Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
TECHNO 293 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 2.AYAK YARIŞLARI FOÇADA TAMAMLANDI
TECHNO 293 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 2.AYAK YARIŞLARI FOÇADA TAMAMLANDI
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
10 Ağustos 2026 Pazartesi - 13:50

MENEMEN'DEN BEYAZPERDEYE; YEMİN

MENEMEN DEN BEYAZPERDEYE; YEMİN

Menemen Belediyesi AR-GE Projeler Koordinatörü olarak görevini sürdüren Sinan Kerim Uçkaç, senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği ilk kısa filmi Yemin’i tamamladı. Menemen Belediyesi bünyesinde görev yapan ilçenin genç yeteneklerinin ortak emeğiyle hayata geçirilen filmin fragmanı yayınlanırken, yapımın ulusal ve uluslararası kısa film festivallerine katılması hedefleniyor.

Gazetecilik geçmişinin yanı sıra edebiyat ve müzik alanlarında da çalışmalarını sürdüren Uçkaç, ilk sinema projesini görev yaptığı Menemen Belediyesi’ndeki çalışma arkadaşlarıyla birlikte hayata geçirdi. Menemen Belediyesi ARGE biriminde görev yapan genç belediye personelinin geçmişten edindiği bilgi, beceri ve yeteneklerini sinema projesinde buluşturan Uçkaç, Menemen’in genç yeteneklerinin ortak emeğiyle ilçeden doğan özgün ve nitelikli bir kısa film ortaya koymayı amaçladı.

“Başkanımızın ortaya koyduğu vizyondan ilham aldık”

Yemin’in aynı zamanda Menemen’de sinema alanında nelerin yapılabileceğine ilişkin küçük ama heyecan verici bir deneme olduğunu ifade eden Sinan Kerim Uçkaç, “Belediye Başkanımız Aydın Pehlivan’ın seçim döneminde açıkladığı projeler içerisinde, Menemen’de bir sinema platosu oluşturulması fikri, beni ve ekip arkadaşlarımı en fazla heyecanlandıran başlıklardan biriydi. Menemen’in sadece kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan değil, aynı zamanda sanatın üretildiği bir kent olabileceğine dair değerli bir vizyon ortaya koyuyordu. Biz de buradan aldığımız ilham ve cesaretle, kendi imkânlarımız ve yeteneklerimizle bir kısa film denemesi yapmanın anlamlı olacağını düşündük. Başkanımız Aydın Pehlivan’ın sanata, sanatçıya ve üretmek isteyen insanlara alan açan, onları cesaretlendiren yaklaşımı, bu düşüncemizi hayata geçirmemizde önemli bir motivasyon kaynağı oldu” diye konuştu.

“Kalıcı bir eser bırakmak istedik”

Filmin genç bir ekibin güçlü dayanışmasıyla ortaya çıktığını belirten Sinan Kerim Uçkaç, “Hayalleri olan, heyecanını kaybetmeyen ve çalışmaktan yorulmayan çok güzel bir ekiple yola çıktık. Oyuncu kadromuzda Menemen Belediyesi personelimiz olan Dilara Çil’in yanı sıra, gençlik yıllarında aynı sahneyi paylaştığı oyuncu arkadaşları Çağlayan Polat ve Kamuran Akkuş da yer aldı. Her ne kadar aynı çatı altında mesaiyi paylaşmasak da Çağlayan ve Kamuran, projeye ve bizlere inanarak büyük bir inanç ve özveriyle bu çalışmanın parçası oldular. Her arkadaşımız kendi sorumluluğunun ve hatta kendi performansının üzerine çıkarak büyük bir emek verdi. Hepimiz için öğretici ve heyecan verici bir deneyim oldu. Menemen’den doğan ve bu kentin üretme cesaretini yansıtan kalıcı bir eser bırakmak istedik” dedi.

Film festivallerinde boy gösterecek

Oyuncu kadrosunda Dilara Çil, Çağlayan Polat ve Kamuran Akkuş’un yer aldığı Yemin, yıllar sonra geçmişten gelen bir hesaplaşma nedeniyle yeniden bir araya gelmek zorunda kalan üç kişinin hikâyesini anlatıyor. Yıllar önce yaşanan bir olayın ardından ettikleri yemini yeniden hatırlayan karakterler, geçmişle bugün arasında sıkışırken, yıllardır taşıdıkları sırla bir kez daha yüzleşmek zorunda kalıyor. Çekim ve post-prodüksiyon süreci tamamlanan Yemin, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan gala gösteriminin ardından ulusal ve uluslararası kısa film festivallerine gönderilecek. Filmin teknik ekibinde ise yönetmen yardımcısı Bedirhan Tekin, görüntü yönetmeni Ersoy Oğuz, sanat yönetmeni Bengisu Mukiyen Liman, görsel tasarım ve kurgu Gökay Özalp, kameraman Oğuz Özdemir, drone operatörü Tansu Liman, set amiri Fatih İşbora ile lojistik ve ulaşım sorumlusu Cumhur Kocabıyık görev aldı.

 
101 YAŞINA KOMŞULARININ ALKIŞLARIYLA GİRDİ
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
101 YAŞINA KOMŞULARININ ALKIŞLARIYLA GİRDİ
101 YAŞINA KOMŞULARININ ALKIŞLARIYLA GİRDİ
KENT GÖZÜ REKREASYON ALANI VATANDAŞLARIN GÖZDESİ OLDU
KENT GÖZÜ REKREASYON ALANI VATANDAŞLARIN GÖZDESİ OLDU
SEBAHATTİN KARACA YENİFOÇADA YENİFOÇAYI ANLATTI
SEBAHATTİN KARACA YENİFOÇADA YENİFOÇAYI ANLATTI
FOÇA TARİH VE DOĞA TALANINA HAYIR PLATFORMUNDAN ÇAĞRI
FOÇA TARİH VE DOĞA TALANINA HAYIR PLATFORMUNDAN ÇAĞRI
CHP MENEMEN İLÇE ÖRGÜTÜNDE TOPLU İSTİFA
CHP MENEMEN İLÇE ÖRGÜTÜNDE TOPLU İSTİFA
MENEMEN BELEDİYESİ'NDEN TARIMA ASIRLIK HİZMET!
MENEMEN BELEDİYESİ'NDEN TARIMA ASIRLIK HİZMET!
HALUK ŞAHİN FOÇADA TARİHİ BEŞKAPILARDA SÖYLEŞTİ
HALUK ŞAHİN FOÇADA TARİHİ BEŞKAPILARDA SÖYLEŞTİ
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ MENEMEN'DE DUALARLA ANILDI
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ MENEMEN'DE DUALARLA ANILDI
PEHLİVAN SONSUZA DEK UNUTMAYACAĞIZ
PEHLİVAN SONSUZA DEK UNUTMAYACAĞIZ
MERHUM BAŞKAN ŞAHİN DUALARLA ANILDI
MERHUM BAŞKAN ŞAHİN DUALARLA ANILDI
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın