![]() |
Beraber 32. haftamıza girerken mönümüzü deneyen herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun. SOĞAN ÇORBASI MALZEMELER -1 adet kuru soğan -1 çorba kaşığı tereyağı -1,5 çorba kaşığı un -4-5 su bardağı tavuksuyu -Karabiber -Tuz YAPILIŞI -Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkaları elde etme için ince ince kesin. -1 kaşık tereyağı tencerede eritin, soğanları kavurun. -Hafif pembeleşince unu ekleyin. Beraber kavurmaya devam edin, kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun. -Un ile beraber soğanı 2 dk kadar kavurun. -Sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin. Ateşinizi kısın, sürekli karıştırarak 5 dk kadar pişirin. -Karabiber ve tuzunu ayarlayın. -Kroton ekmekle, sıcak servis yapın. TAVUKLU VOLOVAN MALZEMELER -1 adet yumurta sarısı -1 adet küp doğranmış kuru soğan -1-2 dal kıyılmış rezene -200 gram kuşbaşı doğranmış tavuk -3-4 adet doğranmış mantar -2 adet kıyılmış çili biber -4 diş ezilmiş sarımsak -1 çay bardağı zeytinyağı -1 çay bardağı krema -Muskat cevizi rendesi -2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi YAPILIŞI -Milföy yapraklarından kalıp yardımı ile 4 adet yuvarlak hamur çıkarın. -2 adet milföyün de ortasından 2 küçük halka çıkarın. -Milföyleri fırın tepsisine dizin, üzerine de yumurta sarısını sürüp fırınlayın. - Tavaya zeytinyağını döküp ocağın altını yakın. Sırasıyla soğan, sarımsak, mantar, tavuk, rezene, çili biberini soteleyin. -Ardından krema, muskat cevizi rendesi, portakal kabuğu rendesi ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuklu kremalı sosun yarısını servis tabağına alın. -Üzerine milföyleri yerleştirin ve sosun geri kalanını da milföyün üzerine döküp kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin. PEYNİRLİ BROWNİ MALZEMELER -115 gr bitter çikolata HAZIRLANIŞI - Çikolata, tereyağı ve kremayı cam bir kabın içine koyup benmari eritin. SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]
-85 gr tereyağı
-2 yemek kaşığı krema
-2/3 su bardağı şeker
-2 yumurta
-2/3 su bardağı elenmiş un
-1/2 paket vanilya
-1 tutam tuz.
-200 gr. labne peyniri
-1 yumurtanın sarısı
-3-4 çorba kaşığı toz şeker
- Toz şekeri çikolatalı karışıma koyup karıştırın
- Teker teker yumurtaları kırıp karıştırın.
- Ayrı bir yerde unu, vanilyayı eleyip karıştırın ve içine tuz koyup karıştırın.
- çikolatalı karışıma toz malzemeleri ekleyin.
- Yağlı kağıt serili orta boy fırın tepsisine karışımı dökün, ben normal kek için kullandığım tepsiyi kullandım.
- Üzeri için labne peyniri, yumurta sarısını ve toz şekeri pürüzsüz hale gelene kadar çırpın
- Çikolatalı karışımın üstüne dökün. Bıçakla alttakini üstüne çıkartmak suretiyle desen yapın, 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
- Fırından çıktığında ortası bıngıl bıngıl olabilir ama çıkınca soğuyunca kendine gelir iyice soğuyana kadar kesmeyin.