Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
4 Mart 2016 Cuma - 08:00

ÖNCELİĞİMİZ ALTYAPI

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Kesik Mahalle Muhtarı İbrahim Şenol´u Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

ÖNCELİĞİMİZ ALTYAPI

ÖNCELİĞİMİZ ALTYAPI

 

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Kesik Mahalle Muhtarı İbrahim Şenol´u Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

 

S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

İ.Ş: Kesik Mahalle Muhtarı İbrahim Şenol. 30 Mart 2014 seçimlerinde muhtar seçildim. Asıl işim çiftçilik.

 

S.D.B: Muhtarlık görevini kaç dönemdir yürütüyorsunuz? Nasıl muhtar olmaya karar verdiniz?

İ.Ş: Muhtarlıkta ilk dönemim. Arkadaşlarımın isteği üzerine muhtar olmaya karar verdim. Allah´ın izni ile kazandık. Gerçekten işler zor. Köy tüzel kişiliğinden çıkmışsın. İnsanlar hala muhtarlığı eski sistemde kabul ediyorlar. İnsanları alıştırmak biraz zor oluyor. Anca alışıyorlar diyebilirim.

 

S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?

İ.Ş: Kesik´in şu anki nüfusu 870 ile 900 arası denilebilir.

 

S.D.B: Mahallenizde en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

İ.Ş: En büyük sorunumuz altyapı sorunu. İZSU kaynaklı altyapı sorunlarımız çok. Kanalizasyon yanı sıra içme suyumuz çok iyi olmasına rağmen borularımız çok yıprandığı için satın su içiyoruz. Şu an öğrendiğimize göre ihale aşaması bitti. Bir iki ay içinde başlanacak. Ama bizim orada sıkıntı yaratan, çok basit bir iş olmaması. Sokaklarımızın hepsinde 35-40 santim beton var. Bunu kırması, kesmesi biraz sorun yaratıyor. Parke taşı gibi değil. Yılların birikimi. Diğer bir sorun da çevre temizliği. Sağ olsun bir atık kanalımızı Tahir Başkan kapattı. O kötü görüntüden kurtulduk. Fakat sırf onunla bitmiyor tabii. Yakında bir sürü atık kanallarımız var. Yazın bilhassa kötü koku yapıyor. Ayrıca sivrisinek yatağı buralar. Köyümüz için sıkıntı yaratıyor. Planlama dahilinde yavaş yavaş olur herhalde. Bilhassa Menemen Belediyesi çok geniş bir alana sahip. Bugün yüz ölçüm anlamında İzmir´in en büyük ilçelerinden biri. O nedenle sorunlara kolay yetişilmiyor.

 

S.D.B: Mahallenizde çocuklara ayrılmış parklar var mı?

İ.Ş: Okulun yanında bir parkımız var, bir tek oyuncaklar var. Jimnastik aletlerimiz noksan, onların yerleri de hazır. 3035 sokakta yeşil alan olarak ayrılmış bir park daha yapılabilecek alan bulunmakta.  Nasipse o da yapılırsa iyi olur. Menemen Belediyesi yapacak.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?

İ.Ş: Güzel. Ne zaman gitsek Başkanımız bize vakit ayırıyor. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi´nden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

İ.Ş: Benim en acil sorunum köyün girişindeki atık kanalın kapatılmasıydı. O da kapatıldı. Şimdi onun üzerine restorasyon yapılarak bayanların ve vatandaşların rahatlıkla yürüyeceği bir parkur yapılması ve o yolun ışıklandırılması. Köyümüzün girişi olduğu için de güzel bir görüntü sağlar. Köy dışında iki kanal daha var. Biri mezarlık yolu üstünde. O kanal da kapanırsa çok iyi olur. 

 

S.D.B: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?

İ.Ş: İZSU altyapımız. Şu an ova yollarımızı yapıyor büyükşehir. Avrupa´ya has yeni bir sistem olan kireç ile toprağı karıp sıkıştırıp üzerine ufak bir rötuşla müthiş bir hal alıyor.

Bildiğiniz gibi asfalt ve cürufla yol yapımının gıda üretiminde müthiş bir sakıncası var. Yapılan bu sistemin kesinlikle çevreye bir zararı yok.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?

İ.Ş: Genellikle tarımla uğraşıyoruz. El emeği ile geçinen insanımız çok fazla sayıda. Yüzde 80´i yazın tarımda yevmiye ile geçinen insanlar. Geçiniyor insanlar ama sıkıntı çok. Yaşamları sadece karın tokluğuna çalışmakla geçiyor. Ürün olarak da genellikle pamuk ve buğday ekiliyor.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu spor kulübü, spor sahası ve spor tesisi var mı? 

İ.Ş: Spor kulübü daha evvelden vardı. Yalnız bizi sevindiren durum,  çocuklarımızı sokaktan kurtarma amaçlı bizim başvurularımızla belediyenin bize hoca tahsis etmesi. Büyük bir çim top sahamız var zaten. Çocuklar okul sonrası burada eğitim görüyor. Çocuklarımız sokaktan kurtuldu. Bu sene başladı. Yaklaşık 25 çocuk var. Gece 16-17 yaş grubuna da hoca ders veriyor. Bildiğiniz gibi spor ile uğraşan çocuklar ahlaklı, düzgün ve disiplinli olur. Bir meşgalesi olmayan çocuk kötü yollara sapar. Çocuklar ve gençler üzerinde olumlu gelişim gözlüyorum. Bina olur yol olur. Her şeyi yaparız ama eğitim olmazsa olmaz. Nesilleri kaçırdık mı düzeltemeyiz.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu bir dernek var mı?

İ.Ş: Derneğimiz yok.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı var mı?

İ.Ş: Sağlık ocağı var ama şu an atıl vaziyette hizmet vermeye çalışıyor. Haftada bir aile hekimi geliyor. Çatısı akıyor. Lojmanlar için İl Sağlık Müdürlüğüne iki sefer başvurduğum halde lojmanlar yıkıma terk edilmiş durumda. Oysa dört tane çok güzel lojmanımız var. Sağlık ocağımız büyük. Ama bunlara bir türlü el atmıyorlar. Yaparız ederiz diyorlar ve orada kalıyor. İnsanların tedavi olmak için geldiği bir yer bu durumda olmamalı. Sağlık her şeyden önemli. Binanın sağlıklı bir duruma getirilmesini istiyoruz. Sağlıksız bir yerde ne kadar hizmet verilebilir ki?

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumu var mı?

İ.Ş: İlkokulumuz var. Okulumuzun boyası yapılacak. Sağ olsun başkanımız boyasını aldı ama maalesef her şeyi belediye yapsın diye bekleniyor. Milli Eğitim de var oysa. Herkes elini taşın altına sokmalı. Yoksa bu işler yürümez. Başkan boya aldı ama milli eğitimden de biraz duyarlılık ve ilgi bekliyoruz.

 

S.D.B: Mahallenizin ulaşım ile ilgili sorunları var mı?

İ.Ş: Ulaşım konusunda bir sıkıntımız yok. Eshot otobüsü ve yaklaşık 10 tane Maltepe- Menemen hattında çalışan dolmuşumuz var. Zaten şehir merkezi ile aramız 5 km.

 

S.D.B: Mahallenizin altyapı ve üstyapı talepleri var mı?

İ.Ş: Önceliğimiz altyapı ve içme suyumuz. Alt yapıya başlanacak ama ne zaman başlanacağı henüz belli değil. Şu an üst yapı ile ilgilenmiyorum. Onun zamanı değil.

 

S.D.B: Bugüne kadar sizi çok şaşırtan bir taleple karşılaştınız mı?

İ.Ş: Talepler çok. Hangi birini söyleyeyim. Şaşırtıyorlar insanı. En ufak bir sıkıntısında ailevi sorunları için bile insanlarımız en başta bana geliyor. Ya dertleşmek, ya akıl almak için bana gelirler. Bizim köyde Türkiye´nin her yerinden insan var. Önemli olan insanları birleştirme yönlü hareket etmek. Hepsine aynı hizmeti vermeye gayret ediyorum. Sencilik bencilik olmamalı. Yoksa kaybeden hep biz oluruz. Ülkemizin de sorunu bu şu anda.

 

S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi? Geçmiş ve bugünkü muhtarlığı değerlendirin desek?

İ.Ş: Muhtarlık maaşı şehir yerinde yaşıyorsan bence yeterli. Ama köy yerinde yaşıyorsan yeterli değil. 570 liraya yakın bağ-kur ödüyorum. Benim sosyal güvencemi devlet karşılamıyor. Devlet memurusun ama sosyal güvenceni karşılamam, kendi cebinden karşılayacaksın diyor. Henüz bin 300 lira almadık. 900 lira olan maaşın 570´ını bağ-kura, 60-70´de internete veriyorsun, elektrik su derken bir de köy yerinde gelen misafiri ağırlamak zorundasın elde bir şey kalmıyor. Geçmişteki bütçe elimizde olsa çok şey yaparız. Okulumuzda hademe bile kalmadı, maaşını bile muhtarlık veriyordu. Köy tüzel kişiliğinde çok daha güzeldi. Yetki alanı daha genişti. Kimseye muhtaç değildin. Bütçene göre iş planlaması yapabilirdin. Eldeki imkanla dışardan istemek aynı olmuyor. Belediyeye de hak veriyorum. Yetişmesi çok zor. Yüzölçüm çok geniş.

 

S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi) beklentileriniz nelerdir?

İ.Ş: Ne diyebilirim ki elinizden geleni yaptığınıza inanıyorum. Sorunlarımızla ilgileniyorsunuz. Şu an yapılan görüşme bile çok güzel bir şey. Bizleri memnun ediyor. Derdimizi ve sorunlarımızı sizler aracılığıyla anlatabiliyoruz.

 

S.D.B: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

İ.Ş: Yeterli sayıya ulaşamadığı için belediyemizin açtığı kreşimizin bu yıl kapanması bizleri çok üzdü. Olması bence şart. Bayanlarımız arazide çalıştığı için çocuklarını bırakacak bir yerleri yok. Ama 10 ama 11 ufak çocuğumuz var köyde. Kreşte çocuklar ufak yaşta paylaşmasını öğreniyor. Dikiş nakış kursundansa kreş bence daha önemli. Geleceğimiz olan çocuklar orada yetişiyor. Bu çocuklara güzel eğitim veremezsek kaybederiz. Bu konuyu bir daha düşünmelerini rica ediyorum. Bir de Menemen´deki kanalların üstü kapatılmalı özellikle pazarın yanındaki bölüm görünüm bakımından mutlaka kapatılması lazım. Kapatılan kısmın otoparka çevrilmesi ile Menemen´in otopark sorununu da yüzde 80 çözülür. Büyük bir alan. Menemen trafiği rahatlar. Şehrin göbeğinde kalmış bir merkez. Menemen´i güzelleştirmek istiyorsak bunlar yapılmalı.

 

 

Belediyemizin tahsis ettiği futbol hocasına sevinirken kreşimizin kapanmasına üzüldük

 

 

 
Çamlı Ailesinin Acı Günü
 
Uğur Dündar ile ?Halk Arenası´ Menemen´de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Çamlı Ailesinin Acı Günü
Çamlı Ailesinin Acı Günü
Kasımpaşa´ya Sinyalizasyon Müjdesi
Kasımpaşa´ya Sinyalizasyon Müjdesi
THK 91 YAŞINDA
THK 91 YAŞINDA
YAĞMUR ALTINDA CÜRUF EYLEMİ
YAĞMUR ALTINDA CÜRUF EYLEMİ
Hatice Çetin Dualarla Uğurlandı
Hatice Çetin Dualarla Uğurlandı
Termik Santral Atıklarından Numune Alınamadı
Termik Santral Atıklarından Numune Alınamadı
Eşrefpaşa´nın süper santralcileri
Eşrefpaşa´nın süper santralcileri
Mutlu Eden Duyarlılık
Mutlu Eden Duyarlılık
Baharın Müjdecisi
Baharın Müjdecisi
Menemen´de Yeşilçam Şarkıları
Menemen´de Yeşilçam Şarkıları
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın