Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
11 Eylül 2015 Cuma - 08:00

Teröre karşı tek vücut

Ülke genelinde artan terör saldırıları nedeniyle Menemen´in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümünü buruk kutlayan Menemenliler, terör saldırılarını kınamak adına sokaklara çıktı.

Teröre karşı tek vücut

 

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´in çağrısıyla birlikte, ilçedeki tüm Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partiler ve Muhtarların bir araya gelerek düzenlediği  ?9 Eylül Kurtuluş Günü ve Teröre Lanet Yürüyüşü?ne 7 bin´e yakın Menemenli katıldı.

Şehir Stadyumu önünden başlatılan ve ?Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez?, ?Türk-Kürt Kardeştir, PKK kalleştir?, ?Teröre Karşı Omuz Omuza?, ?Kahrolsun PKK? sloganlarının atıldığı yürüyüşte; ?Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet?, ?Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez? pankartları taşındı.

Menemen Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe ellerinde Türk Bayrakları ile katılan vatandaşlar, 150 metrelik Türk Bayrağını birlikte dalgalandırdı. Menemenli minibüsçülerin araç kortejiyle destek verdiği yürüyüş boyunca uçurulan beyaz güvercinlerle, Menemen´den tüm dünyaya barış mesajı aktarıldı.

Menemen´in Kurtuluş Günü Buruk Kutlandı

9 Eylül Kurtuluş Günü ve Teröre Lanet Yürüyüşü´nün sona erdiği Cumhuriyet Meydanı´nda hemşerilerine seslenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; ?Osmanlı devleti dünyaya hükmetmiş. Ancak Osmanlı devleti 19. yüzyılın başlarında ne yazık ki yorgun ve hasta adam kimliğine bürünmüş. Emperyalist güçler de, bu güzel ülkemizi nasıl pay ederiz diye bir bir anlaşmışlar ve 100 yılda bir çıkabilecek bir dünya lideri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıkmış, Kurtuluş Savaşını başlatmış. O Kurtuluş Savaşında, 9 Eylül 1922´de, Yunan´ı denize dökerek kurtuluşumuzu, bağımsızlığımızı ilan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz bugün. Ancak bu mutluluğu yaşarken, elbette ki büyük bir burukluk da yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşıyla birlikte yönetim şeklimiz olan Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bugüne değin içten ve dıştan bu ülkeye saldırılar hiç dinmedi. Hala devam ediyor. Bu ülkeyi nasıl bölerim, parçalarım, yönetirim anlayışını ne yazık ki dış güçler kadar iç güçlerde de görüyoruz. Bizim derdimiz; bu ülkenin vatan topraklarını, bölünmez bütünlüğünü korumak ve kollamaktır. Başka hiçbir derdimiz yoktur. PKK terörüne karşı düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı, onurlu yürüyüşümüze büyük katkılar koydunuz, teşekkürler Menemen. Hepinizden Allah bin kere razı olsun? diye konuştu.

?Hepimizin içi yanıyor?

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinden sonra yaşanan hain terör saldırılarında 113 polis ve askerimizin şehit edildiğine dikkat çeken Başkan Tahir Şahin; ?Hepimizin içi yanıyor. ?Ne oluyor bu ülkede´ diyoruz. ?Neden bu Şehitlerimiz geliyor´ diyoruz? dedi.

PKK ve yandaşlarına Menemen Cumhuriyet Meydanı´ndan; ?Ey PKK ve yandaşları ve onu koruyan kollayan kimse,  siz de hiç mi vicdan yok, hiç mi onur yok? sözleriyle seslenen Başkan Tahir Şahin, vatandaşların ?Kahrolsun PKK? sloganlarına eşlik ederek konuşmasına şöyle devam etti; ?Bu ülkeyi bölmek isteyenlerin ne dün, ne bugün hiçbir şekilde gücü yetmedi, yetmeyecektir de. Çünkü bizde öyle analar var ki; 40 bin şehit anası varsa, daha 1 milyon, 5 milyon tane şehit anası olmaya hazır olan analarımız var. O analarımızın ellerinden öpüyoruz hep birlikte.?

?Tuzağa düşürülmek isteniyoruz?

Türkiye´de var olan birlik ve kardeşliği bozdurmayacaklarını ifade eden Başkan Şahin; ?Bizim için birlik, beraberlik son derece önemli. Ne Türk vatandaşım, ne Kürt vatandaşım, ne Alevi vatandaşım, Ne Sunni vatandaşım, ne Laz´ı, ne Boşnak´ı, ne Çerkez´i kimse kimseyi birbirinden ayırmıyor aslında. Ancak tuzağa düşürülmek isteniyoruz. Çanakkale Şehitliği´nde İzmirli de, Edirneli de, Diyarbakırlı da, Malatyalı da, Vanlı hemşerim de yatıyor. Bugün teröre kurban giden Tuncelili hemşerim de var. Hepimiz kardeşiz. Türk-Kürt kardeşiz. Böyle bir kardeşliği, birliği bölmeye müsaade edecek misiniz? Bu bayrağın yanına bir bayrak daha astırmaya müsaade edecek misiniz?? sözleriyle kalabalığı coşturdu.

Menemen´den ?İnadına Barış? mesajı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Yurtta Sulh, Cihanda Sulh? ilkesinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vazgeçmediğini ve vazgeçmeyeceğini söyleyen Başkan Şahin; ?Atatürk´ün çocukları olarak, Atatürkçü düşünceye sahip insanlar olarak ?İnadına Barış´ diyoruz? sözlerinin ardından, büyük bir sağduyu içerisinde 9 Eylül Kurtuluş Günü ve Teröre Lanet Yürüyüşü´nü gerçekleştiren hemşehrilerine ve risk alarak bu etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan Sivil Toplum Örgütlerine, Siyasi Partilerin İlçe Başkanlarına, Meslek Odaları Başkanlarına ve Muhtarlara teşekkür ederek; ?Menemen bu, Menemen böyle olmaya devam edecek. Benim askerim, polisim, vatandaşım orada ölürken, ben ve sizler böyle riski almaya devam edeceğiz. Menemen birliği, kardeşliği yakalamış? dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizi tüm hemşerileri adına rahmet, minnet ve şükranla anan Başkan Tahir Şahin konuşmasını, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Ne Mutlu Türk´üm Diyene´ sözü ile bitirdi.

Menemenliler Terörü, Ortak Deklarasyonla Kınadı

Şehitlerimiz için okunan Fatiha´nın ardından; Menemen´deki tüm Meslek Odaları, tüm Sivil Toplum Kuruluşları, tüm Siyasi Partiler ve tüm Muhtarların ortak deklarasyonu okundu. Deklarasyonda şu sözlere yer verildi; ?Huzurun, kardeşliğin, birliğin dinamitlenmeye çalışıldığı zor günlerden geçiyoruz. Bu ülkenin vatandaşları olarak, bu gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duyduğumuz için bugün buradayız. Terörle mücadelenin Türk-Kürt mücadelesine dönüşmesi için çabalayan hainler ve yandaşları şunu iyi bilmelidirler ki;  nasıl ki Sakarya´da, Dumlupınar´da, Çanakkale´de Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak, Alevi, Sünni demeden omuz omuza savaştıysak, aynı azim ve kararlılıkla bugün de birlik ve beraberliğimizi bozdurmayacak ve kutsal vatan topraklarımızda bir tek terörist bile kalmayıncaya kadar azimle mücadelemize devam edeceğiz.

Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar ister PKK, ister IŞİD, isterse DHKP-C´den gelsin; terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milletimizi derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırıları sonucunda şehit düşen asker ve polislerimize Allah´tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bundan öncekilerde olduğu gibi bundan sonra da terörü, şiddeti, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bütün eylem ve fiilleri kınamaya devam edeceğiz.?

Ortak deklarasyonun okunmasının ardından Menemen Cumhuriyet Meydanı´nda beyaz güvercinler uçurularak, tüm dünyaya barış mesajları aktarıldı.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
Sürücü Kurslarında Yoğunluk
 
Menemen kupada Bodrum´la eşleşti
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
9 Eylül´de ?buruk sevinç´
9 Eylül´de ?buruk sevinç´
CHP ve ADD´den Ata´ya saygı
CHP ve ADD´den Ata´ya saygı
İzmir´in gurur günü
İzmir´in gurur günü
CHP Menemen´den 9 Eylül mesajı
CHP Menemen´den 9 Eylül mesajı
Menemen 8 Yıl Önce Teröre Lanet Yağdırdı
Menemen 8 Yıl Önce Teröre Lanet Yağdırdı
Ciğerlerimiz Dağlandı
Ciğerlerimiz Dağlandı
Asarlık´ta otobüse saldırı
Asarlık´ta otobüse saldırı
Muhtarlık Sorunları İletme Makamı Oldu  Sorunları İletme Makamı Olduk
Muhtarlık Sorunları İletme Makamı Oldu Sorunları İletme Makamı Olduk
Aman Dikkat!!! Dolandırılmayın
Aman Dikkat!!! Dolandırılmayın
İlçe Spor Kurulu toplandı
İlçe Spor Kurulu toplandı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın