![]() |
HAŞHAŞLI ÇÖREK MALZEMELER 7 su bardağı un Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker, 3,5 su bardağı su 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ezilmiş haşhaş Yarım su bardağı sıvı yağ ÜZERİ İÇİN 1 adet yumurta YAPILIŞI -Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim.Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım. Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim. -Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölüp hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayıyoruz. Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirip oluşan 4 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde diziyoruz. -Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesiyoruz. 20dk kadar tepsi mayasının gelmesini bekletip üzerine yumurta sarısı sürerek 180-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI MALZEMELER -300 gr kadayıf -6 yemek kaşığı toz şeker -5 yemek kaşığı tereyağı -1,5 su bardağı fındık kırığı MUHALLEBİSİ İÇİN -1 kg süt -4 yemek kaşığı un -2 yemek kaşığı mısır nişastası -2 kahve fincanı toz şeker -1 yumurta -1 vanilya -1 paket süt kreması (süper marketlerde satılan) YAPILIŞI -Kadayıfı 1-2 saat derin dondurucuda bekletelim dondurucuya koyduğumuz kadayıfları kırarak tencereye koyalım tereyağını ve toz şekeri ilave edip, orta ateşte karıştırarak kavuralım kadayıflar pembeleşmeye başlayınca fındık kırıklarını ilave edip,karıştıralım ve soğumaya bırakalım. -Muhallebisi için; krema hariç tüm malzemeyi tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak pişirip, soğumaya bırakalım soğuduktan sonra içine kremayı ilave edelim ve blender ile karıştıralım. -Büyük bir dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını döküp, yayalım kadayıfın üzerine muhallebiyi döküp yayalım ve kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serelim. -Tatlımızı 2 – 3 saat buzdolabında bekletip soğumaya bırakalım soğuduktan sonra dilimleyip servis edebiliriz. TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BOHÇA BÖREK MALZEMELER -6 yufka -Taze soğan İÇ HARÇ - 1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti -1 kavanoz garnitür -Tuz, karabiber - 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı -1 çay bardağı sıvıyağ -Yarım su bardağı su ÜZERİ İÇİN -1 yumurta sarısı -1 çay bardağı zeytin yağı YAPILIŞI -Bütün iç malzemeleri küçük küçük küp halinde yağ içerisinde tavada soteliyoruz en son baharatları da ekleyip bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. -1 yufkayı düz bir zeminde su ve yağlar ile ıslatıyoruz ardından 2. yufkayı da ekleyip yemek tabağın çevresinde kesiyoruz. -Kestiğimiz çerçevenin tam ortasına iç harcımızı ekleyip bohça haline getiriyoruz ve taze soğan sapları ile bağlıyoruz. -Yufkalarımızın zeytin yağı ve yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]