Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
17 Eylül 2015 Perşembe - 08:00

Aliağa´nın Tanıtımında Kullanılacak

İzmir´in Aliağa İlçesi´nde bulunan 3 bin yıllık Kyme Antik Kenti´ne ait ?Koşan Atlet Heykeli´ biblo haline getirilerek, hediyelik eşya reyonlarında yerini alacak.

Aliağa´nın Tanıtımında Kullanılacak

 

Tarih Sevdalıları İçin?

Kyme Antik Kenti´ni daha geniş çevrelere tanıtmak amacıyla, antik kente ait her türlü argüman ve objeden yararlanan Aliağa Belediyesi, Kyme´yi sembolize eden ?Koşan Atlet Heykeli´ni tarih sevdalıları için özel olarak tasarlatacak.

Özel Ödül Figürü 

Yaklaşık 2 yıldır Aliağa´ya emeği geçen ve kenti ziyaret eden yabancı konuklarına plaket, çiçek vs gibi hediyeler vermek yerine, ?Kyme Antik Kenti´ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabakları takdim eden Aliağa Belediyesi, şimdi de Aliağa´da düzenlenen turnuva ve yarışma gibi etkinliklerde dereceye girenleri  ?kupa´ yerine yine özel olarak tasarlanacak olan heykelcikle ödüllendirecek.

Prof. Dr. La Marca´dan Aliağa Belediyesi´ne Teşekkür

Kyme Antik Kenti´nde uzun yıllardır kazı çalışmaları yapan İtalyan Kazı Ekibi´nin Başkanı Prof. Dr. Antonia La Marca, Aliağa Belediyesi´nin Kyme´ye ait emareleri simgeleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar´a teşekkür etti. Kyme´yi dikenler içinde bir gül bahçesi olarak niteleyen La Marka,  Kyme´nin tanıtımına katkı koyacak her türlü çalışmada Aliağa Belediyesi ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Aliağa Belediyesi´nin Kyme´yi tanıtma projesi kapsamında hazırlayacağı koşan atlet heykelciklerinin sadece Türkiye´de değil, İtalya´da da büyük ilgi göreceğine inandığını dile getiren La Marca, ?Türkiye´de ağır sanayisi ile tanınan Aliağa´nın tarihi değerlerini öne çıkarmayı hedefleyerek, çalışmalarını bu yönde sürdürmesini taktirle karşılıyorum. Öte yandan Aliağa Belediyesi´nin onur konuklarına hediye ettiği ?Kyme Antik Kenti´ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabaklara hayran kaldığımı söyleyebilirim. ?Kyme´yi sembolize eden Koşan Atlet Heykeli´nin de biblo olarak tasarlanması ve böyle bir düşüncenin bizim de fikrimizin alınarak gerçekleştirilecek olması bizleri hem heyecanlandırdı hem de son derece onurlandırdı. Kısa vadede olmasa da Aliağa Belediyesi ile iş birliği yaparak Kyme´yi tün dünyaya tanıtacağımıza inanıyorum? diye konuştu.

Foçalı Balıkçılar Bulmuştu

1979 yılında Kyme Antik Kenti açıklarında Foçalı balıkçıların ağlarına tesadüfen takılan Koşan Atlet Heykeli, İzmir Arkeoloji Müzesi´nde yapılan restorasyon ve konservasyon çalışmaları sonrasında teşhir edilmeye başlandı. Dünyadaki benzerleri açısından, çok az sayıdaki örnekten biri olan heykelin birçok kopyası çeşitli müzelerde teşhir ediliyor. Kyme´yi sembolize eden heykelin bir kopyası da Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu´nun bahçesini süslüyor.

Yaşatmak, Tanıtmak ve Geleceğe Taşımak İstiyoruz

Bugüne kadar ağır sanayi üssü olarak anılan Aliağa´nın yakın gelecekte kültür, sanat ve tarihi değerleriyle de öne çıkacağını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar,  ?Aliağa´nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmanın tarihsel bir sorumluluk görevi olduğuna inanıyor ve bu inançla Kyme Antik Kenti´ne ait elimizde var olan tüm argümanları hak ettiği değeri vererek kullanmaya çalışıyoruz? dedi. Anadolu´nun Ege sahillerindeki en önemli liman şehirlerinden biri olarak gösterilen ve aiolis kentlerinin başkenti olan  Kyme Antik Kenti´nin binlerce yıl öncesine ışık tutan kültürel bir değer olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Acar, ?Kyme gibi bugüne kadar hak ettiği ilgiyi göremeyen tarihi zenginliklerimize sahip çıkma bilinci ve bu bilincin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak adına planlanan tüm projelerde lokomotif görevini üstlenmeye hazırız. Kyme´yi yaşatmak, tanıtmak ve geleceğe taşımak için her olumlu projede yer almayı görev addederiz? diye konuştu.

Haber Merkezi

 
Görece ve Süleymanlı Köylerine Mobese
 
Foça Deniz Seferlerine Devam
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürdal Kayral 15 Aralık 2022 Perşembe 09:34

Evet kaygılıyız. Hemde hiç olmadığı kadar. Çünkü tarafımıza bu kadar kötü günler yaşatılacağını daha önce farkedememişiz. Bu ülke, bu ülkenin insanı bu yaşatılanları haketmiyor. Daha iyi, daha güzel günlere hep birlikte??

Yorumu oyla      0      0  
Nuri Arsaklı 14 Aralık 2022 Çarşamba 21:32

Levent bey kaleminize sağlık, umarım dediğiniz gibi olur ve bu karanlıklar aydınlığa çıkar...

Yorumu oyla      0      0  
Arif Doğan 14 Aralık 2022 Çarşamba 19:17

Selamunaleykum abim...yine mi ters yazacaksın, diyeceksin...Evet ...6+1 ''lı masadan KAYGILIYIM....tek hedefleri bir kişiyi devirmek olan girişimlerden KAYGILIYIM...ne söyleyeceğini ne söylediğini bilemeyenlerden KAYGILIYIM...20 senesi bu iktidar olmak üzere yarim yüzyıldan fazla bu ülkede iktidar olamayan, kendini halka kabul ettiremeyen kadrolardan KAYGILIYIM..demokrasi olarak seçmenin çoğunluğunu alan ve bunu kabul etmeyip, devekuşu misali davrananlardan KAYGILIYIM...yaptıklarını elestirip sirf iktidar olabilmek icin benzer ışler yapanlardan KAYGILIYIM...neden ya neden ..netede hata yapıyoruz diyemeyrnlerden KAYGILIYIM...cakma Atatürkçülük taslayanlardan KAYGILIYIM....DEMEK KI HALK ZIFIRI KARANLIĞI ŞAFAKTA BEKLEMIYOR..

Yorumu oyla      0      0  
Faruk Kırım 14 Aralık 2022 Çarşamba 16:07

Şahane bir yazı kalemine sağlık sağlıklar içinde yürü

Yorumu oyla      0      0  
Argun yüksel 14 Aralık 2022 Çarşamba 12:48

Sayın yazar yazını okudum döndüm birdaha okudum yorumum için birdaha okudum katkı sağlayacak cümleler ilave edebilirdim ama müsade edersen yorum yapmama hakkımı kulanıyor sizi kutluyor ve alkışlıyorum Okuyucularınla yaşadığım bir gerçeği paylaşmak istiyorum yakın bir geçmişte(8ay gibi) bir yakınım TÜRKİYEDE büyük bir firmada (Türkiyenin)çalışıyordu eşide (izmirin) büyük bir firmasında bu gençler avrupanın bir ülkesinde köklü bir firmaya müracat ediyor kısa sürede kabulleri geliyor hemde 2,5 kat maaş farkıyla gittiler geçen ay kendilerini dahada geliştireceklerine inandıkları büyük bir avrupa ülkesindeki bir firmaya tekrar müracat ediyorlar 1 hafta sonra maaş farkıyla kabulleri geliyor NEDEN? daha uzatmıyacağım Soru1- Bu gençler niye gidiyor? Soru2- nasıl bukadar çabuk kabul görüyorlar?!!!!!! GENÇLERE GÜVENMELİYİZ ONLARI ÜLKELERİNDEN VE AİLELERİNDEN,SEVDİKLERİNDEN KOPARMAMALIYIZ Teşekkürler

Yorumu oyla      0      0  
Hasan burgazlı 14 Aralık 2022 Çarşamba 12:23

Ağzına yüreğini sağlık kardeşim nokta atışı yapmışın

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Ankara´daki mitinge İzmir´den destek
Ankara´daki mitinge İzmir´den destek
Menemen Belediye Bandosunun Anıları
Menemen Belediye Bandosunun Anıları
Devlet ile vatandaş arasında postacı olduk
Devlet ile vatandaş arasında postacı olduk
FOÇA´NIN 93. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ
FOÇA´NIN 93. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ
Ziraat Odası´ndan Pamuk uyarısı
Ziraat Odası´ndan Pamuk uyarısı
Teröre karşı tek vücut
Teröre karşı tek vücut
9 Eylül´de ?buruk sevinç´
9 Eylül´de ?buruk sevinç´
CHP ve ADD´den Ata´ya saygı
CHP ve ADD´den Ata´ya saygı
İzmir´in gurur günü
İzmir´in gurur günü
CHP Menemen´den 9 Eylül mesajı
CHP Menemen´den 9 Eylül mesajı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın