittikten sonra oylanan Faaliyet Raporu'nda Cumhur İttifakı üyeleri çekimser kaldı. Diğer partilerin meclis üyelerinden 17 ret oyu çıktı. Çıkan 17 ret oy, faaliyet raporunun onaylanmaması için yetersiz kaldığından ötürü Faaliyet Raporu onaylanmış oldu.

Meclis Divanı Oluşumu
Gündemin 3-a maddesinde bulunan 2 yıl süre ile Meclis Divanı’nda görev yapacak olan isimleri belirme seçimlerinde; 
Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilliği’ne 15 oya karşı 16 oy alan Selahattin Yeşilkaya ve Murat Ünsal,
İki Asil Katip Üyeliğine, 18’er oyla Rasim Yiğit Özge ve Ali Aydın,
İki Yedek Katip Üyeliğine, 18’er oyla Ferhat Uysal ve Can Çobanyılmaz isimleri belirlendi.

Encümen Üyeliği
Gündem maddesinin 3-b maddesinde bulunan 1 yıl süre ile Encümen Üyeliği’nde görev yapacak isimlerin seçiminde, Hasan Ünal, Melih Damar ve Yetkin Yıldız isimleri belirlendi.

İhtisas Komisyonları

Gündem maddesinin 3-c maddesinde bulunan ihtisas komisyonları için de seçim yapıldı. İlk olarak komisyonların 5 kişiden oluşması kararlaştırıldı.

Komisyonlar seçilen isimler şunlar oldu ;

Plan Bütçe Komisyonu: Çağlar Gülez, Ali Yılmaz (CHP), Selahattin Yeşilkaya, Murat Ünsal (AK Parti), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

İmar Komisyonu: Nursel Katipoğlu, Erdal Kanmış (CHP), Can Çobanyılmaz, Hanifi Can (AK Parti), Ali Yılmaz (CHP)

Hukuk Komisyonu: Koray Yücel (İYİ Parti), Mehmet Karabiniş (CHP), Bahadır İnanlı (MHP), Serkan İnceoğlu (MHP), Hasan Ünal (Bağımsız)

Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu: Gürkan Develi, Düzgün Küçük (CHP), Ferhat Uysal (AK Parti), Serkan İnceoğlu (MHP), Hasan Ünal (Bağımsız)

Çevre Ekoloji ve Sağlık Komisyonu: Gürkan Develi, İhsan Perçin (CHP), Mehmet Sait Büdün, Hanifi Can (AK Parti), Hasan Ünal (Bağımsız)

Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu: İhsan Perçin, Düzgün Küçük (CHP), Murat Ünsal, Can Çobanyılmaz (AK Parti), Hasan Ünal (Bağımsız)

Eğitim, Kültür, Spor ve Ulaşım Komisyonu: Düzgün Küçük, Nursel Katipoğlu (CHP), Melih Damar, Selahattin Yeşilkaya (AK Parti), Ali Aydın (Bağımsız)

Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonu: İhsan Perçin, Çağlar Gülez (CHP), Ferhat Uysal, Mehmet Sait Büdün (AK Parti), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

Engelsiz Menemen Komisyonu: Koray Yücel (İYİ Parti), İhsan Perçin (CHP), Murat Ünsal (AK Parti), Serkan İnceoğlu (MHP), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Kurulmasına Onay Çıktı

Tülbentli, Zafer, Kasımpaşa ve Esatpaşa mahallelerinde yer alan yaklaşık 18 hektarlık alanın, Ahıhıdır, Seydünasrullah ve Kazımpaşa mahallerinde yer alan yaklaşık 44 hektarlık alanın Bakanlar kurulu kararı ile afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kanunu kapsamında riskli alan ilan edildiği bilinmektedir. Menemen’de yaklaşık 62 hektarlık riskli alan mevcut olması, ilçe genelinde çarpık ve gecekondu yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni risk alanların gündeme gelmesi ve riskli alan ilan edilmesi kuvvetle muhtemel olduğundan, kentin yaşanan depremle olası risk grubu altındaki yapılarla birlikte yasal ruhsatlı binaların depreme dayanıksız, riskli ve hasarlı hale geldiği anlaşılmaktadır. Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riski yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde standartlara uygun, sağlıklı ve güvenli bir yaşam oluşturmak üzere iyileştirme, tasfiye ve yenileme çalışmaları gerçekleştirilmesi ve bu hizmetlerin daha etkin ve verimli yapılabilmesini sağlamak amacıyla Belediye Bünyesinde iş ve işlemleri yürütmek için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün kurulma kararı oy birliği ile kabul edildi.

35 Milyon TL Kredi Onaylandı

Belediyede çalışıp uzun zamandır ikramiyelerini alamayan personellerin ikramiyelerin yatırıldığı ile ilgili bilgi veren Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan "1400 tane personelimiz var. Hakikaten çok ciddi bir fazlalığımız söz konusu. Bugün bizimle muadil Akhisar Belediyesi'nde 700 çalışan var. Ama ona rağmen biz bütün mücadelemizi, bütün arkadaşlarımızı koruyabilmek adına yapacağız. İlave kaynaklar yaratmaya çalışıyoruz. Ben kendilerine her daim şu sözü verdim ki onlarla çalışmaktan son derece mutluyum. Bütün arkadaşlarımız, emek döken, alın teri döken, emeğiyle çalışan, liyakate uygun bütün arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Bugün de mevcut çalışanlarımızın ikramiyelerinin yarı tutarlarını yatırdık. İnşallah diğer yarı tutarlarını da rabbim bize bir an önce ödemeyi nasip eder. Güle güle harcasınlar. Çok ta iyi geri dönüşler aldık. Bunu benim liderliğimde yüce meclis yapmıştır. Menemen Belediyesi'ne 35 Milyon TL kredi geldi. Bununla ilgili de çalışmalarımızı başlattık. İlk önce verdiğimiz söz çalışanlarımızın ikramiye alacaklarıdır. Onlarla ilgili mevcut ücretlerimizi yatırdık. Bir planlama dahilinde de ilerleyen süreçlerde de aksiyonlarımızı da alıyor olacağız." şeklinde ifade etti.

Haber Erhan ÖZALP / Gökay ÖZALP

 
Hırsızlık ve Çeşitli Suçlardan Aranan İki Kadın Menemen’de Yakalandı
 
Menemenspor : 1 Bereket Sigorta Ümraniyespor : 1
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
18 Mart Çanakkale Zaferi Menemen’de anıldı
18 Mart Çanakkale Zaferi Menemen’de anıldı
CHP MENEMEN’de ERİYOR
CHP MENEMEN’de ERİYOR
Pandeminin stresini Doğal Yaşam Parkı'nda attılar
Pandeminin stresini Doğal Yaşam Parkı'nda attılar
Kişiselleştirilmiş İzmirim Kart’lar Artık Yedi Noktadan Alınabiliyor
Kişiselleştirilmiş İzmirim Kart’lar Artık Yedi Noktadan Alınabiliyor
Sürdürülebilir bir dünya için el ele
Sürdürülebilir bir dünya için el ele
Menemen'de Köylere Ücretsiz İnternet
Menemen'de Köylere Ücretsiz İnternet
Kredi Talebine Onay Çıktı
Kredi Talebine Onay Çıktı
Menemen’de hizmetin startını verdik
Menemen’de hizmetin startını verdik
Bakan Murat Kurum, Menemen’i Ziyaret Etti
Bakan Murat Kurum, Menemen’i Ziyaret Etti
O isim tahliye edildi!
O isim tahliye edildi!
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın