Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
27 Temmuz 2015 Pazartesi - 08:00

FOÇA SLOW FOOD YUNANİSTAN'DA

Uluslararası Slow Food Hareketinin üyeleri, 25 Temmuz 2015 tarihinde Yunanistan'ın Patmos Adası'nda bir araya geldi. Türkiye`nin ilk ve tek Yeryüzü Pazarı etiket¬li Foça Zeytindalı Grubu Foça'yı temsilen Patmos'da Foça Belediyesinin de deste

 FOÇA SLOW FOOD YUNANİSTAN DA

Uluslararası Slow Food Hareketinin üyeleri, 25 Temmuz 2015 tarihinde Yunanistan'ın Patmos Adası'nda bir araya geldi. Türkiye`nin ilk ve tek Yeryüzü Pazarı etiket¬li Foça Zeytindalı Grubu Foça'yı temsilen Patmos'da Foça Belediyesinin de destekleriyle stand açıp tanıtım yaptı.
Yunanistan'ın 3 bin nüfuslu Patmos Adası; Aegean Slow Food Festival (Ege Slow Food Festivali) kapsamında, iki ülkenin ‘İyi, Temiz ve Adil' gıda savunucularının çeşitli etkinliklerine ev sahipliği yaptı.
Festivalde, yerel ürünlerle birlikte kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerin, özellikle Foça'ya özgün olan Çekme Makarna'nın tanıtım ve tadımı yapılırken, festival kapsamında Slow Food felsefesin tartışıldığı oturumlar da gerçekleştirildi.
Festivalde Foça Zeytindalı`nı Gül Girişmen temsil ederken, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'da eşlik etti.
Geleneksel ürün pazarının kurulması ile başlayan festivalde, Foça Yeryüzü Pazarı standında; Karabaş otu, dağ keki¬ği, Foça tarhanası, pekmez, nar ekşisi, elma sirke¬si, papatya, susam, bal gibi ürünler sergilendi.
Türkiye`nin ilk ve tek Yeryüzü Pazarı etiket¬li Foça Zeytindalı Grubunun Lideri Gül Girişmen, iki kıyıyı yerel ve geleneksel lezzetlerle birleştire¬cek festivalin, programa dahil grupların yanı sıra Foça, Bodrum ve Türkiye`nin değişik bölgelerin¬den gelecek ziyaretçilerle şenlik havasında geçtiğini belirtti.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise yaptığı açıklamada, Slow Food Hareketi'nin, Dünya'da desteklenmesi gereken önemli bir oluşum olduğunu söyleyerek, Foça Yeryüzü Pazarı, Uluslararası Slow Food Örgütü, Earth Market (Yeryüzü Pazarı) ağının, Türkiye'deki tek temsilcisidir. Foça'ya olumlu katkılar sağlayan Slow Food Foça Zeytindalı'na desteklerimiz devam edecek. Foça'mızda Slow Food Hareketi'ne hayat verenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Slow Food Foça Zeytindalı (Foça Yeryüzü Pazarı)
Foça Yeryüzü Pazarı, Uluslararası Slow Food Örgütü, Earth Market (Yeryüzü Pazarı) ağının, Türkiye'deki tek temsilcisi. Foça Yeryüzü Pazarı, 23-27 Ekim tarihlerinde, İtalya`nın Torino kentinde düzenlenen Salone del Gusto çerçevesinde düzenlenen Yeryüzü Pazarları Yarışması'nda 39 pazar içerisinden birinci seçilmişti. Slow Food Foça Zeytindalı Birliği tarafından oluşturulan Foça Yeryüzü Pazarı'nın seçilme nedeni olarak; pazarın öncelikle kadın üreticilerin yoğun olduğu bir pazar olması, küçük ölçekli bir uygulama olmasından ötürü kolay uygulanabilir bir model oluşturması ve doğal tarımın ve atalık tohumların öne çıkarılması olarak açıklanmıştı. Salone del Gusto'nun bu yılki ana temasını, dünyada kaybolmaya yüz tutmuş ancak yeniden yaygınlaştırılmasına çalışılan Nuh'un Ambarı (Ark Of Taste) listesine girmiş ürünler ve bunlarla yapılan yemekler ile her ailenin satış yapabilmeleri esasına dayanan Aile Tarımı konusu oluşturmuştu.
Haber Merkezi

 
Ödemiş`te karpuz fiyatı dibe vurdu
 
KEÇİLER, TOKİ VE ÇOCUK PARKI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Foça`da Basın Bayramı Kutlaması
Foça`da Basın Bayramı Kutlaması
Yabancı Uzmanlardan Sol Sahil'e büyük ilgi
Yabancı Uzmanlardan Sol Sahil'e büyük ilgi
 ADD Menemen'den basın açıklaması;  Varoluşumuz ve Lozan”
ADD Menemen'den basın açıklaması; Varoluşumuz ve Lozan”
Ormancılar yangınlara karşı hazır kıta
Ormancılar yangınlara karşı hazır kıta
5 Ülkeden 40 Uzman Menemen'de
5 Ülkeden 40 Uzman Menemen'de
50 Bin Kişiye İftar
50 Bin Kişiye İftar
Menemenspor 70 Yaşına Bastı
Menemenspor 70 Yaşına Bastı
 Menemen'in gıdası denetimde
Menemen'in gıdası denetimde
Kaymakam veda etti
Kaymakam veda etti
Gaziler Başkan'ın yanında
Gaziler Başkan'ın yanında
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın