Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
11 Mart 2016 Cuma - 08:00

Altyapıyı Bekliyoruz

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Günerli Mahalle Muhtarı Erkan Er´i Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

Altyapıyı Bekliyoruz

Altyapıyı Bekliyoruz

 

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Günerli Mahalle Muhtarı Erkan Er´i Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

 

S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

E.E: Adım Erkan Er. Günerli Mahallesi doğumluyum. İlkokulu Günerli´de, Ortaokulu Seyrek´te sonra Meslek Lisesini Menemen´de okudum. Açıköğretim 2´de üniversite eğitimini yarıda bırakarak askere gittim.

 

S.D.B: Muhtarlık görevini kaç dönemdir yürütüyorsunuz? Nasıl muhtar olmaya karar verdiniz?

E.E: Muhtarlıkta üçüncü dönemim. Daha önceki muhtarın yanında azalık tecrübem vardı. O yüzden işlerin nasıl yürüyeceğini az çok öğrenmiştim. Vatandaşta illaki sen ol diye destek verdi. O şekilde muhtar olmaya karar verdim. Halka hizmet etmeyi seviyorum.

 

S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?

E.E: Bizim Günerli´ye bağlı Ziraat Fakültesi Uygulama Çiftliği ile beraber 50 hane 200 nüfus diyebiliriz. Çok küçük bir mahalle.

 

S.D.B: Mahallenizde en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

E.E: Şu an en çok karşılaştığım sorun altyapı sorunu. Kanalizasyon hala daha olmadı. Muhtar olduğum zaman ilk hedefim kanalizasyon ve içme suyu olayını çözmekti. 10 sene geçti. Hala daha çözemedik. Kendi kendime kahroluyorum. Bu sorun geçmişten geliyor. Köylükten çıkınca önce biz Seyrek Belediyesine bağlandık ya. Belde döneminde sağ olsun Nurgül başkan kanalizasyonu başlattı. Yarısını yaptı mahalli yasada değişiklikle öyle kaldı. Ondan sonra İZSU´ya müracaatlarımız oldu. İhale aşaması tamamlandı. Bir müteahhit geldi bir kısmını yapmaya başladı. Anlaşmayı feshetmiş bırakmış gitmiş. Yine yarım kaldı. Aradan bir iki sene daha geçti. Başka bir müteahhitte vermişler. O da kurtarmıyor diyerek bırakıp gitti. Şu anda proje ihalesi alınmış. Büyükşehir bize Menemen bölge sorumlusu atamış. Onunla görüştüm. Kazı ihalesi edilmiş. 1 ay içinde başlanacakmış. Onu dört gözle bekliyoruz. İçme suyunda da şöyle bir sorunumuz var. 64 senesinde Çiğli Hava Üssü, Günerli köyü ile bir anlaşma yapmış. Askeriye gelip burada su kuyuları çıkarmış. Yapılan anlaşmaya göre hem bize su vermiş, hem de kendisi su almış. O seneden bu seneye şu anda su ihtiyacı karşılamıyor. Hem az geliyor, borular yetersiz, hem de su içilir durumda değil. Bunun da müracaatını yaptım. Bu sene içinde kesinlikle bağlanacağını söylediler. Bu güne kadar en büyük avantajımız hiç su parası ödemedik. Bu sebeple halk bir taraftan istiyor, bir taraftan da şehir suyu ödeyeceğini biliyor.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizden en yoğun gelen talepler nelerdir?

E.E: Vatandaştan en büyük şikayet TEDAŞ´tan geliyor. Bu planlı elektrik kesintisi değil. Arıza deniyor. TEDAŞ´a bu konuda bizzat gittiğimde çok aşırı değil dediler. Çok aşırı, bir gün kesilmezse ikinci gün muhakkak elektrik arızası oluyor. Bir de 186´ya ulaşılmıyor. Bekleyin, bekleyin deniyor.  Çok sık kesinti oluyor. Günerli´de elektrik sorunu hiçbir zaman bitmedi. Devamlı bu sorun vardı. Özelleştirmeden önce köy muhtarında şalterin anahtarı vardı. Orada sigorta attığı zaman kaldırabiliyorduk. Şimdi o da yok. Sadece 186´yı arayabiliyoruz. Ona da ulaşamıyoruz. Bence sorun mahalleye gelen hatlarda.

 

S.D.B: Mahallenizde çocuklara ayrılmış park var mı?

E.E: Çocuklara ayrılmış bir parkımız yok. Çocuklar yakama paçama asılıyor park park diye. Muhtar olduğum zaman ilk hedefim su, kanalizasyon ve park sorunu. Bir de bizim camimizin minaresi yoktu. Bunları halledeceğim diye geldim. Minaremizi Allah razı olsun Tahir Başkan yaptırdı. Kanalizasyon ve içme suyu da bu aşamada olacak. Bir tek parkımız kaldı. Altyapının tamamlanması bekleniyor. Bitince Menemen Belediyesi tarafından yapılacağı söyleniyor.

 

S.D.B: Kentsel Dönüşüm konusunda düşünceleriniz nedir?

E.E: Bence çok iyi bir şey. Özellikle Menemen merkezde çok büyük ihtiyaç duyulan yerler var.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?

E.E: Çok iyi. Kendisi olmasa yardımcılarıyla görüşüyoruz. Bir sıkıntı yaşamıyoruz.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi´nden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

E.E: Menemen Belediyesi´nden şu anda acil bir sıkıntımız yok. Her şey altyapının bitmesine bağlı.

 

S.D.B: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?

E.E: İçme suyu ve altyapıyı bekliyoruz İZSU´dan acil olarak.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?

E.E: Bundan 10 sene önce sorsanız tamamen çiftçilik ve hayvancılık derdim. Buğday, mısır ve özellikle pamuk ve kavun, karpuz ve domates oluyor. Toprağımız çok verimli. Her şey yetişebilir. Fakat şu an çiftçilik kalmadı, çoğu dışarı gitti. Borç kapatmak için tarlasını sattı, oğlunu başka bir işe yerleştirdi. Şu an genç kuşaktan hayvancılık ve çiftçilik yapan yok. Herkes dışarı kaçtı. Ülkemizin derdi de o zaten. Bir maaşla evini geçindirme derdinde herkes. Tarım karın doyurmuyor. Ben de o yüzden çiftçiliği bıraktım. Yaptık yaptık, çok zarar ettik. Tarla sattık ve borç ödedik. Elimizde var olan bile gitti. Genelde emekli kesimi var. Arazi sahiplerinin bir kısmı çiftçilik yapıyor. Çok az hayvancılık yapan var artık.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu spor kulübü, spor sahası ve spor tesisi var mı? 

E.E: Hiçbiri yok bizde. Çok küçük bir yerleşim yeri olduğumuz ve gençler de dışarda çalıştığı için onlarla uğraşacak insan da yok.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu bir dernek var mı?

E.E: Bir tek cami derneğimiz vardı. Onu da feshettik ve kapattık.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı var mı?

E.E: Bünyemizde sağlık ocağı yok. Seyrek´e gidiyoruz. Bir sıkıntı yaşamıyoruz zaten çok yakın.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumu var mı?

E.E: Okul var ama kapalı. Okul için de Seyrek´e taşımalı gidiyor öğrenciler. Onda sıkıntımız her sene başında taşıma sorunu var. Bu sene de kaç sefer milli eğitime gittik. Belediye otobüslerinin geçtiği yerlerden servisleri kaldırdılar. O yüzden Tuzçullu muhtarı ile birlikte Başkan Tahir Şahin´e gittik. Aynı güzergahta olduğumuz için dönem başında bize bir otobüs koydu. Yılbaşına kadar öyle devam etti. Sonra milli eğitim tekrar taşıma verdi. Şu an bir sıkıntımız yok.

 

S.D.B: Mahallenizin ulaşım ile ilgili sorunları var mı?

E.E: Ulaşımımız çok iyi. Yol güzergahı olarak Seyrek´in önünde olmamız bize çok büyük avantaj sağladı. Seyrek üniversiteden, Villakent´ten dolayı çok gelişti. Mecburen otobüsler önümüzden geçiyor. 10-15 dakikada bir belediye geçiyor. Sağ olsun Tahir başkanım ayrıca Menemen-Seyrek otobüsü de çıkardı bize. O da bizim oradan geçiyor. Ulaşım sorunumuz hiç yok. Belki de Menemen´de ulaşımı en iyi olan yerlerden biriyiz.

 

S.D.B: Seyrek´in gelişimi size de yansıdı mı?

E.E: Yavaş yavaş yansıyor. Şimdi Seyrek´teki arsa ve arazi fiyatları çok uçtu. Bu bize de yansıyor. Talep arttı. İnsanlar arazi satıp işini görmeye çalışıyor. Keşke hiç kimse satmasa. Arazilerin o şekilde gitmesi açıkçası beni üzüyor.

 

S.D.B: Mahallenizin altyapı ve üstyapı talepleri var mı?

E.E: Altyapı için İZSU´yu bekliyoruz. Üstyapıyı da, altyapı bitince Menemen Belediyesi yapacak.

 

S.D.B: Bugüne kadar sizi çok şaşırtan bir taleple karşılaştınız mı?

E.E: Bizim oraları köyden mahalleye dönüştüğü için yıllarca köyde yaşamış kişiler mahalle olayını anlayamadı başta. Kaç sene geçti mesela yeni yeni anlamaya başladılar. Ben önce köy muhtarı oldum, 6-7 ay sonra mahalle muhtarı oldum. Köylerde her şeye muhtar bakar. Bütün şikayetler muhtara gider. Mahalleye dönüşünce her şey ayrıldı. Hala daha elektrik kesilince beni arıyor herkes. Kimse TEDAŞ´ı aramıyor.

 

S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi?

E.E: Sosyal güvence yok bir kere. Olmaması çok büyük eksiklik. Devlet, en küçük temsilcimiz sizsiniz diyor ama sosyal güvence yok. Yetki ve bütçe de yok.

 

S.D.B: Geçmiş ve bugünkü muhtarlığı yetki anlamında değerlendirin desek?

E.E: Geçmişte biz köyken bütçemize göre planlama yapar ve köyün ihtiyaçlarını karşılayabilirdik. Şu anda böyle bir lüksümüz yok. Herhangi bir sıkıntıda gerekli mercilere başvurup onlardan yardım bekliyoruz. Bence köyken daha iyiydi. Köy olarak kalsaydık ne park, ne kanalizasyon ne de içme suyu bırakacaktım. 10 sene içinde hepsini hallederdik.  Hala daha bazı sorunları imece usulü halletmeye çalışıyoruz. Çünkü belediyenin de yükü çok arttı.

 

S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi) beklentileriniz nelerdir?

E.E: Sizden beklentim bu yaptığınız çalışmaları fazlalaştırmanız. Hatta mahallelere gelip sorunları yerinde görerek halka ve yetkililere sorunların daha iyi ulaşmasını sağlamanız.

 

 

 

Tarım karın doyurmadığı için mahallemizde genç kuşaktan hayvancılık ve çiftçilik yapan yok.

 

 
Kaymakam´ın Halk Günü
 
S Plaka İhalesi Açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Kaymakam´ın Halk Günü
Kaymakam´ın Halk Günü
Törenle Uğurlandı
Törenle Uğurlandı
İzmirli kadınlar ?festivalde? buluşacak
İzmirli kadınlar ?festivalde? buluşacak
ÖNCELİĞİMİZ ALTYAPI
ÖNCELİĞİMİZ ALTYAPI
Çamlı Ailesinin Acı Günü
Çamlı Ailesinin Acı Günü
Kasımpaşa´ya Sinyalizasyon Müjdesi
Kasımpaşa´ya Sinyalizasyon Müjdesi
THK 91 YAŞINDA
THK 91 YAŞINDA
YAĞMUR ALTINDA CÜRUF EYLEMİ
YAĞMUR ALTINDA CÜRUF EYLEMİ
Hatice Çetin Dualarla Uğurlandı
Hatice Çetin Dualarla Uğurlandı
Termik Santral Atıklarından Numune Alınamadı
Termik Santral Atıklarından Numune Alınamadı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın