Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
23 Eylül 2016 Cuma - 08:00

CHP 93 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi´nin 93. kuruluş yıldönümü CHP İlçe Örgütünün Gölpark Menemen´de düzenlediği programla kutlandı.

CHP 93 YAŞINDA

CHP 93 YAŞINDA

9 Eylül 1924 yılında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi´nin 93. Kuruluş yıldönümü CHP İlçe Örgütünün Gölpark Menemen´de düzenlediği programla kutlandı.

Programa; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, CHP Belediye Meclis Üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları, muhtarlar ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından CHP tarihini anlatan belgesel sinevizyon gösterimiyle sunuldu.

İlçe Başkanı Hürol Taklak yaptığı açılış konuşmasında, ?93 yıl önce Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde modern, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti yaratma umudu ve sevdasıyla yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi, bugün Türkiye Cumhuriyetinin en köklü siyasal partisi olarak tarihinden aldığı güçle geleceğe emin adımlarla yürümektedir. İlk Genel Başkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyet´i diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir, sözleri bizler için gurur kaynağı ve sorumluluk duygusu nedenidir. Günümüzde Cumhuriyet´in kazanımları mevcut iktidar tarafından birer birer yok edilmektedir. Ülkemizin boğulduğu bu karanlığı aydınlatmak için sosyal Demokrat anlayışı paylaşan, ATATÜRK devrimlerine gönülden bağlı herkese, örgütlerimize ve bizlere büyük görev düşmektedir? şeklinde sözlerine başladı.

Taklak, ?2002 yılında millet seçim ile devleti, AKP´ye teslim etti. Öyle görünüyor ki, AKP seçimsiz bir şekilde devleti cemaate teslim etmiş. Bu cemaatin devlete sızması değildir. Bu, bir kandırılma da değildir. Darbe girişimi sürecinde ve 15 Temmuz´da yaşanan travma nedeniyle, toplumun yeni bir başlangıca ihtiyacı var Bu yeni başlangıç eskiden olduğu gibi kin, kutuplaşma, intikam, ayrıştırma üzerine inşa edilmemeli. Darbe fırsatçılığını asla kabul etmiyoruz. ´OHAL çıktı, KHK çıktı, şu muhaliflerin tamamını hapislere atayım´ Bu da doğru değil ve inandırıcı değil. Ne darbe ne dikta, tam demokrasi istiyoruz. İşte bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi geçmişteki misyonunun verdiği sorumluluk ve Ulusal bağımsızlık ve çağdaşlık anlayışıyla 93. yıldönümünü kutlarken bütün misyonunun ve tarihi görevinin bilincindedir. Bu vesileyle başta ezeli ve ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum? dedi.

Sonrasında Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de, ?4 dönemdir belediye başkanlığı yaptığım bu süreçte CHP´nin mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumun altını özellikle çizmek istiyorum. 9 Eylül partimizin kuruluşu yanında aynı zamanda ilçemizin de kurtuluşu. 9 Eylül Kuvayı Milliye, bağımsızlık ruhu demek. Her zaman benim yanımda oldunuz. Şahsıma büyük katkılar sundunuz. Ne güzel söylemiş büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ben de aynen katılıyorum. Ne mutlu Türküm diyene diyorum. Ancak bunun yanında ne mutlu Cumhuriyet Halk Partiliyim diyorum? dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise, ?Öncelikle CHP´yi 93 yaşına getirenlere selam olsun demek isterim. Önlerinde saygı ile eğiliyorum. Aynı zamanda bugün, 9 Eylül 1922´de Kurtuluş Savaşının başarı ile noktalandığı gün. Mustafa Kemal başkomutan seçilerek büyük zafere ulaştı. Demekki neymiş Başkumandan atanmaz, cephelerde olunur, emperyalizme karşı savaş vererek olunur. Bugün onun günüdür. İşte böyle bir tarihten bu günlere geldik. Bu gidişe hayır diyoruz. CHP´nin tarihinden aldığımız bir güçle Türkiye´yi karanlık günlerden çıkaracağımıza yürekten inanıyorum. Biz sadece geçmişin bekçisi değil, geleceğin kurucuyuz. Tarihi sorumluluk taşıyoruz. Zafer şarkıları söyleyeceğimiz günlerin özlemiyle sizleri selamlıyorum? dedi.

Konuşmaların ardından havai fişekler eşliğinde yıldönümü pastası kesildi.

Haber: S. Derya BOSUT

 
Menemen Belediyespor Saha ve Tribünde Tek Yürek
 
?Onur Duydum?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
İsmi Spor Salonu´nda Yaşayacak
İsmi Spor Salonu´nda Yaşayacak
DSP´ye yeni başkan
DSP´ye yeni başkan
Foça, ?Cumhuriyet, Birlik ve Beraberlik´ İçin Yürüdü
Foça, ?Cumhuriyet, Birlik ve Beraberlik´ İçin Yürüdü
Menemen´e Devlet Üniversitesi
Menemen´e Devlet Üniversitesi
Cumhuriyet ve Demokrasi İçin
Cumhuriyet ve Demokrasi İçin
?Türkiye Cumhuriyeti direkten döndü?
?Türkiye Cumhuriyeti direkten döndü?
Menemen Demokrasi Şöleninde
Menemen Demokrasi Şöleninde
Menemenliler Demokrasi ve Cumhuriyet İçin Buluşacak?
Menemenliler Demokrasi ve Cumhuriyet İçin Buluşacak?
Arnavutluk´tan anlamlı kutlama
Arnavutluk´tan anlamlı kutlama
YA MEDYA OLMASAYDI!
YA MEDYA OLMASAYDI!
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın