Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
17 Şubat 2017 Cuma - 08:06

SON DÖNEMİN SİYASAL GELİŞMELERİ ÜZERİNE GEL-GİT DÜŞÜNCELERİM, NE YAPMALI?

Son dönemde güncel gelişmeleri takip ettiğim pek söylenemez. Televizyon programlarını nerede ise hiç izlemiyorum

SON DÖNEMİN SİYASAL GELİŞMELERİ ÜZERİNE GEL-GİT DÜŞÜNCELERİM, NE YAPMALI?

Son dönemde güncel gelişmeleri takip ettiğim pek söylenemez. Televizyon programlarını nerede ise hiç izlemiyorum. O sebeple olan bitenin bir kısmından haberdar olmayabilirim. Gündemi çok iyi takip edemiyor da olabilirim. Belki de o sebeple kalkıp 1000 yıl öncelerine gidip oralardan toparlıyorum düşüncelerimi :) Siz bana bakmayın bunlar benim gel-git düşüncelerim. Ama artık bu yazıyı toparlamam gerekiyor bunun da farkındayım.

Geçen haftalardaki yazılardan özetle son 1000 yılda Müslümanlığın rüzgarını da arkasına alan Türkler ile Hıristiyan batı arasında siyasal ve ekonomik bir savaşın sürdüğünü söyleyebiliriz.  Üzülerek söylemem gerekli ki bunda başarılı olduğumuz hiç mi hiç söylenemez. Biz son beş- altı yüzyılı hiç de iyi geçirmedik. Bilimde, sanayide, eğitimde hiçbir gelişme sağlayamadık. Yirminci yüzyıl boyunca Türk dünyasını temsil eden tek devlet olan Türkiye Cumhuriyeti maalesef emperyalist güçlerce içeriden fethedilmiştir. Dünyanın güç odakları karşısında elimiz kolumuz uzun zamandır bağlıdır. Artık sağır sultan bile bilmektedir ki Türkiye´nin bir şekilde yeni parçalara bölünmeye çalışılması onların bizi son imha planıdır. Bunu sağlamak için yaptıkları hamleleri tutmadıkça, yeni, yepyeni saldırılar yaşamaktayız. Bu saldırılar kah bir darbe teşebbüsü, kah ekonomik, kah siber saldırılar olarak gerçekleşmektedir.  Ülkemiz büyük tehdit altındadır.

İşte tam bu aşamada önümüze ?başkanlık? referandumu geldi.

Ben mesleğimi uygularken de, kişisel yaşamımda da hep olasılıklar listesi yaparım. Şimdi size yine bir olasılıklar listesi yapacağım. Amacım bir görüşü öne çıkartmak değildir. Aşağıdaki sıralama da rastlantısaldır. Aslında hangi olasılığın gerçekleşecek olduğunu benim de pek bildiğim söylenemez. Bu fikirler kimseden edinilmiş fikirler olmayıp benim özgün düşüncelerimdir. Bana göre başkanlık sistemi bize neler getirebilir?:

  1. Son 1-2 yıldır emperyalist dünyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı istemediği, onu ne pahasına olursa olsun diz çöktürmek veya yıkmak istediği apaçık görülüyor. Bunun sebebinin ona yeterince söz geçiremiyor olmaları olduğunu düşünüyorum. Kendi aklımın erdiği zaman dilimini şöyle bir taradığımda Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar emperyalizme kafa tutmuş bir liderimizin hiç olmadığını zannediyorum, düşünüyorum. Belki başkanlık sistemi Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın elini güçlendirecek ve onun devletimizin tam bağımsızlığı için büyük adımlar atmasını sağlayabilecektir. 
  2. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan zaten son 14 yılın mutlak hakimidir. Şu anda zaten ülkeyi başkanlık sistemi gibi yönetmektedir. Tüm güç elindedir. Neyi yapmak istemiş de yapamamıştır? Ülkede zaten ilan edilmemiş bir başkanlık sistemi kurulmuştur ve bunun önünde hiçbir engel yoktur. Bunun bir de anayasa değişikliği ile tescil edilmesine ne gerek vardır?
  3. Bu 14 yılın içinde Türkiye kimi alanlarda dev adımlar atmıştır. Ama bir yandan da kitlelerde büyük bir eğitimsizlik, büyük bir kültürsüzlük gözlenmektedir. İlerleme gibi gözüken bazı uygulamalar bizi emperyalizme daha bağımlı hale getirmektedir. Sağlık reformu bunlardan birisidir. İlerleme sadece ekonomik olamaz, topyekûn olmak zorundadır. Olmadığı durumda çöküş çok ani ve hızlı gelişebilir.
  4. Acaba emperyalist dünya tek adama dayalı bir Türkiye´yi daha kolay yönetebileceğini, o tek adamı ele geçirdiği durumda asıl hedefi olan Büyük Ortadoğu Projesini daha kolay tamamlayabileceğini düşünüyor olmasın? Sakın emperyalist güçler başkanlık sistemi geldiğinde ?BOP eş başkanı ? gibi yemlerle ağzına bir parmak bal süreceği bir tek adamı kolayca ikna edeceğini, bu tek adamın mutlak hakimiyetindeki Türkiye´yi daha kolay böleceğini düşünüyor olmasın? Veya bir kesimin tek adama yönelik nefretini kolayca körükleyip toplumu cephelere bölüp iç savaşı daha kolay çıkartabileceklerini de düşünüyor olmasınlar? Tarihimiz aslında kötü niyetli olmayan liderlerimizin daha iyi olacağı düşüncesi ile sokuldukları yanılgılar ile doludur. Bu yanılgıların çoğunun arkasında dış güçler ve onların yerli işbirlikçileri vardır.

Ben bütün bir olasılıklardan hangisinin gerçekçi olduğuna yönelik hiçbir öngörünün sahibi değilim.  Bilmiyorum, hiç bilemiyorum. O sebeple siz bana bakmayın. Siz neyi uygun görüyorsanız onu yapın.

Benim küçücük dünyamda kendimce bir görüşüm ve bir sebebim var. Ben devlet içindeki bazı devlet memurlarının işbirliği içinde bana haksızlıklar, hukuksuzluklar yaptıklarından dolayı çok kayıplara uğradım ve çok acılar çektim. Bu süre içinde devleti yönetenler benim haklarımı korumaya çalışmadılar. Cumhurbaşkanı´na, Başbakan´a yazdım kimse sesimi duymadı. Ne zaman ki tehdit kendilerine ulaştı ancak o zaman uyandılar ve en azından bir çete ile savaşa başladılar. Ben, devleti yönetenlerin tehdit kendilerine ulaşmadan, küçücük, önemsiz, yandaş olmayan bir vatandaşa yani bana yapılan haksızlıkları, hukuksuzlukları engellemelerini ve bana bu haksızlıkları hukuksuzlukları yapan kişileri cezalandırmalarını beklerdim. Bu onların asli göreviydi. O sebeple ben bir oy vereceğim ama ne diyeceğimi size söyleyemiyorum. Çünkü geçen gün ?hayır? diyenlerin darbecilerle, PKK ile işbirliği yapmış sayılacaklarını duydum radyodan. Darbecilere destek vermediğim apaçık ortada olmasına rağmen yine de korkmadım desem yalan olur. Ben ülkemizde her görüşe saygı duyulduğu, tek tip düşünmenin bir zorunluluk olmadığı, karşı görüş sahibi veya muhalif olmanın da bir hak olduğu bir demokrasi istiyorum. Bunun için oy kullanacağım. Oyumun rengini de kendime saklayacağım. Umarım ülkemiz için en hayırlısı olur.   

Dr. Suphi Toprak

www.suphitoprak.com.tr

 
YÖREMİZDE FARKLI
 
20 YAŞ( AKIL) DİŞLERİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YÖREMİZDE FARKLI
YÖREMİZDE FARKLI
TRAFİK TERÖRÜ CAN  ALMAYA DEVAM EDİYOR
TRAFİK TERÖRÜ CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR
Avrupa´nın en kirli 10 şehrinden sekizi Türkiye´de
Avrupa´nın en kirli 10 şehrinden sekizi Türkiye´de
Türkiye´de nüfusu en yüksek ilçe Çankaya oldu
Türkiye´de nüfusu en yüksek ilçe Çankaya oldu
?Bisikletle otobüs yolculuğu? başladı
?Bisikletle otobüs yolculuğu? başladı
İzmir´de trafiğe kayıtlı araç sayısı 1 milyon 276 bin 347oldu
İzmir´de trafiğe kayıtlı araç sayısı 1 milyon 276 bin 347oldu
Mekanlar ve İnsanlar (Melek Balseven-S.Derya Bosut)
Mekanlar ve İnsanlar (Melek Balseven-S.Derya Bosut)
Türkelli Arena´da Kıran Kırana Mücadele?
Türkelli Arena´da Kıran Kırana Mücadele?
?Taş Ocağı İSTEMİYORUZ?
?Taş Ocağı İSTEMİYORUZ?
MENEMEN´İN MUHTARLARI DERNEKLEŞTİ
MENEMEN´İN MUHTARLARI DERNEKLEŞTİ
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın