![]() |
KÖPEK SANDWICH MALZEMELER -1 ekmek hamuru (fırından temin edebilirsiniz) -Siyah zeytin -Zeytinyağı İÇ MALZEMESİ -Marul -Kaşar peyniri -Domates -Salatalık -1/2 haşlanmış GÜLEÇ TAVUK göğsü YAPILIŞI -Fırından temin ettiğimiz ekmek hamurumuzu bir avuç olacak şekilde elimizde yuvarlak hale getiriyoruz tam bir yuvarlak oluşturduktan sonra kulaklarını oluşturmak için bıçakla iki yanına kesikler atıyoruz. -Siyah zeytinlerimizden gözler ve ağız için 3 parça yuvarlak kesiyoruz hamurumuzun üzerine eşit olarak yapıştırıyoruz ekmeklerimizi 180 derece alt ve üst şeklinde 20 dakika fırınımızda pişiriyoruz. -Fırından çıkan ekmeklerimizi dinlenmesi için biraz beklettikten sonra içini istediğimiz şekilde iç malzemeler ile doldurabiliriz. BAYKUŞ KURABİYE MALZEMELER -1 paket oda sıcaklığında tereyağı (250 gr) -4 su bardağı nişasta -1 su bardağı pudra şekeri -1 adet yumurta -1 paket kabartma tozu -1 paket vanilya -Aldığı kadar un ÜZERİ İÇİN -Damla çikolata -Badem YAPILIŞI -Bir kaba tereyağı ve yumurtayı koyup iyice karıştıralım üzerine nişastayı, pudra şekerini ve vanilyayı koyup iyice harmanlayalım. -Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayıp elimizle bastırarak ya da kalıp ile büyük daireler hazırlayalım sonra hamurdan küçük dairelerde hazırlayalım. -Baykuşun gözlerini yapmak için, hazırladığımız büyük dairelerin üzerine küçük daireleri yerleştirelim küçük dairelerin yapışması için, bir yüzüne fırça ile yumurta akı sürüp yapıştıralım. -Baykuşun göz bebeğini yapmak için, küçük dairelerin ortasına hafif bastırarak damla çikolataları yerleştirelim daha sonra baykuşun burnunu yapmak için, bademi hafif elimizle bastırarak hamurun üzerine yerleştirelim. Son olarak hamurun sağ ve sol alt köşesini çatal ucu ile bastıralım baykuş kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 175° hafif pembeleşene kadar pişirip servis yapalım. KURABİYE CANAVARLI CUPCAKE MALZEMELER -2 adet yumurta - 1 su bardağı şeker - 1 su bardağı süt - 1 su bardağı sıvıyağ - 1 paket kabartma tozu -3 yemek kaşığı kakao -1 paket vanilya -2 su bardağı un ÜZERİ İÇİN - 3 paket krem şanti -3 çay bardağı süt -Mavi renk gıda boyası - Damla çikolata -1 paket fındıklı bisküvi YAPILIŞI -Öncelikle un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kaba eledikten sonra bir kenara alıyoruz daha sonra yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. - Karıştırdığımız un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da içine ekleyerek çırpıyoruz hamuru kek kalıplarına paylaştırıp 170 °C ayarlı fırında pişiriyoruz. - Kekleri pişirdikten sonra soğutun ve kremşantileri 3 çay bardağı sütle çırpıyoruz gözleri için biraz ayırıp kalan kremayı mavi gıda rengi ile renklendiriyoruz. İnce uçlu krema torbası ile keklerin üzerini dolduruyoruz. -Gözleri için ayırdığınız beyaz krema ile göz yapıp ortalarına damla çikolata batırıyoruz. - Bisküvileri de ortadan ikiye bölün ve ağız olarak yerleştiriyoruz.