S`eline Sağlık
Selin Koncagül Kupsar

 Yaza az kala kışın alınan kiloları vermek için tamda şimdi başladı diyet zamanları, herkeste bir spora yazılma, light ürünleri tüketme çılgınlığı. İşte tamda buna uygun bir mönümüz var bu hafta. Deneyen herkese afiyet olsun, herkes yaza kadar istediği kilolara ulaşsın.

 

DİYET BROKOLİ ÇORBASI

MALZEMELER

-Orta boy brokoli yada 1 paket brokoli

- Arzunuz kadar tuz

-Su

 YAPILIŞI

- Brokoliyi temizliyoruz, küçük küçük parçalara ayırıp tencereye alıyoruz. Üzerini geçene kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.

- Brokolileri tamamen yumuşayana ve eriyene kadar pişiriyoruz.

- Pişen brokolileri suyuyla beraber rondoya alıyoruz ve pürüzsüz kıvam alana kadar çekiyoruz.

- Bu aşamada çorbamız püre kıvamına gelmiş, koyulaşmış olacak. Püremizi tekrar tencereye alalım. Tuzumuzu ekleyelim.

- Tencereyi ocağa koyup altını açalım. Kıvamını ne kadar koyu seviyorsanız ona göre çorbayı karıştırarak su ilavesi yapalım.

- Çorbamızın kıvamını da ayarladıktan sonra bir taşım daha kaynatıp altını kapatalım.

- 5 dakika demlendikten sonra çorbamız servise hazır.

 

 

 

TAVUK IZGARA

MALZEMELER

   -150 gr GÜLEÇ PİLİÇ tavuk göğüs eti
   - 1 adet kırmızı soğan
   - 1 adet yeşil biber
   - 1 adet kırmızı biber
   -  1 yemek kaşığı zeytinyağı
   - Karabiber
   - Tuz
   - 2 diş sarımsak

YAPILIŞI
-Sarımsakları havanda dövüp bir kabın içine alın.

-Üzerine zeytinyağını, tuz ve karabiberler birlikte ekleyip karıştırın.
-Tavuk göğüs etlerini bir süre karışımın içerisinde bekletin.

- Isıtıp, yağladığınız ızgaranın üzerinde hazırladığınız tavuk göğüs etlerini koyup kızartın ve servis tabağına alın.
 -Kırmızı ve yeşil biberleri doğrayın. 

 -Soğanı da halka şeklinde doğrayın. 
- Biberleri ve soğanları ızgara üzerinde pişirip tavuk göğüslerinin yanına koyun. 

  -Sevdiğiniz sebzeleri de ızgarada közleyip hepsini bir servis edin.

 

 

FIRINDA VİŞNELİ ELMA TATLISI

MALZEMELER

    

    -  3-4 orta boy ekşi elma

    - 1 kahve fincanı toz şeker

   - 1 çay bardağı çekirdeği ayıklanmış vişne

   -1-2 çubuk tarçın

   -Ceviz

  -İstenirse kaymak ya da süzme yoğurt

YAPILIŞI

-Elmaların kabukları soyulup ikiye bölünüp çekirdekleri ayıklanır.

- Bir fırın torbasına konup üzerine yarım fincan şeker, tarçın çubukları ve vişneler eklenir.

-120-130 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.

-Soğuduktan sonra üzerine arzu edilirse kaymak, süzme yoğurt veya ceviz eklenerek servis edilir.

 

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]



Sayfa Adresi: http://www.menemeninsesi.com.tr/yazar/S`eline-Saglik/193