![]() |
TAVUK SARMA MALZEMELER -2 adet GÜLEÇ PİLİÇ göğüs -4 ince diyet beyaz peynir -4 dilim dana jambon SOSU İÇİN -7 yemek kaşığı yoğurt -Tuz, karabiber -Kekik -2 diş sarımsak YAPILIŞI -Kasaptan tavuk göğüslerini alırken incelttirin. -Tavuk göğsünü tezgaha yayın. Ortasına jambon ve ince dilimlediğiniz peyniri yerleştirerek sarın. Kürdan takarak açılmasını engelleyin. -Tüm tavukları sarın ve sardığınız tavukları fırın kabına alın. -Yoğurdun içine 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek iyice çırpın. Hazırladığınız sosu tavukların üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. -İster bütün isterseniz de dilimleyerek servis yapın. DOMATESLİ PİLAV MALZEMELER -2 su bardağı pirinç -Üzerine kaynamış su -3 orta boy domates(rendelenmiş) -1 tatlı kaşığı toz şeker -1 dolu çay kaşığı tuz -1 çay kaşığı karabiber -2 yemek kaşığı zeytinyağı -2 yemek kaşığı tereyağı -1,5 su bardağı kaynamış su -Dereotu YAPILIŞI -Pirinçlerin üzerine sıcak su koyarak 15-20 dakika bekletin. -Domatesleri rendeleyin. Yapışmaz tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında, domatesleri şeker ile bir taşım pişirin. -Diğer bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını koyun ve eritin. -Suyu süzülmüş pirinçlere tuz ekleyin. Pirinçlerin ortası şeffaf olana kadar kavurun. -Üstüne karabiber ve domates rendesini ekleyin. En son 1,5 bardak sıcak suyu da ilave edip karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. -Pirinçlerin göz göz olması gerekiyor. Altını kapatıp üstüne havlu kağıt koyarak ağzı kapalı şekilde 5 dakika dinlendirin. -Arzuya göre üzerine dereotu serperek servis edin. ELMA TATLISI MALZEMELER -4 ekşi elma -1 tatlı kaşığı tarçın -1 çorba kaşığı şeker -2 çorba kaşığı su Üstü için: -100 gr margarin -1 su bardağından 1 parmak eksik şeker -200 gr un -1 paket vanilya YAPILIŞI -Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra, yaprak gibi doğrayın. -Tarçın, şeker ve suyu karıştırıp iyice elmalara bulayın. -Tepsinin dibine döşeyin. -Margarin veya tereyağını eritmeden katı halde ufak ufak doğrayın. -Şeker, un ve vanilyayı çatalla ezerek iyice karıştırın sonunda bu karışım irmik görüntüsünde olacak bunu da elmaların üstüne döşeyin. -180 derece fırında 25-30 dakika üstü kızarana kadar pişirin. -Çıkardıktan sonra istediğiniz gibi dilimleyerek, spatula yardımıyla tabaklara servis edin. -İsterseniz hazır krema, kremşanti veya dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz. SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]