![]() |
ANANEDEN Çİ BÖREK MALZEMELER -3 bardak un İÇ HARÇ KIZARTMAK İÇİN YAPILIŞI -Geniş bir kapta unu, tuzu, sirkeyi, kullanıyorsanız sıvı yağı su ilave ederek kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun. Sonra 15-20 dakika üstüne nemli bez örterek dinlenmeye bırakın. -Kıymaya tuz ve karabiber ekleyin. Soğanı rendeleyerek veya çok ince kıyarak içine ilave edin. Suyla yumuşak bir kıvam elde edin. -Dinlenen hamurdan bezeler yapın bezeleri ufak tabak büyüklüğünde açın. -Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyun, yayın hamurları yarım ay şeklinde kapatın. -Kenarını iyice kapatın ki iç harç dışarı taşmasın. -Börekleri çok bekletmeden kızartırsanız daha iyi sonuç alırsınız iç harç böreklerinizi sulandırmadığı için. -Kızartma tencerenizde bol sıvıyağı kızdırın iyice kızınca börekleri sıcak olarak servis edin. MALZEMELER -1 tatlı kaşığı yaş maya -Yarım çay bardağı sıvı yağı -1 tatlı kaşığı tuz -1 tatlı kaşığı toz şeker -4 su bardağı un -Aldığı kadar ılık su -450 gr çekilmiş haşhaş -2 su bardağı sıvı yağı ÜZERİ İÇİN -2 adet yumurtanın sarısı YAPILIŞI -Bir kaba yaş mayayı ve şekeri koyalım, üzerine ılık suyu koyalım, ılık suda mayayı eritelim maya şeker ve su yardımı ile kabardıktan sonra içine tuzu koyalım ve iyice karıştıralım. -Unu ilave edelim ve üzerine yavaş yavaş ılık suyu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. -Hamurun üzerini nemli temiz bir bezle kenara alıp en az 30 dakika dinlendirelim. -Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayıralım bezeleri oklava ile ortaca büyüklükte açalım. -İçi için; bir kaba çekilmiş haşhaşı, sıvı yağı koyalım ve karıştıralım açtığımız hamurların üzerine haşhaşlı karışımdan sürelim ve üst üste yerleştirelim ve kare şeklinde keselim. -Sonra kare kestiğimiz hamurları 2 parmak kalınlığında, şerit şeklinde keselim şeritlerin her iki ucu ters tarafa çevrilerek burulur ve tepsiye dizelim. -Hamurların üzerine yumurtanın sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 200° fırında 20 dakika pişirelim. -Dinlenen çöreklerimizi biraz soğuyunca servis edelim. ANNEDEN REVANİ TATLISI MALZEMELER -4 adet yumurta -1 su bardağı şeker -1/2 su bardağı sıvı yağ -1 su bardağı irmik -1 su bardağı yoğurt -2 su bardağı un -1 paket kabartma tozu -1 paket vanilya -Bir miktar rendelenmiş limon ŞERBETİ İÇİN -3 su bardağı şeker -3 su bardağı su -1/2 limon YAPILIŞI -İlk olarak şerbeti yapalım ki revani olurken o bir yandan soğusun, su ve şeker, kıvamı bir miktar yoğunlaşıncaya kadar kaynatılır ve limonun suyu ilave edilir ve şerbet soğumaya bırakılır. -Yumurtalar ve şeker, güzelce kabarana kadar çırpılır yoğurt ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir sonra irmik, kabartma tozu, vanilya, un ve limon kabuğu da eklenerek bir miktar daha çırpılır. -Şerbetini iyi çekene kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected] Ve son olarak ailecek herkese iyi bayramlar dileriz!
-1 yemek kaşığı sirke
-Tuz
-Aldığı kadar su
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-250 gr. GÜLEÇ PİLİÇ az yağlı kıyma
-Soğan
-Tuz – karabiber
4-5 yemek kaşığı su
Sıvıyağ
BABAANNEDEN HAŞHAŞLI ÇÖREK
İÇ HARÇ
-Dibi yağlanan tepsiye dökülen hamur önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir fırında çıkarılan revani, ılınıncaya kadar beklendikten sonra şerbeti verilir.