![]() |
Yavaş yavaş yeme kültürümüz değişmeye başlamış yenilikler kapımızı çalarken annemizin o güzelim keklerinin yerini biraz daha değişik tatlar almaya başlamışken bu değişimin dışında kalmak pekte eğlenceli olmaz o zaman günlerimiz için, hafta sonu kaçamaklarımız için gelsin muffin`ler, cup cake`ler, tart`lar... Muffin`ler ve Cup Cake`ler çok karıştırılsa da, hamurları hemen hemen benzer olsa da temel ayrılma noktaları Cup Cake içi dolgu kremalı, Muffin ise Cup Cake`e göre daha büyük kaba hamurdan oluşur. YABAN MERSİNLİ MUFFİN MALZEMELER 1 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1/4 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz 1 su bardağı taze yada donmuş yaban mersini YAPILIŞI -Yumurta ve şekeri şeker iyice eriyene kadar çırpıyoruz ardından kek hamurumuzun içerisine yoğurt ve sıvı yağımızı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. -Hamurumuza un, kabartma tozu ve tuzumuzu da ilave edip en son yaban mersinlerini ekliyoruz. -Hamurumuzu sürahiye boşaltıp tekli kalıplarımıza döküyoruz. -180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımız da üstleri çatlayana kadar pişmeye bırakıyoruz. ÇİKOLATALI CUP CAKE YAPILIŞI 3 adet yumurta 1 bardak toz şeker Yarım bardak sıvı yağ 1 bardak süt 1 paket kabartma tozu 2-3 kaşık kakao ve ya rende çikolata 2,5 bardak un KREMASI İÇİN 1 paket krem şanti 5 kaşık rende çikolata ÜZERİ İÇİN Arjantin şekeri, granür şeker, fındık kırığı, damla çikolata... YAPILIŞI -Yumurta ve şekerimi karıştırıyoruz ardından sıvı yağ ve sütümüzü de harcımıza ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. -En son harcımıza kabartma tozu, un ve kakao yahut damla çikolatamızı ekliyoruz, iyice çırptığımız kek hamurumuzu sürahi yardımı ile tekli kalıplarımıza döküyoruz. -180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımızda pişirmeye bırakıyoruz. -Kekimiz fırında olurken diğer yandan çikolatalı krem şantimizi yapmaya başlıyoruz. -Krem şantimizi arkasında yazan tarife göre yapıp içine çikolatalarımızı ekleyip şantimizin içerisinde çikolatalar eriyene kadar çırpıyoruz ardından buz dolabına koyup donması için bekletiyoruz. -Fırından çıkarttığımız keklerimiz soğuyunca krem şanti sıkma torbası yardımı ile içerinden başlayarak dışarıya doğru kremamızı sıkıyoruz. -Üzerini arjantin şekeri, granür şeker, fındık kırığı, damla çikolata veya isteğimize bağlı herhangi bir dekoratif ürün ile süsleyebiliriz. MEYVELİ TART MALZEMELER 125 gr margarin (oda sıcaklığında) 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı yoğurt 4 yemek kaşığı soğuk su 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu KREMASI İÇİN 2 su bardağı süt 1,5 yemek kaşığı nişasta 1,5 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı toz şeker ÜZERİ İÇİN 1 kase çilek 1 kase muz 1 kase kivi Tart Jölesi veya suda eritilmiş yaprak jelatin YAPILIŞI -Bir kaba malzemenin hepsini koyalım ve iyice yoğuralım hazırladığımız hamuru 15 dakika buzdolabında bekletelim. -Tart kalıbını yağlayalım biraz unluyalım hamuru elimizle bastırarak tart kalıbına yerleştirelim tart hamurunun kabarmaması için çatal yardımı ile hamurumuzda delikler açalım. -Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, daha sonra kalıptan çıkaralım. -Kreması için; tencereye malzemenin tamamını koyalım ve orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirip, soğumaya bırakalım. -Tartın üzerine hazırladığımız kremayı dökelim ve yayalım. -Kremanın üzerine dilimlediğimiz meyveleri dizelim. -Tart jölesini arkasındaki tarife göre hazırlayalım tart jölesi biraz soğuduktan sonra devamlı tartın orta kısmına dökerek yayılmasını sağlayalım. Meyveli tartımızı biraz dinlendirdikten sonra servis yapalım. soru ve görüşleriniz için: [email protected]