![]() |
Yeni insanlar, yeni hayatlar her zaman eşittir yeni lezzetler. İş yerimize yeni işe başlayan Mersinli arkadaşımız geçen gün kendi yörelerine ait yemekleri yaptı da dayanamadık tabaklarımızı sıyırana kadar yedik ee o yapar da ben tarifleri toplamaz mıyım onca yemek arasında Mersin`e özgü 3 tarif seçtim hem en popülerleri, hem de en lezzetlileri. Deneyip yapan herkese afiyet olsun... BABAGANNUŞ SALATASI MALZEMELER 8 köz kırmızı biber 5 köz patlıcan YAPILIŞI: -Patlıcanları ve biberleri közlüyoruz. Kabuklarını soyuyoruz ve doğruyoruz. -Soğanı ve sarımsakları ince doğruyoruz. Maydanozu da doğruyoruz. Hepsini karıştırma kabına alıyoruz. -Üzerine limonunu sıkıyoruz. Zeytinyağı ve tuz döküyoruz. -Karıştırıyoruz ve servis ediyoruz. TANTUNİ MALZEMELER 1 kg kırmızı kuşbaşı et YAPILIŞI: -Öncelikle etimizi yıkayalım ve suyunu iyice süzdürelim. Nohut büyüklüğünde doğrayalım. KEREBİÇ TATLISI MALZEMELER 2 su bardağı zeytinyağı YAPILIŞI: -Un, zeytinyağı, su, pudra şekeri ve kabartma tozuyla hamur yoğrulur. -Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır ve ortası parmakla oyularak hazırlanan ceviz içi ve tarçınla kapatılır. - Üzeri ince desenlerle süslenerek fırın tepsisine koyulur. Pişen kerebiç çevresinde kaymakla servis edilir. SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]
1 soğan
5 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 limon
Zeytinyağı
Tuz
3 adet sivri yeşilbiber
1 bağ maydanoz
3 adet domates
2 çay kasığı tuz
2 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tenceremize yağı koyalım. Yeşil sivribiberi yıkayıp ince kıyalım ve tencereye koyalım.Etimizi ekleyelim kısık ateşte suyu çıkıp çekene kadar kavuralım.
-Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım domatesi de tencereye koyalım.
-Maydanozu yıkayıp yapraklarını çok ince doğrayalım maydanozu da üzerine koyarak iyice kavuralım baharatları ve tuzu ekleyelim.
-Kısık ateşte iyice suyunu çektirelim suyunu çekince sıcak şekilde servis yapalım.
-Dürüm yaparak servise hazırdır.
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 bardak su
1 kase ceviz içi
1 kase kaymak
Aldığı kadar un