![]() |
Karnabahar ve ıspanağın çıkması ile beraber enfes kış mönülerinin de çeşitleri gelmiş durumda. Karnabahardan salatalar, kıymalı yemekler, kızartmalar yaparken, ıspanaktan pideler, salatalar, zeytinyağlı yemekler, börekler iki sebzeden de çeşit çeşit reçeteler, tarifler. BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR MALZEMELER -1 orta boy karnabahar -1 su bardağı rendelenmiş kaşar -Tuz -Susam BEŞAMEL SOS İÇİN -1 lt süt -5 çorba kaşığı margarin -8 çorba kaşığı un -Muskat rendesi YAPILIŞI -Orta boy karnabaharımızı temizledikten sonra tencerenin içerisine sadece su ile haşlanması için bırakıyoruz. Ortalama 15-20 dakika haşlandıktan sonra suyundan çıkartıyoruz kuruması için bir kaba alıyoruz. -Beşamel sosumuzu da hazırladıktan sonra borcamın içerisine alıyoruz karnabaharlarımızı ve üzerine beşamel sosumuzu ekleyip onun üzerine rende kaşarlarımızı ekleyip fırına bırakıyoruz. -Alt üst kaşarlar kızarana kadar fırında bırakıyoruz. -Çıkartınca üzerine susam serpip sıcak sıcak serrvis ediyoruz. ISPANAK SALATASI MALZEMELER -1 kg ıspanak -2 yeşil elma -Ceviz -Rende eski kaşar -Nar -Zeytinyağı -Limon -Tuz YAPILIŞI -Ispanaklarımızı temizleyip bol su ile yıkadıktan sonra aynı marul doğrar gibi doğruyoruz. -İçerisine küp küp yeşil elmalarımızı doğrayıp ıspanaklarımızın içerisine ilave ediyoruz. -Ceviz, rende eski kaşar ve narlarımızı da ekledikten sonra zeytinyağı, limonla servis ediyoruz. YALANCI KEŞKÜL MALZEMELER -1 lt süt -1,5 su bardağı toz şeker -3 çorba kaşığı nişasta -Yarım su bardağı hindistan cevizi -1 yumurta sarısı -Toz fındık YAPILIŞI -1 litre sütten bir bardak alarak ayrılır ve kalan süt tencereye konuyoruz sütün içerisine toz şeker, hindistan cevizi ve toz fındık eklenir ve karıştırılarak pişirilir. -Diğer tarafta ayırılan sütün içine nişasta ve yumurta sarısı ekleyip çırpıyoruz. -Çırpılan karışım kaynamakta olan süte eklenir ve kıvamını sağlıyoruz. -Daha sonra kaselere dökülüp üzerine fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis ediyoruz. SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]