![]() |
Kışın iyiden iyiye kendini hissettirdiği şu zamanlar da, hafif hafif soğuklar da kendini göstermeye başlamışken, kendimizi korumak için çok daha fazla vitaminli gıda takviyelerine başlamamızın da zamanı gelmiş demektir. MALZEMELER 1 BROKOLİ 5 ÇORBA KAŞIĞI UN TEREYAĞI TAVUK SUYU / SEBZE SUYU YAPILIŞI - Brokoliyi 5-10 dakika kaynar su içerisinde kaynatıyoruz çok yumuşamadan rengini kaybetmeden ocaktan alıyoruz buzlu soğuk suyun içine atıp şokluyoruz bu işlemi yapmamızdaki temel sebep rengini kaybetmemesini sağlamak. - Tereyağını erittiğimiz tencere içerisine unu da ilave edip çiğ kokusu gidene kadar kavuruyoruz ardından haşlayıp şokladığımız brokolilerimizi de ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz. - En son sebze veya tavuk suyumuzu da ekleyip kaynaması için bekliyoruz. Brokolilerimiz dağılmaya başlayıp iyice kaynadıktan sonra blender yardımı ile çorbamızı pressliyoruz. LAZANYA MALZEMELER 500 GR GÜLEÇ PİLİÇ DANA KIYMA 1 HAVUÇ 2 SOĞAN 2 DOMATES 1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 500 GR KAŞAR PEYNİRİ SIVIYAĞ TUZ LAZANYA MAKARNA HAMURU BEŞAMEL SOS İÇİN 1 LT SÜT 10 ÇORBA KAŞIĞI UN 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER 100 GR TEREYAĞI YAPILIŞI -Sıvıyağımızı derin bir tava içerisine ekleyip rendelediğimiz soğan ve dana kıymayı kavurmaya başlıyoruz ardından havuç rendemizi de ekleyip iyice soteliyoruz. -Renkleri değişmeye başlayınca en son domates ve domates salçamızı da ekliyoruz. -Diğer bir kapta tereyağını eritip unu ekliyoruz kokusu gidene rengi altın sarısına dönene kadar karıştırıyoruz süt ve karabiberi de ekleyip beşamel sosumuzu yapıyoruz. -Bazıları lazanya hamurlarını kaynatmayı tercih etse de benim kullandığım makarna firmasında buna gerek kalmıyor (süper marketlerde mavi kutuları tercih edebilirsiniz.) Borcamınızı tereyağı ile iyice yağladıktan sonra ilk katmana beşamel sostan ilave ediyoruz üzerine aldığı kadar lazanya hamurumuzu ve onun üzerine kıymalı iç harcımızı ekliyoruz onun üzerine ise rende kaşar peynirimizden ekliyoruz bu işlemi 3 kat tekrarlıyoruz. -En son üzerine kaşarımızı gelecek şekilde yaptığımız lazanyamızı 180 derece fırında üzerindeki kaşarlar kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. AYVA TATLISI MALZEMELER 3 ADET AYVA YARIM ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER 1 ÇUBUK TARÇIN BİR AVUÇ KARANFİL (İSTEĞE BAĞLI) 1 SU BARDAĞI SU KARARMAMASI İÇİN YARIM LİMON 1 LT SU HAZIRLANIŞI - İlk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun. Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız. - Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin, ayvaların kararmaması için bu önemli. Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. - Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için beklettikten sonra servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirin. - Servis ederken ister kaymak, ister ceviz dilerseniz fındık kırığı tercih edebilirsiniz. SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]BROKOLİ ÇORBASI